Apmeklētāju aptaujas rezultāti

Apmeklētāju aptaujas rezultāti

Vēlreiz liels paldies par Jūsu viedokli! Šeit īsumā par rezultātiem un atbildes uz atsevišķiem komentāriem. Kopējais respondentu skaits: 143, no kuriem 58% nav reģistrējušies meteolapa.lv.

Meteolapa.lv izskatu kā labu vērtē 67,8%, pašreizējais logo patīk 89,5% aptaujas respondentu. Piekrītu, ka saule nav tik izteikta, kā "o" burts, šeit domas dalās arī administrācijai. Varbūt, ka jāpiedāvā vairāki varianti, sauli iekrāsojot kaut nedaudz "o" formā. Ir arī izteikts viedoklis šo sauli novietot aiz vārda meteolapa. Noteikti padomāsim!

Plānots, ka augšējais lapas attēls paliks pašreizējā variantā, nejauši mainoties vairākiem attēliem, tos cenšoties pieskaņot sezonai. Atbildot uz ieteikumu par attēla paslēpšanu, tādu iespēju akceptējam un ieviesīsim. Par attēla augstumu padomāsim, aplūkojot statistikas datus par ekrāna izšķirtspēju, bet visai maz ticams, ja tiks ieviesta iespēja to paslēpt. Šobrīd nav plānots šos attēlus atsevišķi ievietot galerijā, jo bieži vien pats attēls nav tik labi izdevies, katru reizi tiek piemeklēts labākais veids, kā to atspoguļot šeit.

Lapas stabilitāte novērtēta ar 4,29 - tātad kopumā nav vērojamas problēmas ar lēnu lapas ielādi. Sadaļu vērtējums ir sekojošs (publicēti procenti ar novērtējumu labi līdz ļoti labi) - meteoradars 77,7%, faktisko laikapstākļu karte 93,1%; galerijas 84,6%; raksti 95,8%; sadaļa aktuāli 94,5%, komentēšana 90,2%, aktuālā iknedēļas situācija 93,0%.

Ir visai ticams, ka ielogošanās formas vietā lapas augšējā labajā stūrī pēc kāda laika parādīsies links, uz kura nospiežot, varēs nokļūt autorizēšanās lapā. Tādējādi tiktu nedaudz saīsināts labās malas garums. Šo ideju kā pozitīvu līdz drīzāk pozitīvu vērtē 78,3%. Attiecīgi no reģistrētrētiem lietotājiem 79,4% piekrīt profila pārcelšanai no labās malas uz sadaļu "profils". Tā kā šī lieta, visticamāk, tiks īstenota, centīsimies izveidot pēc iespējas ērtāku lietotāja profilu.

LVĢMC meteoroloģiskā radara atgūšana, šķiet, nebūs mūsu spēkos. Organizācija par sadarbības iespējām runāt negrib. Jā, produkts bija kvalitatīvāks, kā šobrīd pieejamais variants, bet neredzam iespēju to publicēt šeit, jo to ir aizliegts pārpublicēt.

"Aktuāli" ierakstu skaita palielināšana ir iespējama, bet jāņem vērā, ka citreiz šajā sadaļā dienā parādās tikai 2 ieraksti, līdz ar ko vairāku dienu vecu informāciju turēt titullapā varbūt nav tik lietderīgi. Pie tam, vecākus ierakstus var aplūkot, nospiežot uz >> šīs sadaļas augšpusē.

Viedokļi par "Aktuālās iknedēļas situācijas" izcelšanu administrācijas starpā atšķiras, tomēr ir pamatotas cerības, ka tā vismaz pēc laika varētu parādīties augstāk, t.i. ne tā kā ceturtais raksts no augšas. Tajā pašā laikā pie tās viegli var nonākt, nospiežot uz attēla zem sadaļas "Aktuāli". Tostarp 76,9% atbalsta pašreizējo rakstu dalījumu titullapā.

Saistībā ar jaunām sadaļām un nepieciešamajām izmaiņām:

  • cenšamies publicēt vismaz 1 rakstu nedēļā, bet tas ir atkarīgs arī no katra aktivitātes;
  • iespējams, varētu parādīties līdzīga sadaļa ar īsiem ziņojumiem kā Yoda gadījumā;
  • iltermiņa laikaziņas - tās bieži ir kļūdainas, bet ja kāds uzņemas atbildību - lūdzu;
  • prognoze tuvākajām 3 dienām (temperatūras, gaisa masas) - lūdzu, vajadzīgs darītājs;
  • izglītojoša informācija - tāda jau sen ir plānota, bet neviens nav pieteicies to veidot;
  • laika apstākļu anomālijas Latvijā - ja kāds ir apkopojis datus, tas noderēs pie "Arhīva";

Nākotnē tiks īstenots:

