Aktuālā situācija (nedēļa līdz 27.4.13.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 27.4.13.)

Nedēļa aizgājusi. Vien pirmdien aizejoša ciklona pēc Latvijas A-DA rajonos neliels lietus, kamēr visā pārejā nedēļā pie mums ir noturīgs anticiklons. Visās dienās spoži spīd saule, ir vasarīgi iesilis gaiss. Daudzviet siltums sasniedz +20 un vēl nedaudz vairāk grādus. Piejūrā gan ir vēsāks. Arīdzan naktis ir vēsas, visās tumšajās stundās daudzviet ir salnas, nelielais sals dažviet sasniedz -3-5 grādus.

Attēlu (c): Sat24.comFinnish Meteorological Institute.

Turpinājums nākamajā nedēļā.

================

Paskaidrojumi:

Somijas meteoinstitūta karšu attēlos parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem pulksten 15:00. Dienas attēls atjaunojas pēcpusdienā, ap pulksten 16.

Sat24.com attēlos - virs pavadoņa iefiksētās mākoņu segas - ir ar manu roku pārzīmēts mākoņu kustības virziens, kas reizē norāda arī gaisa masu kustību. Sarkanās bultas - silts gaiss, gaiši zilās - vēss; tumši zilās - izteikts sals. Ciklonu centri apzīmēti ar riņķa veida bultām. Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām.

===========

IEPRIEKŠĒJĀS DIENĀS

Svētdiena/27.4.14.

  

Anticiklons virs Latvijas samazinās, no D un no Z puses spiežas tuvāk mākoņu joslas ar nelieliem nokrišņiem. Tomēr tās līdz mums nenonāk, pie mums turpinās vasara.

Piektdiena- sestdiena/25.-26.4.14.

  

Nez kurā diena- anticiklonā. Naktī un rītā daudzviet salnas, dienā +20 un vairāk. Gaiss sauss, zemē sausums.

Ceturtdiena/24.4.14.

  

Aizvien anticiklona centrā...

Pirmdiena- trešdiena/21.-23.4.14.

  

Laika apstākļi vienādi. Dominē anticiklons. Pirmdien neliela ciklona ZR malā- Latgalē pa reizei uzlija un bija nelieli pērkona negaisi. Pārējā valstī visu laiku mazmākoņains un vasarīgi silts laiks.

===========

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 28.04.2014 06:44

    -0,8, uz zāles neliela salna.

    Ielādē...
    1. 28.04.2014 09:17

      Ha! Man šorīt pie mājas +2, dārzā +0 un salnu nemanīju.

      Ielādē...
  2. 27.04.2014 12:20

    Sēklas kartupeļi ir salāpstoti vagās, arī burkānu un biešu sēkliņas ir zemē, tagad tikai ĻOTI vajadzētu lietu, zeme tik sausa, kā pulveris! Toties ievai sāk vērties vaļā pirmie ziediņi, nu tik jāgaida mājās lakstīgalas.

    Ielādē...
    1. 28.04.2014 09:50

      Man šķiet, ka vienu lakstīgalu sestdienas vakarā jau dzirdēju iemēģinām balsi. Treļļi tādi īsāki bija nekā parasti.

      Ielādē...
  3. 27.04.2014 21:55

    Labvakar!
    Pēdējās dienās redzēju vairākus dzērvju kāšus virzienā uz Somiju.Tātad iznāk,ka tur tikai tagad sākas pavasaris.Salīdzinājumam - pie manis dzērves ieradās 2.martā,t.i. turpat divus mēnešus atpakaļ! Vakar viens dzērvju bars ļoti ilgi riņķoja un nevarēja saformēt kāsi,likās,ka barā ir daudz separātistu,kas gribēja palikt tepat,taču beigās putni uzņēma ļoti lielu augstumu un tad gan mērķtiecīgi aizgāja.

    Vienas dienas laikā dārzā ir izlīduši lāčpurņi vai ķēvpupi - es viņus neatšķiru.Tas arī ir neparasti agri.Savdabīgs dārza rotājums.

    Ielādē...
    1. 29.04.2014 01:23

      Sveiks N_West no Engures puses ;)

      Vai esi jau iesējis vai iestādijis siltumnīcā Latvijas ārbūza sēkliņas?

      Kad viss labāk to darīt šo pavasar? Ja vēl uznāk aukstuma vilnis tad jau nedaudz viss aizkavēsies vai izlīdzināsies :)
      Rodās tāda sajūta , ka meteolapieši nelasa viens otra komentus? Vai tas nozīmē, ka šis meteo fanu lapa ir sevi izsmēlusi ? :)

      Ielādē...