Žīguros starp plkst. 23:00 un pusnakti. Mēģinājums bildēt. Rezultāts tālu nav spīdošs, jāmācās, ar nakts režīma iestatīšanu vien nepietiek. Patiesībā tik koši nemaz neizskatījās, bet skats bija visai interesants, gaismošanās krietni virs meža galiem. Bildes nav apstrādātas, jo, labojot automātiski, izskatījās pabriesmīgi.

 ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·  nav  ·  Pierobežā  ·  Pilnā izmērā
Attēls #1:
  1. 28.02.2014 20:25

    Nemaz tik traki jau nav, parādības būtību var saprast. Man arī ar tiem nakts režīmiem ir uz "jūs", nez, vai izdotos labāki kadri, ja uzsmaidītu laime pavērot šo "gaismas šovu".

    Ielādē...
  2. 28.02.2014 22:22

    Atļāvos ielādēt vienu no bildēm, lai aplūkotu EXIF(bildes informāciju) datus.
    Spriežot pēc šiem parametriem:
    ISO 1600
    Ekspozīcijas laiks: 3,2 sek
    diafragmas atvērums: f 2,8

    Visu cieņu!
    Ziemeļblāzma tiešām ir bijusi ļoti spēcīga, ja ar šādiem parametriem bildēs to tik labi redz. Mani fascinē īsais ekspozīcijas laiks, tikai 3,2 sek!
    Tātad, lai bildes būtu pareizi izgaismotas, eksp. laikam vajadzētu būt, augstākais, 10 sek. Kas ir ļoti maz.


    Turklāt, vakar lasot Jūsu teikto,ka sarkano krāsu ar aci var labi redzēt, arī norāda uz ziemeļblāzmas intensitāti.
    Es sarkano krāsu ar aci esmu redzējis tikai vienu reizi(2011. g. 24.oktobrī, Papē, izskatījās šādi ) no visām 16 redzētajām ziemeļbāzmām.

    Žēl, ka mākoņi visu sabojāja. Bijām gatavi braukt jau pievakarē, tiklīdz uzliesmojums sasniedza Zemi. Beigās, ap plkst. 00:20 arī izbraucām un tieši 1:00 bijām Carnikavā.
    Debesis uz to brīdi bija… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  3. 28.02.2014 23:41

    Hm, paldies par komentāru :) Jā, sākumā sarkanā blāzma bija redzama tikai A pusē (foto), bet pēc tam arī R, brīžam parādījās tādi ne īpaši izteikti stari. Krāsas nepavisam nebija intensīvas, likās - vispār nav vērts iet pēc fotoaparāta. Tāpēc biju pamatīgi pārsteigta, kad fotoaparāta ekrānā parādījās tāds košums. Eksperimenti beidzās, jo "nobeidzās" baterijas. Secinājums: jāgādā beidzot statīvs un jāmācās :), jo ekspozīciju un daudzko citu aparāts ļauj regulēt, kaut arī nav no "augstākajiem plauktiem". Kaut ko līdzīgu bija gadījies redzēt pasen - pirms gadiem desmit varbūt vēl senāk? bet tolaik īstā nakts tika nogulēta, nākošajā tas pasākums jau bija krietni blāvāks. Vēl dažas reizes - tikai gaišāku Z pamali.

    Mjā, kādas bildes būtu sanākušas profesionālim .....

    Ielādē...
  4. 01.03.2014 13:13

    Labi padarīts darbs- lai uzbildētu ziemeļblāzmu.

    Ielādē...