Silto rudeni nomainīs dzestrāks gaiss

Silto rudeni nomainīs dzestrāks gaiss

Jaunnedēļ silto un mitro rudens periodu nomainīs aukstāks laiks, sākot ar nedēļas otro pusi gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā svārstīsies ap nulli, savukārt brīvdienās gan dienā, gan naktī tiek prognozēts sals. Uz austrumiem no mums atradīsies plašs anticiklons, kas sākot ar nedēļas vidu gādās par kopumā sausu, taču bieži mākoņainu laiku arī Latvijā. Visu nedēļu pūtīs pārsvarā mērens D, DA puses vējš un nokrišņu daudzums būs niecīgs, vien otrdien un trešdien vietām nedaudz uzlīs.

Valsts svētku diena paies bez būtiskiem nokrišņiem, taču debesis klās mākoņu sega. Pūtīs neliels līdz mērens DA puses vējš. Lai gan naktī uz otrdienu debesis skaidrosies, otrdien mums pietuvosies virs Dānijas esoša ciklona nokrišņu zona. Tās ietekmē galvenokārt Kurzemē iespējams īslaicīgs lietus, dienas laikā mākoņu daudzums Kurzemē mazināsies. Arī vēl nākamajā naktī un trešdien dienā vietām īslaicīgi uzlīs. Ciklons līdz mums atnesīs arī vēsāku gaisa masu.

Sākot ar nedēļas vidu atmosfēras spiediens paaugstināsies, un nedēļas otro pusi nonāksim anticiklona ietekmē. Nokrišņu iespējamība neliela, nedēļas nogalē vietām var parādīties arī pa kādai sniega pārslai. Šobrīd gan GFS, gan ECMWF brīvdienās prognozē salu valsts lielākajā daļā arī dienas laikā, taču jautājums par to, vai tieši Baltiju sasniegs aukstuma pols, vēl paliek aktuāls. Līdzīgi laika apstākļi tiek prognozēti līdz novembra izskaņai, kad varētu atjaunoties ciklonu plūsma no Atlantijas.

  18.11. 19.11. 20.11. 21.11. 22.11. 23.11. 24.11.
Nakts +4 ... +8 +1 ... +7 +2 ... +6 +2 ... +6 +3 ... -5 0 ... -6 -2 ... -7
Diena +7 ... +10 +4 ... +10 +4 ... +9 +3 ... +7 +3 ... -4 0 ... -4 0 ... -4

Gaisa temperatūras prognozes Alūksnei (weather.us)

Auksta gaisa masa virs Baltijas nākamajās brīvdienās (wxcharts.com)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 24.11.2019 21:53

    24. nov. norīta mākoņains, bet saule arī redzama. T. -4°C. Mērens DA vējš. Pusdienas laikā daudz saules. Mērens DA vējš saglabājās. Nedaudz spalvu un vidējie gubu-slāņu mākoņi. Pēcpusdienā debesis pārklāja zemie slāņu mākoņi un bija gandrīz apmācies. T. pacēlās līdz +0°C. Vakarā mākoņi nedaudz paklīda un R pusē varēja redzēt sārtu vakara blāzmu. Pašlaik t. -2°C. Spiediens 769 mm.

    Ielādē...