Marta sākumā atgriezīsies sniegs

Marta sākumā atgriezīsies sniegs

Marta pirmajā nedēļā varēsim vērot pavasarim raksturīgus laika apstākļus - būs gan saulainas un mēreni siltas dienas, gan arī saltas naktis un sniega mākoņi, kas sākot ar ceturtdienu var izveidot arī jaunu sniega segu.

No pirmdienas līdz trešdienai valsts lielākajā daļā būs daļēji mākoņains laiks pārsvarā bez nokrišņiem, vienīgi otrdien vietām Vidzemē iespējams neliels lietus un slapjš sniegs. Atradīsimies anticiklona austrumu, vēlāk arī ziemeļu daļā, līdz ar to pie mums pūtīs galvenokārt mēreni stiprs DR / ZR puses vējš.

No ceturtdienas līdz pat nedēļas izskaņai vējš iegriezīsies no ziemeļiem un kļūs par vairākiem grādiem vēsāks, arī dienas laikā atgriezīsies sals. Pāri Skandināvijai uz Krievijas eiropas daļu ceļos vairāki cikloni, kas varētu ietekmēt arī laiku Latvijā. Atbilstoši pašreizējām prognozēm, ceturtdien un piektdien daudzviet iespējams sniegs, stiprāki nokrišņi iespējami atsevišķās joslās no jūras nākošu mākoņu ietekmē. Visticamāk, ka arī brīvdienās saulaināki brīži mainīsies ar sniega mākoņiem.

  01.03. 02.03. 03.03. 04.03. 05.03. 06.03.
Nakts +2 ... -4 +2 ... -3 +2 ... -5 0 ... -4 -3 ... -9 -3 ... -12
Diena +4 ... +11 +4 ... +10 +3 ... +9 -1 ... +2 0 ... -5 +1 ... -3

ECMWF prognozētais sniega segas biezums 07.03. (weather.us), viena no sniegotākajām prognozēm

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 07.03.2021 22:45

    Pa vakarnakti, neskatoties uz T svārstībām, sasnidzis 5-9 cm sniega, vietām vairāk vai mazāk. Priekšpusdiena samērā saulaina, pat vējš it kā neliels, toties ik pa brīdim uznāk tāāādi brāzieni. Nu uz 18 m/s vismaz, pa gaisu lido sniegs, visāda draza, 3-5 minūtes patrako un miers. Vienā tādā brīdī trāpīju, kad pīpēdams devos līdz vārtiem, izbaudīt sauli un sniega mirdzumu. Kā sāka pūst, pat kapuce neglāba, kad no eglēm sāka sniegu un skujas gāzt virsū. Pēcpusdienā vairāk saule mijās ar mākoņiem, sniegs un putenis. Arī pašlaik nedaudz snieg. T pa dienu ap nulli, tagad -2°C

    Ielādē...