1. 24.12.2015 19:40 Skatīt

    Trallis nudien mani būs piebeidzis ar nebeidzamo... Šī rīta pērle "ECMWF modelis šobrīd prognozē stabilu salu no 27.decembra, bet pagaidām tas ir stipri apšaubāmi." KĀPĒC apšaubāmi un vēl stipri, ja GFS jau vairākas dienas rāda salu anticiklonā? Vai tiešām Trallim liekas, ka AC gada tumšākajā laikā iespējams siltums? Tagad dienā nākamā pērle "Arī GFS šobrīd prognozē pastāvīgu salu, sākot ar 27.decembri. Janvāra sākumā līdz -16 grādiem." KĀ ARĪ? GFS jau bija pirmais, kas ieraudzīja. Vai tiešā, kāds jau aktīvi svin, lietojot grādīgos? Un kad šajā laikā kaut reizi AC zem tāda SPIEDIENA modeļi ir spējuši precīzi aprēķināt temperatūru cilvēku līmenī? Tāda precedenta nav visā cilvēces vēsturē. modeļi TO vienkārši NEPROT. Tāpēc ir sinoptiķi un es... un citi skaidri domājošie. Kļūda ir vismaz -10 grādi. Tātad, ja prognozē redzam -10, būs -20, ja -16, būs -26! Patiesībā mūs… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  2. 24.12.2015 12:24 Skatīt

    Man pārlūkprogrammā pastāvīgi stāv statiskā bilde, kuras adrese nav mainījusies jau gadiem un vēl joprojām ir tā pati. Taču arī tur n-tās stundas radars "uzkaras". Kaut kas nelabs briest... нутром чую.
    Starp citu, Andrej, šoreiz tieši Rīgai ir vislielākās cerības dabūt kaut vai simbolisku snieģeli. Nedomāju, ka AC būs šķērslis, jo sākotnēji tas būs mitrs un arī ierautā gaisa masa būs salīdzinoši mitra. Bet kopumā nebeidzams kailsals perspektīvā. Tāda ir tā mūsdienu realitāte - vai nu silts, saulains un lietains, vai auksts, saulains (novembrī gan sals pagāja во мраке) un sauss. Un kā Tev šodiena? Rīgā ir pasakaini saulains laiciņš. Dvēsele priekā gavilē!

    Ielādē...
  3. 24.12.2015 07:20 Skatīt

    Tēls jau sen ir sabojāts ar bezgalīgām gaudām. Taču tīrasiņu troļļu šeit nav un nemaz nav bijuši.

    Ielādē...
  4. 24.12.2015 07:00 Skatīt

    Tencinu par labajiem vārdiem! Bet man kā sievietei labākajos gados romantika un visādas citādas nodarbes ir aktuālākas par auklēšanos ar šejieniešiem. Es pat neesmu lasījusi visus tos baismīgos tekstus, ko te daudzi sarakstījuši. Vispār, es iereģistrējos, lai sakontaktētos ar dvēseles māsu Saksiju, jo nav jau šeit reālu siltuma cienītāju. Taču viņa nav atbildējusi uz vēstulēm no veseliem 2 e-pastiem. Tātad laikam nav lemts, bet es taču centos. Sirdi un dvēseli izliku. Как-то даже обидно стало на душе. Starp citu, Tu man varētu atsūtīt kādas bildītes uz e-pastu? Kā Tev tur tie mazie zaļie izmainījušies pa šiem gadiem? Vienkārši, es te nesen skatījos tās bildes, kur Tavā pusē viens kapos lapeglē uzrāpies. Es aktīvi ņemos ar domubiedriem aiz robežām par to, ir šeit Baltijas forma, vai tomēr nav.

    Ielādē...
  5. 24.12.2015 06:48 Skatīt

    Jau vismaz 3 naktis pēc kārtas esmu redzējusi mēnesi Rīgas debesīs, taču dienā - polārā nakts (arī aiz polārā loka šobrīd nav jau melna tumsa, bet nomācoša krēsla). Tā kā saule nav mana stihija, tad OK, lai gan iekštelpās bez apgaismojuma nu nekādi, bet esmu gatava pieciest siltuma vārdā. Starp citu, šis aukstuma vilnis būs visnotaļ spēcīgs. Modeļus nav jēgas akli skatīties, jo vēl neviens nav iemanījies pareizi novērtēt vietējo atdzišanu zem liela spiediena. Un pirms sala uzsnigušais sniegs veicinās vietējās gaisa masas atdzišanu cilvēku līmenī. Par turpmāko nav jēgas minēt, taču skaidrs ir viens - CFSv2 modelis regulāri kļūdās ar to bezgalīgo siltumu. Tak 2014. janvāri arī izteikti siltu (faktiski tas būtu siltāks pat par 1983. jeb 2. vissiltākais vēsturē!!!) rādīja, a iznāca riktīgi auksts, pat neraugoties uz ļoti silto 1. dekādi. Es pat neizslēgtu -40 šoziem. Nu nav mūsdienās tā p… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  6. 24.12.2015 06:39 Skatīt

    Runa nav par adreses nomaiņu, bet par to, ka radars pēdējos mēnešos biežāk nestrādā kā strādā - bilde sastingst, arī video redzami milzīgi pārrāvumi. Sabiedrība tiek gatavota maksas pakalpojumam, jo prasās pēc remonta, a naudiņas nav, tad nu ieviesīs maksu kā toreiz. Vēsture mīl atgriezties.

    Ielādē...
  7. 22.12.2015 04:28 Skatīt

    Turpinot,
    2008. naktī +1, dienā +2, neliels lietus,
    2007. naktī +4 un dienā +3..+4, vakarā +2, smidzinošs lietus,
    2006. naktī +1, dienā +5,
    2005. naktī -5, dienā -2,
    2004. naktī -5, dienā -1, vakarā -5, zemi sedz neliela sniega sega,
    2003. naktī -1, dienā +3, vakarā +4, vētrains vējš,
    2002. naktī -1, dienā -2, vakarā -4, vētrains vējš.

    Ielādē...
  8. 21.12.2015 10:06 Skatīt

    Trallim bija tikai blogs, nevis mājas lapa. Bet par bezspēcību piekrītu - nudien ir tāda sajūta. Un atkal klaji, nekaunīgi meli no Traļļa "Svētdiena Rīgā ar +11,8° bija siltākā decembra diena pēdējos gadsimtos." Tak labi zina, ka Rīgā nav nepārtrauktu novērojumu tik ilgi. Pa visiem šiem gadiem ir bijuši pārtraukumi un visai ilgstoši. Tāpēc vien NEDRĪKST apgalvot, ka tie +11.8 ir rekords par tik ilgu laiku.
    vispār, esmu labestības iemiesojums, tikai cīnos pret nelietīgiem meliem, lai no kurienes tie nāktu. Kļūdas ir pieļaujamas un piedodamas, bet ne APZINĀTA maldināšana, īpaši, ja klausās, lasa nepārprotami lētticīgi ļaudis.

    Ielādē...