Aktuālā situācija (nedēļa līdz 26.2.12.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 26.2.12.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdien pēc sniegainas un puteņainas frontes - neliels augsta spiediena atzars. Otrdienā - STELLA ciklona fronte ar jauniem nokrišņiem un puteņiem. Bet no trešdienas otrās puses jau TANJA ciklona nokrišņi+ vēji. Ciklons mūsu tuvumā ir arī ceturtdien. Piektdien pēc nelielas atelpas - tuvojas nokrišņi jau caur URSEL ciklonu, kas dienas izskaņā vairāk "uzgāžas" Latvijas A daļai. Sestdien - URSEL ciklona siltais sektors, bet aukstā fronte arīdzan tuvojas. Aukstā fronte nes jau sniega nokrišņus un mērenus puteņus daudzviet Latvijā svētdien.

Attēlu (c) sat24.com un en.ilmatieteenlaitos.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

=========================  

Svētdiena, 26. februāris

URSEL ciklona "aizmugure"/ rietumu mala. Aiz aukstās frontes - gaisa temperatūras pazemināšanās līdz dažiem "-" grādiem. Latvijas lielākā daļā: sniega nokrisņi, kas reizē ar spirgtiem ZR vējiem radīja arī puteņus. Visaur palielinās no jauna sniega sega.

Sestdiena, 25. februāris

URSEL ciklona siltais sektors ar nokrišņiem. Pārsvarā lietus veidā, atkusnis vēl pakausē esošo sniega kārtu.

Piektdiena, 24. februāris

URSEL ciklons ar nokrišņiem- kas trāpās vairāk Latvijas A daļā. Bet visā valstī atkusnis turpinās.

Ceturtdiena, 23. februāris

TANJA ciklons pie Latvijas Z robežām. Naktī un rītā Kurzemē jūtami stipri lietus nokrišņi, kas reizē ar siltumu kausē sniegu visā Latvijā. Dažās R krasta pilsētas - lokāli plūdi. Dienas laikā caur auksto fronti uz dažām stundām pastiprinās ZR vējš, kas ZR Kurzemē sasniedz vētras spēku.

Trešdiena, 22. februāris

TANJA ciklons ar aktīvu fronti dodas pāri Latvijai. Vakarpusē pastiprinās vējš, palielinās nokrišņu intensitāte. Atkusnī masīvi kūst sniega kārta, kas dažās Kurzemes pilsētās jau rada "vietējos" plūdus.

Otrdiena, 21. februāris

Nu jau arī STELLA ciklona fronte ar jauniem dažādas intensitātes sniega un dažviet ar lietus nokrišņiem pārskrien pāri Latvijai. Kurzemē vakarā jau skaidrojas.

Pirmdiena, 20. februāris

REBEKKA ciklona fronte ar sniega nokrišņiem dienas lielākā daļā ir pāri Latvijai.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 22.02.2012 15:40

    (22.2.12., 15:30) Brīdinājums par mani- ja tuvākā diennaktī esmu ilgstoši prom no šīs lapas, tad man vētras dēļ ir norauta elektrība. Un es gaidu tad gaišākus laikus.

    Ielādē...
  2. 22.02.2012 16:39

    Cerēsim, ka tik traki nebūs! :)
    Taču veidojums izskatās pamatīgi spēcīgs... Manā pusē vēl gan mierīgs, taču plusos jau kopš (vismaz) pusdienlaika. Vistrakāk jau laikam Kurzemei tiks...

    Ielādē...
    1. 22.02.2012 16:53

      ... kā vienmēr (šai ziemā)-> Kurzemei ;)

      Ielādē...
      1. 22.02.2012 17:20

        Kā sanāk "no augšas", tā sanāk, ne es to "jā" vai "nē" saku... ;)

        Ielādē...