Aktuālā situācija (nedēļa līdz 15.1.12.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 15.1.12.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdiena caur nelielu pazemināta spiediena ieplaku. Otrdiena- neliels augsta spiediena atzars pirms CELINE ciklona. Trešdien DOTA ciklons nes visai masīvus nokrišņus Latvijā - Kurzemē lietus, austrumos slapjš sniegs. Trešdien DOTA ciklona fronte ar lietus, slapja sniega un sniega nokrišņiem. Ceturtdien ELFRIEDE ciklons - atkal ar nokrišņiem un brāzmainiem vējiem, piektdien esam ciklona aizmugurē. Līdzīgi laika apstākļi sestdien un svētdien. Pēdējā nedēļas dienā virpulis vēl vairāk rimstās.

Attēlu (c) sat24.com un en.ilmatieteenlaitos.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

========================

Svētdiena, 15. janvāris

ELFRIEDE ciklons - lēnām aizpildās uz A no Latvijas. Mums tā aizmugurē ar Z vējiem joprojām neliels sals visā valstī. Vietām sniega nokrišņi caur "līča" nokrišņiem.

Sestdiena, 14. janvāris

ELFRIEDE ciklons - turpina aizpildīties ar centru uz DA no Latvijas. Mums ciklona aizmugurē jau otro dienu visai daudz sniega nokrišņi un vietām puteņi.

Piektdiena, 13. janvāris

 

ELFRIEDE ciklons - joprojām ar centru netālu no Latvijas, mēs esam tā DR daļā/"aizmugurē". Tamdēļ vēsāks gaiss, sniega nokrišņi, vietām putenis pie brāzmaina vēja. Visā Latvijā jūtami pieaug sniega sega, tā pēc ieilguša "rudens" izveidojas praktiski visā Latvijā. Izteikts "jūras-līča efekts".

Ceturtdiena, 12. janvāris

Ciklons ELFRIEDE ar masīviem nokrišņiem pāri Latvijai, vakarā Latvijas R daļā uz aukstās frontes gaisa temperatūra jūtami pazeminās.

Trešdiena, 11. janvāris

DOTA ciklona fronte - ar visai brāzmainiem lietus nokrišņiem, Latvijas A daļā arī slapja sniega nokrišņiem. Turpat nedaudz pieaug jau iepriekš uzsnigusī sniega kārta.

Pirmdiena - otrdiena, 9.-10. janvāris

Nedēļas sākumā - neliels augsta spiediena atzars, kam seko CELINE neizteikta oklūzijas fronte jau otrdien.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas...

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 09.01.2012 22:36

    (ps.) Rīt rītā- aizņemtība, tamdēļ nākamie atjaunojumi otrdienas pēcpusdienā...

    Ielādē...
  2. 15.01.2012 18:26

    (15.1.12., 18:30) Biju jau atvēzējies rakstīt nedēļas prognozi- taču jaunu "aktuālo rakstu" aizsākšu pirmdien (rīt- 16.1.12.), vien tamdēļ -> ka dažādi modeļi izsper pilnīgi pretējas prognozes. Piemēram - yr.no "saka" ap -12-14 naktī uz 23.1.12., taču GFS viedē par iespējamu vētru (ar 25m/s virs Baltijas jūras) un >0 grādiem Latvijas lielākā daļā tai pašā dienā...

    Ielādē...