1. 05.09.2016 09:08 Skatīt

    Skatos, ka šonedēļ Kurzemē pat +26 iespējami. Patīkami tādu laiku noķert septembrī, lai gan pat oktobra sāķumā kas tāds ir bijis labajos laikos. Tur jau tā lieta, ka pēc slapjas vasaras nudien gribas sausu rudeni. Un vairs jau to ūdeni nevajag pat dabai mežonīgajai.

    Ielādē...
  2. 05.09.2016 09:03 Skatīt

    Pat Siguldas iekšienē tikai +6 bija. Nemaz jau nerunājot par lielāko daļu Latvijas. A pēkšņi tradicionāli aukstajos Allažos +7. Tak bija tikai +5 nostāk no ēkām.
    Interesanti, ka šis viss tomēr iekļaujas meteoroloģiskajā vasarā, ja ticēt, ka nedēļas otrajā pusē kļūs pavisam silts. Bet nu nākamnedēļ gan rudens meteoroloģiskais. Kopumā gara vasara Vidzemē, ja spēja paņemt daļu maija un septembra.
    Jūs tur par kartupeļiem, a man sapuva pirktie (MAXIMā) kartupeļi - nedēļu nostāvēja visnotaļ sausos apstākļos un daļa putrā pārvērtās. Lieta tāda, ka, jau pērkot, kartupeļi bija netīri, kas ir visai netipiski lielveikaliem. Attiecīgi es lāgā neredzēju, ka jau tad bija redzami bojājumi iekšā. Kad nomazgā mizu, tad redzams nepareizs krāsojums, kas tad iekšieni arī pārvērš putrā. Nopietni! Nevis sapelēja, bet sapuva šķidri. Man šķiet, ka parastā Phytophthora infestans. Vispār, kad augustā daudz … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  3. 04.09.2016 21:23 Skatīt

    Nav ne jausmas, par ko Jūs... varbūt paranoja nomoka? Es šeit pirmo reizi rakstu un visa apetīte jau sen ir pazudusi. Ļoti garlaicīga sabiedrība, kurai siltums rādās visos pakšos. Būtu interesanti apspriest reālo situāciju - vai nu esošu siltumu, vai nu aukstumu, vai ko remdenu.
    Starp citu, morgā neviens gaisu nejauc.

    Ielādē...
  4. 04.09.2016 21:20 Skatīt

    Atdzišana ir objektīvs fakts. Varbūt esmu robots, bet man ir svešas emocijas laikapstākļu sakarā. Visu izšķir sausi fakti. Diemžēl meteoroloģijā jēdzieniem "silts", "auksts" ir savi grādi kā novirze no normas.
    Tātad Meteolapa ir nevis ar meteoroloģiju saistīta vietne, bet gan literātu pulciņš, kur cilvēki dalās ar saviem literārajiem sasniegumiem. Un visticamāk visi to sen jau ir sapratuši, tāpēc šeit nav palicis neviens, kas interesētos par laikapstākļiem. Tāpat neviens neizteicās par sala spēku ārpus meteostacijām.

    Ielādē...
  5. 04.09.2016 12:40 Skatīt

    Ņemot vērā, ka darbinieki nespēj pamanīt, ka nokrišņi trauciņā paspēj iztvaikot pirms tiem 18 vakarā, tad patiešām prātīgāk būtu rādīt ik stundu un tad katrs pats saskaitītu. Bet kopumā es īpaši neiespringstu uz datiem no LVĢMC. Arī lidostas nokrišņi, kad tur bija oficiālā Rīgas meteostacija (saskaņota ar WMO, kas ir autoritāte meteoroloģijā), bija apšaubāmi, jo īpaši slikti mērīja sniega veidā. Laikam baisi sniegotajā 2010. decembrī lidosta daudzus mm palaida garām, jo neprata noķert sniegu un izkausēt. Tad kāda jēga no tādiem mērījumiem, ja piesnieg 20 cm vienā piegājienā, a nokrišņi vien ap 1 mm? Eh... pat domāt negribas par visu šo nebeidzamo sviestu Latvijā. Tak līmenis mums zemāks kā Āfrikas Ruandā!

    Ielādē...
  6. 04.09.2016 12:33 Skatīt

    Neko es nepārspīlēju. Varbūt lasīt vajag iemācīties! Es taču nocitēju uz ko tas viss attiecas. Uz nakts sākumu, nevis pašu nakti. Atkārtoju vēlreiz, ja reiz Tu neredzi. Vakar pirms pusnakts bija tikai NORMA, nevis aukstums vai siltums, savukārt pati nakts gan iznākusi silta, ja zem +14 tā arī nenoslīdēja. Bet mani kopumā tracina kā tautieši vērtē laikapstākļus. Šķiet, ka šajā jūnijā, kad pat dienā bija zem +10, daža laba persona izteicās, ka laiciņš esot tā neko... patīkams. Es saprotu, ka paši Meteolapas veidotāji ienīst virs +20 un ir laimīgi par -30..+1, bet Latvijā siltums valda ilgāk pat par neatkarības gadiem. Nu tā kā vajadzēja jau pierast, kas ir ierasts laiks un kas ir aukstums. Karstums mūsdienās vairs nav sastopams, atceroties patiesi karstu laiku. Agrāk septembrī mierīgi tika sasniegti +25..+27, dažkārt pat virs +30, bet tagad pat +20 ir liels retums. Pirmajās 2 dienās … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  7. 04.09.2016 12:19 Skatīt

    Es skatos tikai Rīgas lidostu, nevis LVĢMC murgu. Atvaino, Rūdi, bet tā firma sevi jau sen ir diskreditējusi un šobrīd nav LPSR, kad nebija alternatīvu oficiālajiem novērojumiem.
    Par citām vietām nav zināma norma par periodu 1981.-2010., ko pati WMO iesaka izmantot (WMO neiesaka izmantot 60-tos un 70-os gadus). Tikai mūsu firma kaut ko muhļī ar tām normām, jumtiem, ostām, kur mistiskā kārtā ir karstāks kā pie asfalta nostāk no ūdens.
    Starp citu, esmu pārliecināta, ka LU mistiskajai meteomulāžai norma šajās dienās ir virs +15.0, tāpēc laiks ir auksts, kāds tas bija arī augustā.
    Un fakts ir viens. Latvijā meteonovērojumi ir tieši tādā pašā līmenī kā viss pārējais valstī. A par to visu pārējo mēs visi lieliski zinām. Tāpēc nevajadzētu tik akli atsaukties uz kantori, kuram nav tieša sakara ar patiesu meteoroloģiju! Vai Tev pašam nenāk smiekli par ilgstošo radara remontu? Vai tad tipisk… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  8. 04.09.2016 07:24 Skatīt

    "Samerā silts laiks turpinās"

    Vakardien norma +14.7, bet diennakts vidējā bija tikai +13.3 - nepārprotami vēss laiks!!! Ja visu mēnesi saglabātos tāda novirze, mēnesis būtu riktīgi auksts, kas nav noticis jau 15 gadus. Bioloģiski vesela paaudze ir izaugusi bez riktīgi auksta septembra. Bet Tev samērā silts, jo nepamet atmiņas par arktisko dzimteni?

    Ielādē...