Aktuālā situācija (nedēļa līdz 4.12.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 4.12.11.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdiena - ciklona YODA "aizmugure". Otrdien un trešdien ARNO ciklons ar nelielām frontēm noklāj Latviju. Nasktī uz ceturtdienu: neliels augsta spiediena atzars, bet ceturtdien un piektdien ciklons ZAFER ar frontēm. Sestdien no rīta neliels augsta spiediena atzars, bet vakarā jau sāk darboties BOB ciklons. Svētdien šis ciklons nes īslaicīgus nokrišņus.

Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā

====================

Svētdiena, 4.decembris



BOB ciklona attālā D-DA malā arī pie mums lietusgāzes Kurzemē, kopumā lietus daudzviet. Naktī vietām slapjš sniegs. Arī negaisa parādības neizpalika- priekšpusdienā Kurzemes DR daļā un R piekrastē, pievakarā arī D Zemgalē.

Sestdiena, 3.decembris



Naktī neliela augsta spiediena atzars, lielā daļā Latvijas - neliels sals. Uz ceļiem centrālos un austrumu rajonos slidens. Dienā sākot no pusdienas laika - BOB ciklona fronte nes palielinātu mākoņainību, vēja pastiprināšanos un arī nokrišņus.

Piektdiena, 2.decembris



ZAFER ciklons ar silto fronti. Atnesot silta gaisa vilni uz dažām stundām visā Latvijā. Pusdienās Kurzemē vietām līdz +9 pat bija. Bet jau vakarā aukstā fronte šo siltumu aizdzina prom. Nokrišņi - visā valstī, Kurzemes R piekrastēs pat visai ievērojami. Dienas vidū nedaudz pastiprinājās arī DR vējš līdz spirgtām brāzmām aiz >10m/s.

Ceturtdiena, 1.decembris



ZAFER ciklons ar silto fronti. Latvijā apmācas, vietām - sākot no Kurzemes puses- līst. Pastiprinās, gan ne līdz vētrai D-DR vējš.

Trešdiena, 30.novembris



Ciklona ARNO neizteikta aukstā fronte. Nokrišņi pavisam maz, bet valsts R daļā skaidrojas. Nākamās nakts sākumā skaidras debesis visā valstī, bet nakts gaitā daudzviet nedaudz uzsalst.

Otrdiena, 29.novembris



Ciklons ARNO ar silto fronti. Nokrišņi gan pavisam nelieli, dienas pirmajā pusē ievērojama mākoņainība, bet pēcpusdienā Kurzemē nedaudz skaidrojas.

Pirmdiena, 28.novembris



YODA ciklons nes vētru visā Latvijā, daudzviet vējš 20-25m/s, bet R Kurzemes jūras piekrastē arī aiz 30m/s. Ciklons dienas gaitā aiziet prom no Latvijas uz austrumiem. Pievakarē reizē ar stiprām vēja brāzmām nesot dažu labu krusas graudu brāzmas, vairāk A pusē.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.