Jau trešdien sajūtīsim pavasara elpu

Jau trešdien sajūtīsim pavasara elpu

Aprīļa pēdējā nedēļā Latvijā īslaicīgi atgriezusies ziema ar nelielu sniega kārtiņu uz zemes. Pēc LVĢMC datiem, Zosēnos sniega segas biezums 26.aprīļa rītā sasniedzis 3 centimetrus. Laiks aizvadītajās dienās, salīdzinot vidējās gaisa temperatūras, ir bijis līdzvērtīgs janvāra beigām (ar +3 ... +5 C). Taču pesimismam nav pamata, jo nedēļas otrā puse prognozēs izskatās krietni siltāka un aprīļa mēneša otrajai pusei atbilstošāka.

Otrdien Latvijas teritoriju šķērso ciklons, valsts centrālajai austrumu daļai atnesot nokrišņus, tajā skaitā arī slapju sniegu.

Naktī uz trešdienu vēl piesals, bet dienā, līdz ar D vējiem Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, termometra stabiņam pakāpjoties līdz pavasarīgajiem +10 ... +15 C. 

Nedēļas otrajā pusē būtiskas izmaiņas šobrīd nav paredzamas. Ceturtdien, iespējams, būs nedēļas vissiltākā diena, vismaz valsts centrālajos un A rajonos. Valsti no DR šķērsos nākamā nokrišņu zona, gaisa temperatūrai pazeminoties.

Nedaudz uzlīs arī nedēļas nogalē, gaisa temperatūra naktīs būs pārsvarā virs nulles, bet dienās turēsies ap vai virs 10 grādiem. Jāatceras gan, ka prognozes, kas tālākas par 48 stundām ir ar mazāku ticamības pakāpi. Visai jaunākajai informācijai var sekot līdzi sadaļā "Aktuāli".

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 02.05.2016 06:16

    Silts rīts, +5, austrumu puse ar mākoņiem. Dzeguzes visās malās. t.co

    Ielādē...
  2. 02.05.2016 11:40

    Silts jau no paša rīta, patlaban +15*C, daļēji apmācies. Neliels pavēss vējiņš. Šodien stādāmi/sējamā diena, steidzu uz dārzu:) Lai visiem jauka diena un visa nedēļa!:)

    Ielādē...