1. 19.12.2015 00:14 Skatīt

    Tieši tā - ziema, protams, būs, kaut uz pāris nedēļām. Jo nav precedenta vispār bez ziemas. Un jau ir redzama pirmā vizīte, pēc tam otrā vizīte.

    Ielādē...
  2. 19.12.2015 00:03 Skatīt

    Nudien Spamā. Es jau blonda - neesmu īsti "iebraukusi" visā tajā sistēmā. Piemēram, Facebook man vispār liekas kā neizbrienami džungļi.

    Ielādē...
  3. 18.12.2015 21:23 Skatīt

    Sveika, meteomāsa! Jā, dzīvības sulas tā vien ieplūst manī, aizgūtnēm kampjot silto, mitro gaisu. Jūtos kā no jauna dzimusi. Es jau biju riktīgi sabijusies, kur tā pazudi pēkšņi. Pat savu e-pastu publiskoju. Tak gribējās padalīties priekā par redzamo... Nu jau īsti vairs nav, par ko priecāties, lai gan arī bēdām nav īsti iemesla (es par janvāri, februāri un martu). Bet par decembri... (cerams, ka neviens šo neizlasīs) ir cerība dabūt jaunu mēneša vidējās rekordu vismaz galvaspilsētā. Es gan pagaidām nespēju precīzi izskaitļot AC ietekmi pēc Z-svētkiem. Bet optimistiskā manierē ceru, ka pilsētvide lidostā tiks galā ar to. Galu galā tur lidmašīnas maisa gaisu - inversiju bojā.

    Ielādē...
  4. 18.12.2015 21:14 Skatīt

    Līdz 2006. gadam karstas vasaras nemēdza ierasties pēc bargām ziemām. Izņēmumu pastiprināja 2010. vasara un mazākā mērā 2011. Ja ir beigusies šī fāze, tad esam turpat, kur vienmēr - labas vasaras seko NEziemām.

    Ielādē...
  5. 18.12.2015 21:12 Skatīt

    1) Raksta formātā nebūtu jāturpina. Patiesībā vēl ne reizi neesmu palasījusi, kas tieši tur ir. Neaktuāli man (cits līmenis...). Īpaši atgrūda šis te "Pie cikloniem un anticikloniem - ir Vācijas meteoinstitūta iedotie vārdi, kurus lieto visā Eiropā un aiz tās robežām." Ne nu lieto, ne nu ko, jo katrs dienests savus vārdus dod, ja vispār dod. Tāda bērnišķīga tā vārdu došana. Šķiet, ka briti oficiāli paziņojuši, ka dos vārdus spēcīgākajiem cikloniem (vētrām). Bet nu katram veidojumam, tā netieši popularizējot naudas slaukšanu ar vācu rokām?
    Bet pieļauju, ka ir cilvēki, kam tas noder un varbūt viņiem tiešām vajag.

    Ielādē...
  6. 18.12.2015 11:48 Skatīt

    Jā, dzīvība atgriežas. Gaidu tos solītos +10. Pagaidām lielākā iespēja svētdien un laikam trešdien. Esmu nopelnījusi par ciešanām stindzinošajā martā, maijā, jūnijā un drēgnajā jūlijā, ziemīgajā oktobrī.

    Ielādē...
  7. 18.12.2015 11:43 Skatīt

    Tendenciozas gaidas. Mums vēl ļoti tālu līdz Atmodas laika ziemām. Un kas gan notika pēc tām? Sākās bargais 21. gadsimts ar vairākām nāvīgām ziemām. NAV ne mazāko iespēju, ka nupat katru gadu nebūs ziemas, taču šosezon visai iespējams. Katrā gadījumā ne janvāris, ne februāris neuzrāda tādu sasilšanu kā decembris. Manuprāt, šāds decembris ir normāls - nu jau ir kļuvis par normu. Lai sāktu vaimanāt, vajag kaut ko vairāk. Nu tur mēneša vidējo +6 Rīgā, pusi mēneša dienās virs +10. Pagaidām absolūti nekā ārkārtēja. Mēneša pēdējās dienas paies zem AC - inversijā un mēneša grādus tās dienas pamatīgi nograuzīs. Ja ne Trallis ar saviem nu jau 5..8 ierakstiem čivinātavā ik dienu un pāris rakstiem aģentūrai, neviens i nepamanītu, ka ierastajā decembrī ir kaut kas neparasts.
    Starp citu, tāltālajās prognozēs rādās karsts augusts Baltijas jūras reģionā, kas atkal jau vedina uz ziemīgu oktobri… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  8. 18.12.2015 06:27 Skatīt

    Jauki iesākt rītu ar iedvesmojošu prognozi vasarai. Pēc vidējās iznāk identiska 1972., taču ar vēsāku jūniju jeb jūlijs kā 2014. un augusts kā šogad. Gan jau maijs būs siltāks kā šogad un 1972., jo zemāk jau vairs nav, kur krist. Un nevajag iedomāties, ka silta ziema ir traucēklis fantastiskai vasarai! Spilgts piemērs ir ziema 1996./97. Jā, decembris bija skarbs, taču pirmā puse bija riktīgi plusos un tikai mēneša vidū uzsala, sāka snigt. Janvārī jau vairs nesniga, sniega sega arvien vairāk saruka, februārī jau bija pliki lauki, 20. datumā sākās pavasaris. Jā, aprīlis un maijs bija nepatīkami auksti, taču kā jūnijā sākās vasara, tā līdz pat septembrim novilka. Rīgā tā bija 2. viskarstākā vasara pēckara gados, atpaliekot tikai no leģendārās 2002. Nemaz jau nerunājot par šo (2002.), kas taču arī bija pat pēc vēl siltākas ziemas un agrāka pavasara! A kur vēl hrestomātiskā 1992. vasa… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...