Aktuālā situācija (nedēļa līdz 25.3.12.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 25.3.12.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdiena ar BARBARA ciklonu- caur brāzmainiem vējiem un nokrišņiem. Otrdien ciklons aiziet, un... jauns ciklons nāk šurpmāk. No trešdienas - nedaudz pastiprinās HARRY anticiklons no DR puses. Anticiklons vēl vairāk pastiprinās ceturtdien. Piektdiena anticiklona Z daļā - drusku vēsāki vēji. Sestdienā klāt ir aukstā fronte ar mākoņainību un nokrišņiem. Svētdien uz frontes esošais ciklons aiziet no Latvijas prom DA virzienā.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

Attēlu (c) sat24.com un en.ilmatieteenlaitos.fi

Paskaidrojumi:

Attēlā (Somijas meteoinstitūta kartē) parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem, pulksten 14:00. Tajā ir ietverta situācijas analīze. Jāņem vērā, ka pats attēls atjaunojas vēlā pēcpusdienā, ap pulksten 17-19.

=====================

ATSKATS UZ IEPRIEKŠĒJĀM DIENĀM

Svētdiena, 25. marts

Aktīvs DIEMUT ciklons, tas nesa lietus un slapja sniega nokrišņus galvenokārt Latvijas A rajonos. Bet Kurzemē vētrains vējš, kas piekrastēs vietām pat līdz 33m/s, bet virs cietzemes līdz 26m/s.

Sestdiena, 24. marts

No ZR puses tuvojas aukstā fronte, visā valstī lielāka mākoņainība, uz austrumiem no Rīgas - arī nelieli lietus un slapja sniega nokrišņi.

Piektdiena, 23. marts

HARRY anticiklons virs Latvijas lielākās daļas- tamdēļ laiks pārsvarā saulains. Vien vairāk padebeši virs Vidzemes A daļas un Latgales.

Ceturtdiena, 22. marts

Latvija - ir patiesi liela, un tās dažādās daļās ir samērā pretēji laika apstākļi. Kurzemē, Zemgalē, ap Rīgu, R-Vidzemē ir anticiklons ar skaidrām debesīm un siltumu. Taču ZA rajonos un Latgalē- vairāk mākoņi, un pa kādai lietus brāzmai.

Trešdiena, 21. marts

Anticiklons pastiprinās no DR puses, Tamdēļ Latvijas lielākā daļā samērā saulains un silts laiks, nokrišņu fronte vērojama vairāk Latvijas austrumos. Kur vairāk mākoņainība un ir nelieli nokrišņi.

Otrdiena, 20. marts

Kamēr valsts centrā un austrumu daļā lielāko dienas daļu turpinās pavasaris ar lielākoties skaidrām debesīm, no rietumiem Latviju šķērso siltā fronte, atnesot nelielu lietu un apmākušās debesis. Pamazām norimst arī brāzmainais vējš.

Pirmdiena, 19. marts

BARBARA ciklons deva masīvas sniega-krusas brāzmas, daudzviet vētrainus R-ZR vējus līdz pat 25m/s, arīdzan pērkona rūcienus Rīgā un Latvijas austrumos. Vienvārdsakot: ļoti dinamisku meteo dienu.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.