Bildes no šīsdienas gājiena uz mežu sēnēs. Beku joprojām daudz - lai arī laba daļa jau pāraugušas vai tārpainas, arī labu gana! Turklāt tagad sākušas augt arī cūcenes - vien vajag labi izmērcēt un novārīt, pēc tam lieliskas gan sālīšanai, gan citādai konservēšanai (piemēram, tomātu mērcē ar sīpoliem u.c. piedevām). :)

 ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·  nav  ·  lightning  ·  Pilnā izmērā
Attēls #1:
  1. 22.09.2013 06:44

    Skaisti un garšīgi! Manā pusē sausuma dēļ par tādām var tikai sapņot.

    Ielādē...
  2. 22.09.2013 07:17

    Prieks par lightning! Kaut arī mežs viņam "nav deguna galā", nu jau otrā galerija ar Līvānu puses meža veltēm! Un vēl tādas kompozīcijas ! :)

    Ielādē...
  3. 22.09.2013 20:15

    Vakar no rīta ar vilcienu es ar vecāķiem aizbraucām uz mežu uz siguldas virzienu, izkāpām pieturā garkalnē un gājām pa mežu sēņot uz baltezeras pusi,, sēnes kā rets gadījums, baravikas nebija, tikai vienu atradu, kura bija tārpaina, bērzubekas arī nebija, apšubekas tikai divas atradu, sviestubekas arī tikai dažas, silabekas nebija, bērzlapes bija daudz, bet es viņas neņēmu,,,, kopumā es nesaprotu, kapēc šajā mežā nav tik daudz baravikas jau kopš 2011.gada, bet 2010.gadā šajā mežā bija daudz baravikas.

    Ielādē...
  4. 23.09.2013 18:21

    arī pagaidām par šādām daiļām beciņām var tikai sapņot. Ja nu pēc vakardienas līšanas beidzot kas parādīsies... bet ja šitik auksti... ceru ka tomēr vēl kas izaugs :)
    Cūcenes - visnotaļ glītas sēnes. Tomēr, kopš parādījās (jau pirms daudziem gadiem) info par mutagēnajām vielām, ko skandināvu zinātnieku izpētījuši, cūcenes vairs nevācu. Manuprāt, visādas kancerogēnas vielas uzņemam pietiekoši pat nezinot.

    Ielādē...