Aktuālā situācija (nedēļa līdz 8.4.12.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 8.4.12.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdien FABIOLA ciklons atnes "miniziemu": sniega nokrišņus un puteņus. Ciklons izskan otrdienā. Trešdien- HEIDE ciklons atrādījās no D puses pa gabaliņu. Ceturtdien laika atkal mierīgs caur augsta spiediena atzara. Piektdien - jau mākoņainība no IVONNE ciklona puses. Sestdiens: šī ciklona nokrišņu sākums, vispirms Kurzemē. Naktī uz 8. aprīli - masīvi sniega nokrišņi Kurzemē, citviet to mazāk. Nokrišņi turpinās arī Lieldienās, 8. aprīlī. Vietām līdz saules rietam..

Attēlu (c) sat24.com un en.ilmatieteenlaitos.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem, pulksten 14:00. Tajā ir ietverta situācijas analīze. Jāņem vērā, ka pats attēls att24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

===================

ATSKATS UZ IEPRIEKŠĒJĀM DIENĀM.

Svētdiena, 8. aprīlis.

IVONNE ciklons dod sniega nokrišņus, kas Kurzemē un Zemgales R daļā zemi nosedz ievērojamu sniega segu, kas vietām sasniedz 10cm. Citviet sniega sega mazāka.

Sestdiena, 7. aprīlis

IVONNE ciklons pārņem valsti, pievakarē no Kurzemes puses sākas lietus, kas pēc tam pāriet sniega nokrišņos.

Piektdiena, 6. aprīlis

Lai gan Latvijā saglabājas augsta spiediena atzars, tomēr Kurzemes ZR daļā progresē mākoņainība no gaidāmā IVONNE ciklona.

Ceturtdiena, 5. aprīlis

Progresē augsta spiediena atzars, kas visā Latvijā dod skaidru, saulainu un samērā siltu laiku.

Trešdiena, 4. aprīlis

HEIDE ciklons pagāja garām Latvijai gar D robežām, daži nokrišņi vien galējos DA rajonos. Citviet pie D horizontiem lielāka mākoņainība.

Otrdiena, 3.aprīlis

 

Pēdējie nokrišņi aiz ciklona FABIOLA, vakarā laiks skaidrojas visā Latvijā.

Pirmdiena, 2. aprīlis

FABIOLA ciklons tā "aizmugurē" dod masīvas sniega brāzmas un puteņus, Latvijā iestājas kārtējā "miniziema".

==========================

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.