  • logo uzlabošana un / vai papildināšana;
  • iespēja paslēpt lapas augšējo mainošo attēlu;
  • pārcelta ielogošanās vieta un profils;
  • nedēļas jautājums (to atbalsta 66,5%);
  • video ievietošana komentāros (to atbalsta 64,4%);
  • vēlreiz piedāvāta "Jautājumu un atbilžu" sadaļa;
  • laika apstākļu arhīvs (centīsimies iekļaut arī LVĢMC vēsturiskos datus);
  • saišu lapas izskata uzlabošana;
  • mobilā versija (šobrīd vairs nav pieejama) - ar aktuālāko informāciju;
  • apspriedīsim domu par pelēko malu samazināšanu (sākotnēji pavisam nedaudz);

Idejas, kas šobrīd nav guvušas atsaucību un tuvākā laikā netiks īstenotas / tiek atliktas:

  • iespēju papildināšana nereģistrētiem lietotājiem (to neatbalsta 76,2%);
  • komentāru vērtēšana šobrīd tiek atlikta, jo nav gūts viennozīmīgs atbalsts;
  • jauna dizaina nepieciešamība vēl šobrīd netiek apsvērta (varbūt nākamajā jubilejā);
  • lapas "iedzīvināšana" ar animāciju / kustīgiem elementiem vēja un lietus laikā;
  • čata realizēšanai šobrīd, mūsuprāt, trūkst reģistrēto lietotāju aktivitātes;
  • neformāla foruma sadaļa, arī ar nereģistrēto lietotāju piedalīšanos;
  • RSS ieviešana (līdz šim atbilstu izteicis tikai idejas autors);
  • detalizēta informācija par vēja virzieniem (jau šobrīd kartē var redzēt arī grādus);

Vēl atbildes uz dažiem komentāriem. Rakstiem jau šobrīd apakšdaļā ir redzams to publicēšanas datums, attiecīgi lasīt vairāk / komentāru skaits / raksta izveidošanas datums un laiks, tāpēc nezinām, kāpēc ir grūtības apskatīt rakstus pēc to datuma. Sadaļā "jaunākās galerijas" jau šobrīd ielādējas samazināti attēli, nevis tādi, kā pašā galerijā. Veco rakstu un galeriju apskate, mūsuprāt, jau šobrīd ir ērta, atliek vienīgi nospiest uz saites. Jau senāk bija plānota meklēšana, varbūt arī tā ir domāta šajā sakarā? Varētu jau attēlot tikai veco rakstu virsrakstus, bet vai tas līdzēs?

Saistībā ar lēnu lapas ielādi un "pakāršanos", lūdzam sazināties ar mums, izmantojot kontaktu formu, lai kopīgiem spēkiem censtos šo problēmu atrisināt.

Pieci jaunākie lietotāja komentāri ir redzami tā profilā, bet vai ir nepieciešamība aplūkot visus lietotāja komentārus? To var radīt, bet mēs gribētu zināt nepieciešamības pamatojumu. Varbūt līdzēs "meklēšana"?

Atbildot uz ieteikumu attēlot braukšanas apstākļus uz ceļiem, apdomāsim, varbūt ziemas sezonā varētu publicēt datus no LVC kartes, t.i. vai braukšana ir apgrūtināta u.tml..

Šobrīd esam visai piesardzīgi, saistībā ar LHMT modeļa / citu modeļu prognožu attēlošanu šajā lapā. Bez atļaujām nekas nenotiek! :)

Tāpat šaubāmies, vai ir publiski pieejama bezmaksas informācija par gaisa kvalitāti Latvijas lielākajās pilsētās. Varat skatīties LVĢMC mājaslapā, kur ir pieejama informācija par Rīgu, Liepāju un Ventspili. Līdzīgi faktiskā ūdens līmeņa rādījumi Latvijā / Rīgā ir pieejami LVĢMC.

Saistībā ar meteo brīdinājumiem, tam arī ir domāta sadaļa "Aktuāli". Ja briest kaut kas pamatīgs, attiecīgi var būt noderīgs raksts, kurā ar īsiem ziņojumiem tiek sekots līdzi aktualitātēm (vai tamlīdzīga sadaļa). Ja nu ar to nepietiek, virs sadaļas "Aktuāli" var uzlikt papildus brīdinājumu. Atsevišķa sadaļa šobrīd nav plānota.

Par ziedojumiem padomāsim!!

Kopumā sanāca visai gari. Ceram, ka mūsu sadarbība turpināsies arī nākamajā gadā. Ja kādam ir konkrētas idejas, vai vēlme piedalīties kādas sadaļas veidošanā - droši rakstiet!

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 04.12.2011 23:21

    Kopumā jūtama apmierinātība ar visu, lai gan vienmēr varam labāk- nekā tagad:)

    Ielādē...
  2. 06.12.2011 20:21

    Manuprāt, viss ir OK, arī attīstība virzās pareizajā virzienā! Vienīgais - varbūt ir iespēja meteoradaru šajā versijā uztaisīt arī uz wap.meteolapa (lai varu mobilakā redzēt kā agrāk), - vakar Rīgā man tas ļoti būtu noderējis.
    Bet kopsummā - malači, prieks par jums! :)

    Ielādē...