Ar mierīgiem laika apstākļiem iesāksies augusta trešā dekāde

Ar mierīgiem laika apstākļiem iesāksies augusta trešā dekāde

Jaunnedēļ gaisa temperatūra Latvijā kopumā būs 1 - 2 grādus zem normas, brīžam gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, taču to apjoms visdrīzāk būs niecīgs un dažās valsts teritorijās tas nozīmē sausuma atgriešanos (Eiropas vidēja termiņa prognožu modelis valsts lielākajā daļā prognozē nokrišņu summu 1 - 5 mm). Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā nedaudz pārsniegs +20 grādu atzīmi, savukārt naktis būs vēsas, nedēļas otrajā pusē arī dzestras. Nedēļas sākumā vējš pūtīs no dienvidiem un būs mērens, taču sākot ar pirmdienas pēcpusdienu tas iegriezīsies no DR, R un pierims.

Pirms nedēļas prognozētie spēcīgie nokrišņi tā arī līdz mums nav atnākuši, arī šovakar lietusgāzes galvenokārt paliks Baltijas jūrā, iespējams skarot vien nelielu Kurzemes teritoriju. Pirmdien debesis būs mākoņainas, vietām gaidāms neliels lietus. Gaisa temperatūra aukstās frontes ietekmē jūtami pazemināsies, un vēsā gaisa masa pie mums uzturēsies visdrīzāk līdz pat nedēļas nogalei. Pēcpusdienā Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra vairs nesasniegs +20 grādu atzīmi, savukārt valsts dienvidaustrumos vēl iespējams siltums līdz +25 ... +27 grādiem.

Otrdien būtiski nokrišņi nav gaidāmi, taču pastāv iespējamība, ka mūsu reģionā vienīgā spēcīgā nokrišņu zona, kas virzīsies otrdienas vakarā un trešdien no DR uz ZA, var skart arī nelielu valsts teritoriju Latgalē. Līdzīga situācija ir arī trešdien, jo katrs prognožu izladidums pavirza nokrišņu zonu par vairākiem desmitiem kilometru uz vienu vai otru pusi. Spriežot pēc tā, kā pēdējās nedēļās vairākas spēcīgo nokrišņu prognozes ir "mīkstinātas", visdrīzāk plašas lietavas paliks ārpus valsts robežām.

Dažādās prognozes par nokrišņu daudzumu trešdienas laikā (weather.us)

Nedēļas otrajā pusē prognozēts mainīgs mākoņu daudzums, atsevišķas atmosfēras frontes var atnest nelielu lietu. Brīvdienās visdrīzāk būsim anticiklona ietekmē, kas nedēļas gaitā būs pārvietojies līdz mums no Eiropas rietumiem. Visu nedēļas nogali ar savu centru tas atradīsies uz dienvidiem, vēlāk dienvidaustrumiem no mums. Tā ietekmē dienvidu vējš varētu atnest arī par dažiem grādiem siltāku gaisu.

Svētdienas pusnakts prognožu izlaiduma nākamās nedēļas gaisa temperatūras attēlotas tabulā:

  19.08. 20.08. 21.08. 22.08. 23.08. 24.08.
Nakts +8 ... +16 +9 ... +15 +8 ... +15 +6 ... +14 +6 ... +12 +8 ... +15
Diena +18 ... +27 +19 ... +24 +18 ... +23 +18 ... +24 +18 ... +23 +18 ... +23

Tālākās prognozes uzrāda iespējamību, ka augusta nogales 4 - 5 dienas anticiklonu ietekmē varētu būt lielākoties saulainas un siltas, gaisa temperatūra no jauna varētu sasniegt +25 grādu atzīmi.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 24.08.2019 21:37

    24. aug. no rīta t. bija +15°C. Spiediens 771 mm. debesīs daži vidējās zonas slāņu mākoņi. Lēns R vējš.Pēcpusdienā zemie, plakanie gubu mākoņi. T. līdz +26°C. Lēns līdz mērens ZR vējš. Vakarā skaidrojās. Vējš norima. Pašlaik t. +17°C. Spiediens 771,5 mm. Debess pilnīgi skaidra ar nelielu dūmaku.

    Ielādē...