1. 18.12.2015 00:59 Skatīt

    Es neko nemēģinu iestāstīt. Piekrītu, ka ir ļoti silts mēnesis, bet tādi atkārtojas teju katru otro gadu!!! Tāpēc tā vairs NAV nekāda anomālija, bet ikdiena. Kā Tu stādies priekšā anomāliju +16 Rīgā, kurā norma diennakts vidējai tajos datumos ir tikai -2? Diennakts vidējā +14??? Labi ja +7..+8 būs. Tātad anomālija knapi +10. Jā daudz, bet jau ir bijusi 2011. decembrī, arī 2006. Man rekordus nevajag, jo Rīga jau nespēj tos izmērīt - LU jumts ir apšaubāms avots, bet lidosta vairs neziņo maksimumu un minimumu.
    Iedomājies, ka turpmākajos 20 gados būs 10 decembri gan šādi, gan krietni siltāki! Nu? Vai tiešām katrā tādā decembrī kliegsi pilnā balsī par anomāliju? Es pat iztēlojos, kā viens cilvēks visu savu garo mūžu katrā otrajā mēnesī kliedz par pasaules galu. Lūk šāda reakcija NAV normāla.
    Pēc visa spriežot, gadu mija paies mīnusos... A-LV un bez sniega, taču mīnusos. Diennakts vidē… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  2. 18.12.2015 00:32 Skatīt

    Jums neliekas, ka tajā posmā (kur vienā pusē aizdomīgi plašs dīķis ar Santas hoteli krastā, bet otrā pusē ceļam aiztek Lorupe) vajadzētu kaut kādas barjeras vai vismaz spīdošus mietiņus? Tak tumsā un vēl šādā laikā mierīgi var ieslīdēt dīķī. Ja dziļš, tad vispār tur arī paliktu. Arī sausākajā Lorupē negribētos ieslīdēt. Vai tiešām Siguldas novads nevar parūpēties par iedzīvotājiem (un caurbraucējiem, vienvārdsakot cilvēkiem)?

    Ielādē...
  3. 17.12.2015 19:31 Skatīt

    Tu šo te atkārto jau reizi 174. Nu cik var? Pavasarī interesēs vasara, nevis, kas palicis aiz muguras. Tomēr, lai vaimanātu par kādu mēnesi, ir jāpagaida, kamēr tas beidzas. Šorīt pie Lādogas ezera bija -19..-21. Tā ir vieta, kas pretendē uz rekordsiltu decembri. Nu jā. Tik rekordsilts, ka neatpaliek no parasta auksta decembra.

    Ielādē...
  4. 17.12.2015 16:49 Skatīt

    Год на год не приходится. Kopumā situācija ir ļoti līdzīga ar visiem manis nosauktajiem decembriem. Kādā bijis vairāk sals, kādā LIELĀKS siltums. Atgādinu, ka šī decembra pēdējās dienas paies zem AC ietekmes, kas rezultātā var izpausties līdzīgi šodienai. Tu vienkārši предвзято vērtē situāciju, jo vislietainākajā vasarā un vissaltākajā ziemā (1941./42.), kuras laikā tūkstoši apsaltu kā mušas, Tu ne tikai nesaskatītu neko anomālu, bet nemitīgi odas rakstītu. Nē nu OK, katram savs, bet ir jāatšķir objektīvai no subjektīvā. Piemēram, Trallis, kas nupat jau vispār aizrāvies ar sensāciju skribelēšanu, mīl visu pasniegt sabiezinātās krāsās. Viņu neinteresē objektivitāte, tikai lēta popularitāte, izraujot visu no konteksta. Nu žēl, protams.

    Ielādē...
  5. 17.12.2015 16:43 Skatīt

    Par decembra otro pusi spriedīsim decembra pēdējās stundās vai janvārī, nevis 17. datumā!

    Ielādē...
  6. 17.12.2015 16:41 Skatīt

    Paldies par komentāru! Vismaz vēl kāds spēj objektīvi raudzīties uz notiekošo.

    Ielādē...
  7. 17.12.2015 04:39 Skatīt

    Kamēr Trallis sēj paniku tautā, Jelgavā šī nedēļa ir visnotaļ ziemīga. Un ne jau tikai Jelgavā. Nu un milzīgais sals Baltijas jūras reģiona Z-daļā (jau esmu pagurusi ik dienu saglabāt diennakts minimumu - es to daru tikai ārkārtas gadījumos), tāpat padsmit grādu sals Ļeņingradas apgabalā, -10 dienvidu kaimiņos. Nu nav nekāda šausminoša siltuma, par kuru ik dienu vajadzētu ģenerēt vairākus ierakstus čivinātavā + cept rakstus aģentūrai.

    Ielādē...
  8. 17.12.2015 01:16 Skatīt

    Protams, neatpaliek, jo atšķirība ir vien pāris grādi, taču tieši tāpat neatpaliek kaut vai no 2000. decembra. Tur jau tā lieta, ka šādi decembri ir mūsdienu norma, savukārt 2010. un 2012. - anomālija.
    Nu nav nebeidzamo +7..+10 virs normas. Skatāmies Jums tuvo Daugavpili! Atgādinu, ka anomālija līdz +3,0 diennakts vidējai skaitās norma! Un tikai no +7,0 sākas anomāli silts. Tā ka... absolūti nekā iespaidīga, satraucoša vai kā citādi ievērojama. Ikdiena.
    Es biju domājusi maksimumu, nevis diennakts vidējo, jo tikai Liepājā ir bijuši +30 vidējai. Turklāt jūlija beigās Līvānos un vispār tajā galā norma ir +18, attiecīgi +13 klāt nemaz nav bijuši nekad. Taču jūnijā, augustā, kad norma ir krietni zemāka, tas jau ir sastopams.
    Protams, cilvēks neko neizraisa. Tīri dabiski planētas vidējā varētu izaugt kaut par +10 - tas vēl neliecinātu par cilvēku ietekmi. Vispār, dodu visus 100%, ka ci… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...