Slapjais novembra sākums

Slapjais novembra sākums

Nākamajā darba nedēļā laika apstākļi būs vēlam rudenim atbilstoši. Pirmdien un otrdien būsim uz robežas starp silto un auksto gaisa masu, tāpēc gaidāmi ilgstoši un mēreni nokrišņi lietus veidā, kā arī mēreni stiprs galvenokārt ZA puses vējš. Otrdien gaidāms DR > ZA vējš un no ziemeļiem pie mums sāks ieplūst auksts gaiss, tāpēc lietu vietām var nomainīt arī slapjš sniegs. Abas dienas lielākais nokrišņu daudzums tiek prognozēts valsts ziemeļu daļā, it sevišķi Vidzemē.

Prognozētais nokrišņu daudzums pirmdien un otrdien (ECMWF, weather.us)

Nedēļas vidū nokrišņu daudzums mazināsies, debesis joprojām aizklās mākoņi, pūtīs mēreni stiprs ZA puses vējš. Pēc pašreizējām prognozēm galvenokārt valsts dienvidos iespējams lietus un slapjš sniegs. Ceturtdien un piektdien vēja ātrums mazināsies, vietām ir cerība uz saules parādīšanos.

Nedēļas nogale šobrīd izskatās prognožu ziņā mainīga - ECMWF prognozē siltāku gaisa masu un +5 ... +10 grādus, savukārt GFS aukstumu ar -4 ... +2 grādiem. Tā kā šobrīd prognozes vēl noteikti nav uzskatāmas par precīzām, aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai sociālajos tīklos un sadaļā "Aktuāli".

  04.11. 05.11. 06.11. 07.11. 08.11.
Min +5 ... +10 +2 ... +10 -2 ... +4 -3 ... +2 -2 ... +4
Max +6 ... +12 +2 ... +10 0 ... +6 -2 ... +5 0 ... +6

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien un trešdien (ECMWF, weather.us)

Atmosfēras situācija pirmdien, 4.novembrī (wxcharts.com)
Nedēļas sākumā pāri mums virzīsies plaša nokrišņu zona, pēc tam nokrišņu būs mazāk

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 10.11.2019 14:32

    Ik pa laikam caur pašķidriem mākoņiem parādās blāva saulīte, un galvenais - nekas mitrs nenāk no gaisa. +9°C, vējelis, bet tas nav tik stiprs, lai tas traucētu darbus ārpus telpām. Ceriņu krūmos pie sēkliņām paliels svilpīšu bars, domāju, ka tas no ziemeļiem atlidojis, vasarā vien tik pa kādam īpatnim varēja manīt.

    Ielādē...
  2. 10.11.2019 22:05

    10. nov. no rīta blīvais mākoņu lauks aizslīdēja uz A pusi. Vietā nāca debesis un saule. T. +8°C. Spiediens 758 mm. Dienā brīžiem vidējās zonas mākoņi staigāja, bet visumā saulains. T. pacēlās līdz +10°C. Spiediens arī pacēlās līdz 760 mm. Pēcpusdienā uznāca tumšāku mākoņu josla un cilv. teica, ka drusku līstot. Vakarā atkal mākoņi izklīda un saule jau rietēja neparasti tālu uz D pusi. Pašlaik t. +5°C. Spiediens 761 mm. Mēness ir gan redzams, bet pagalam blāvs un izplūdis.

    Ielādē...