Līdz ar vētru atgriezīsies ziema

Līdz ar vētru atgriezīsies ziema

Nākamajā nedēļā Latvijā turpināsies dinamiski laika apstākļi - atmosfēras spiediens te kritīs, te kāps augšup, bieži gaidāms arī mērens, nedēļas sākumā vētrains vējš. Mainīga būs arī gaisa temperatūra, pirmdien vēl ap nulli, otrdien aukstāks, tad atkal siltāks, bet sākot ar ceturtdienu gan dienā, gan naktī teju visā valstī prognozēts sals.

Naktī uz pirmdienu pāri Somu līcim pārvietosies aktīvs ciklons, nesot intensīvus nokrišņus daudzviet Latvijā. Līdz ar aukstāka gaisa ieplūšanu no ZR nokrišņi pārsvarā slapja sniega un sniega veidā, pirmdien dienas laikā tie galvenokārt skars Vidzemi un Latgali, bet pēcpusdienā un naktī uz otrdienu no jūras nākoši mākoņi sniegu var nest arī Kurzemē. No agra rīta Kurzemes piekrastē ZR vēja brāzmas līdz 22 - 25 m/s, dienas vidū un pēcpusdienā Rīgas līcī, kā arī piekrastē pat 27 - 32 m/s. Otrdien jau daudzviet būs saulains laiks, vairāk mākoņu valsts austrumos, nokrišņi šobrīd netiek prognozēti. Joprojām pūtīs mērens ZR, dienas otrajā pusē arī R, DR vējš, kas pamazām pierims.

Aktīvs ciklons naktī uz pirmdienu šķērso Baltijas jūru, nesot stipru vēju un nokrišņus (wxcharts.com)

Dažādas vēja brāzmu prognozes pirmdienai pl. 14 (weather.us)

Nedēļas vidū vēl starpā starp cikloniem būtiski nokrišņi nebūs, taču siltās frontes ietekmē vietām var uzpilināt. Ceturtdien un piektdien gan izskatās, ka nonāksim nākamā ciklona ietekmē, kas ar centru virs Baltijas ilgstoši ietekmēs laiku pie mums, sākotnēji nesot lietu, bet ceturtdien un piektdien līdz ar aukstāku gaisu jau sniegu. Līdz ar ciklona virzību mainīsies arī vēja virziens, brāzmainu DR vēju nomainīs D, DA, vēlāk jau A, ZA puses vējš. Brīvdienās šobrīd iezīmējas anticiklona ietekme, gaisa temperatūra zem skaidrām debesīm vēl par dažiem grādiem pazemināsies.

  17.01. 18.01. 19.01. 20.01. 21.01. 22.01.
Nakts -3 ... +2 -7 ... 0 -6 ... +4 -2 ... +2 -6 ... -1 -7 ... -2
Diena -1 ... +2 -4 ... +2 -2 ... +5 -1 ... +2 -4 ... +2 -6 ... +1

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 17.01.2022 08:57

    Sniegs no rīta pārsteidza,nomainīja naktī lietu.+1 grāds un vējš neliels.

    Ielādē...
    1. 17.01.2022 09:22

      Rietumkrastā vēja brāzmas pamazām sāk pierimt stiprākās esot bijušas ap 6.00 Liepājas Ostas tornī 27m/s. Vienu brīdi skaidrojās. Patreizs 17m/s vidēji apmācies +2°C. Kā saka "nothingspecial". Vēlu izturību Rīdzeniekiem "izbaudīt" vētras spēku. Var sekot šeit. marine.meteo.lv

      Ielādē...
    2. 26.01.2022 00:16

      Sveika!Man ir sagatavotas seklas mezeniem.Varu dabut no Mazura Gimenes matrealu.Ir mazliet stadi.varu potet. apsveru domu nodot luznos vairumu droselu dzivsudraba lampam.Rodas problema.Bez uv vajag vairak kimijas noturet .Tev Veiksmi!Un Visiem atbalstitajiem.Esmu viens no retajiem ar zemes ipasumiem.Varu audzet partiku.

      Ielādē...