1. 21.12.2015 04:55 Skatīt

    Lielisks raksts par aktuālo, lai gan publicēts tālajā 2004. gadā.

    06:11: Traļļa bezgalīgā dezinformācija vienkārši beidz nost. Es saprastu, ja viņš nebūtu tik populārs, ja neviens neuzzinātu visu to "sviestu", bet tak visi lasa ar atplestām mutēm, it kā patiesība plūstu iekšā. Es par šī rīta kārtējo pērli "-38° ziemeļaustrumos, kas ir līdz šim lielākais sals Eiropā šoziem" Tak jau vakardien 20.12. bija -40! Tas ir kaut kas fenomenāls! Es uzskatu, ka labāk vispār neko nerakstīt, nevis rīta agrumā censties paspīdēt ar kārtējo sensāciju.

    Ielādē...
  2. 19.12.2015 23:47 Skatīt

    Jūs varat kaut vienreiz dzīvē paskatīties šeit dotās saites uz arhīviem, nevis paštaisni apvainot dāsnos cilvēkus visās pasaules nelietībās? Es iedevu saites, kur var redzēt tieši to. Tāpat karstos 30-tos gadus Liepājā. Kā rekordsiltais un ļoti saulainais marts 2007. nekādu veģetāciju nepamodināja, tāpat vienreizējie +16..+18 februārī neko nepamodināja. Un tad jau pēc Jūsu loģikas arī maijam jābūt max aukstam, jo nu mazums, kādas salnas jūnijā var uznākt. Pēc pirmā rekordsiltā aprīļa 1999. sekoja ļoti auksts maijs, pēc viskarstākā aprīļa 2000. sekoja ļoti lielas salnas maijā. Tā kā viss jau bija sācis plaukt, nosala pat ozolu lapas. Un? Ko tad tagad, mūžīgi aukstu aprīli vēlēsimies?

    Ielādē...
  3. 19.12.2015 23:36 Skatīt

    Lūk par to arī es runāju. Konkrēti Jūs gadus 6 to vien darāt, kā apvainojot citus (kuri ir paveikuši nesalīdzināmi vairāk par Jums, tāpat pierādījuši savu kompetenci) un tagad turpināt to darīt. Varbūt kaut vienreiz mūžā paraugieties uz sevi no malas!

    Ielādē...
  4. 19.12.2015 23:34 Skatīt

    Šeit no laika gala ir bijuši ļoti darbīgi cilvēki, kā Hauonekani, Dūmaka, Gaiss, Aivariņš un kas tur vēl. Visa viņu darbība tika nemitīgi nonievāta, viņi visi tikai apvainoti visādos nesmukos vārdos. Kaut vai Aivariņš, kas deva tik daudz krāsainu bildīšu, bet pretī saņēma vien apvainojumus trollismā. Beigu beigās z-viedzemnieks viņu izēda, jo publiski paziņoja, ka viņa dzīves mērķis un jēga ir izēst Aivaru.
    Es nezinu, cik neprātīgam un sevi necienošam jābūt, lai tērētu savas dzīves unikālās sekundes uz cilvēkiem, kas nepārtraukti uzbrūk.
    Andrej, es nevis kritizēju Tavas sievišķīgās vaimanas, bet gan norādu ar faktiem, cik nepamatotas tās ir. Tā NAV kritika, vien atspēkošana. Un tagad Tu esi apvainojies par to, ka viens cilvēks neglauda Tev galviņu, kad Tu jau tūkstošo reizi vaimanā par Rīgai tipiskiem laikapstākļiem? Nu jauki vispār. Alise Brīnumzemē i līdzi nestāv.

    Ielādē...
  5. 19.12.2015 21:33 Skatīt

    Nez vai Tu tā rakstītu pieredzējušai pirmspensijas dāmai no LVĢMC. Potenciāls jau sen tiek realizēts. Tādas kartes, kā Raitis lika, es ikdienā skatījos 90-to vidū. Tak jau gadi 20 pagājuši. Ar tādiem niekiem nenodarbojos un nejūtu vajadzību tērēt savu laiku uz ko tādu. Ir tak arī profesionālis "lietusviirs", kurš arī nenodarbojas ar ko tādu.
    Es tagad pētu vasaras perspektīvas. Par ziemu viss ir skaidrs, par pavasari arī, tāpēc tagad aktualitāte ir vasara un pavisam drīz - nākamais rudens, galvenokārt septembra un oktobra kontekstā.

    Ielādē...
  6. 19.12.2015 20:21 Skatīt

    Nezinu gan, vai Mārcis tiktu galā. Vai varbūt Tu domāji to dusmīgo no Z-Vidzemes? Bet par NEziemu, esmu jau pagurusi atgādināt, kas notika Atmodas laikā un pirmajos neatkarīgas LR gados. Kur Tu tolaik biji?

    Ielādē...
  7. 19.12.2015 10:59 Skatīt

    "nebeidzamais rudens gandrīz visa gada garumā...........Ne ziemas, ne vasaras" Ir tādas vietas, kā R-Sibīrija, Vidējie Urāli, kura ziema ir, pavasaris ir, bet nav vasaras ,toties ir rudens. It kā kontinentālais klimats, bet tāpat iztrūkst 4. sezonas. Vai arī pavisam dziļi kontinentā, kur mūsu apnicīgie pavasari un rudeņi (garākās sezonas, kas neiztrūkstoši vienmēr ierodas atšķirībā no ziemas un vasaras) mēdz neierasties, kad ziemu nomaina vasara nieka nedēļas laikā. Cilvēki, kas tāli no meteoroloģijas nereti visprecīzāk komentē mūsu apstākļus - rudens 12 mēnešus gadā. Un tā arī ir. Jo 2013. pierādīja, ka pāreja no ziemas uz vasaru pat pie mums ir iespējama strauja, toties rudens vienmēr velkas vairākus mēnešus ilgi. Arī pus gadsimtu atpakaļ bija (meteoroloģiskie) rudeņi, kas ilga... 6 mēnešus! Es taču saku, ka šausmīgs klimats tajā Latvijā. Bet Farēru salās tomēr vēl riebīgāks.

    Ielādē...
  8. 19.12.2015 01:36 Skatīt

    Vēl nesen tur rādījās anomālija +4..+6, pat februārī (tāpat janvāris tuvojās 1989., pārspējot 2. vietas turētāju 1983.), kas vedināja uz domām par 1990. rekordista gāšanu. A Jūs atteiktos no +16..+18 februāra beigās ar saulīti?
    Vispār, 1989. bija unikāls gads - rekordsilts janvāris, rekordsilts februāris un rekordsilts marts. Kad vēl bijuši 3 rekordsilti mēneši pēc kārtas? Turklāt janvāris un februāris bija tik silti, ka decembrim vajadzēja 2006., lai tos pārspētu. Bija dīvaini, ka valstī pie jūras decembris ir vājāks par janvāri un februāri. Savukārt 1990. februāris bija tik silts, ka pat 2006. decembris to nespēja pārspēt. Tad kur ir tā globālā vai reģionālā sasilšana, ja pie jūras nevar pārspēt 26 gadus senu februāri, kad jūra jebkurā gadījumā ir aukstāka? Šejienieši sen aizmirsuši Atmodas gadu siltuma anomālijas, kas bija prātam neaptveramas un it kā simbolizēja tobrīd notiekošos politiskos procesus.

    Ielādē...