Aktuālā situācija (nedēļa līdz 4.8.13.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 4.8.13.)

Nedēļa aizgājusi.  Pirmdiena: neizteikta siltā fronte nāk no DR puses. Otrdiena: aukstā fronte ar negaisiem. Trešdiena: aiz frontes. Ceturdiena: ciklona D malā. Piektdiena: uz R no ciklona. Sestdiena: ANTONIA anticiklona Z mala. Svētdiena: neliela oklūzijas fronte nāk no R puses.

Attēlu (c): Sat24.com un Finnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

=============

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 14:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 15-16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

=================

ATSKATS UZ IEPRIEKŠĒJĀM DIENĀM

Svētdiena, 4.8.13.

Latvijas lielākā daļā ir ANTONIA anticiklona skaidrais laiks, bet no Kurzemes puses nāk neliela oklūzijas fronte- kas izpaužas kā drusku biezāki mākoņi Latvijas R daļā.

Sestdiena, 3.8.13.

Anticiklona ANTONIA Z malā mums ir mierīga un samērā silta diena. Pirms tam naktī pāri pārnesās neliela siltā fronte.

Piektdiena, 2.8.13.

Neliels ciklons uz A no Latvijas. Agrā rītā no tā pie mums "līča efekta" mākoņi ar pērkoniem, dienā brāzmains vējš, un vēl daži nokrišņi pie A robežām.

Ceturtdiena, 1.8.13.

Esam tāla ciklona D malā, ir brāzmaini DR un R vēji. Un no dažiem mākoņiem ir nelielas lietusbrāzmas.

Trešdiena, 31.7.13.

Aiz aukstās frontes ir vēsāks gaiss,  bet Latvijas A pusē "uz" frontes vēl ir lietains laiks.

Otrdiena, 30.7.13.

Aukstā fronte, kas nes lietusbrāzmas un pērkonus pārsvarā uz R no Rīgas, uz A pusi no galvaspilsētas dienas lielākā daļā- ir salīdzinoši skaidras debesis.

Pirmdiena, 29.7.13.

Neliela siltā fronte ar mākoņiem virs Latvijas R daļas. Kurzmē un centrā tveicīgs. Latvijas A pusē vēl ir ZLATKA anticiklona ietekme. Ar pavisam skaidrām debesīm.

=================

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 05.08.2013 15:03

    > Weatherman,
    Mārča

    Tāda vasara,kā patreizējā,arbūzu entuziastiem nez vai tik drīz atkal būs.Mūsu platuma grādiem, var teikt, - ideāla.Kopš izstādīšanas es tā arī ne reizi neesmu tos ar kaut ko piesedzis.Es jau pagaidām arī esmu tikai eksperimentētājs,un arī man vēl ir daži neskaidri jautājumi,bet būtiskāko esmu atkodis.Par rezultātiem šovasar esmu ļoti apmierināts - uz šo brīdi lielākie eksemplāri ir 5,5 - 6,2kg robežās,bet vēl jau ir pietiekami laika,lai augtu.Tai pašā laikā daži augi ir pārtraukuši augšanu pie 2,o - 2,5kg sasniegšanas.Kāpēc tā, centīšos noskaidrot.Bez tam,es jau stādot zināju,ka daļa no iestādītā būs jāizbrāķē.

    Par cik Naukšēni tomēr ir ziemeļos,iespējams,tur jāpielieto savādāka metodika.Nenoliedzami,ka Naukšēnos aktīvo temperatūru summa ir krietni zemāka kā,piemēram,Dvietē un pat šeit pie manis.Tātad jācenšas radīt iespējami labvēlīgus augšanas apstākļus (kulises,aizsargstādījumus u.t.t.)Taču nekādā gadījumā nevajag mest plinti krūmos.

    Ielādē...