Gaidāms nepastāvīgs laiks

Gaidāms nepastāvīgs laiks

Naktī uz piektdienu gaidāms Z, ZR vējš, gaisa temperatūra vietām pazemināsies līdz -8 C, nelieli nokrišņi vien Latvijas austrumu daļā. Daudzviet var skaidroties. Piektdien dienā gaisa temperatūra ap -1 ... -6 C, pievakarē DR daļā iespējami nelieli nokrišņi - pārsvarā sniega veidā.

Naktī uz sestdienu atkal gaidāms sals, vietām Vidzemē līdz -12 C, lielākajā valsts daļā -4 ... -6 C.
Sestdien gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, gaidāms Z, ZA vējš, temperatūra no -2 C Kurzemes jūras piekrastē līdz -10 C Latvijas austrumu rajonos. Debesis klās mākoņu sega, bet lielā valsts daļā var arī skaidroties.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā -6 .... -12 C, ja debesis skaidrosies, valsts austrumu daļā sals līdz -22 C. Svētdien dienā Kurzemes piekrastē temperatūra pateicoties DR vējam atkal var pakāpties virs nulles atzīmes, kamēr pārējā valsts daļā iespējams sals līdz -4, -10 C. Līdz ar temperatūras paaugstināšanos gaidāmi nokrišņi, spēcīgs vējš. Svētdienas pēcpusdienā nokrišņi lielākajā valsts daļā.

Šobrīd izskatās, ka naktī uz pirmdienu un pirmdien dienā Latviju no rietumu rajoniem iekaros atkusnis, gaisa temperatūra visā Latvijā ap 0 ... +4 C. Tomēr joprojām lielākajā valsts daļā gaidāmi nokrišņi, visticamāk lietus veidā.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 16.01.2011 21:48

    Ārā uz uzsnigušās 1-2 cm sniega kārtas jau ir visai ievērojams apledojums, vērojams smidzinošs lietus, temperatūra ap nulli.

    Ielādē...
    1. 16.01.2011 22:18

      weatherfoto.wordpress.com
      Atkala šovakar Rigā,Zolitudē, (foto) kad diezgan stipri lija kadas 2 stundas pie mīnus grādiem. Loti slidens,vietam gandriz nav iespejams pārvietoties. Patreiz pārkapa 0 atzimi, bet turpina smalki līt...

      Ielādē...
  2. 16.01.2011 22:53

    Līvānos visaukstākais bijis no agra rīta, ap 7.00 - 8.00, kad grādi bijuši mazliet zem -20*C (precīzāk nepateikšu, jo pats saldi gulēju pēc nakts vērošanas). Dienas sākumā grādi diezgan strauji pakāpās līdz apmēram -10*C (tik bija ap 12.00), bet pēc tam ļoti lēnām kāpa, gan turoties stabilos mīnusos, vidēji ap -7...-8*C. Vakarā ap 19.00 gan bija vairs tikai -5*C, bet šobrīd nu jau tikai -4*C.
    Citādi diena bija mierīga, bez nokrišņiem, bez jūtama vēja, taču mākoņaina (drīzāk to varētu nosaukt par vidēji biezu dūmaku, kas pamazām biezēja), jo Saule neparādījās (nezinu vien, kā bija no paša rīta).
    Savukārt diezgan agrā vakarā attapos, ka ārā pamatīgi putina! Arī vējš uz vakaru krietni sacēlies. Cikos sāka, nepiefiksēju, tolaik visa uzmanība bija TV ekrānam un hokejam... :) Un snieg nepārtraukti joprojām, diezgan daudz paspējis piebirt, vismaz 3-4 cm.

    Ielādē...
  3. 17.01.2011 06:41

    Nu ir jūtama atkušņa klātesamība. Vietām ledus ar ūdeni, visapkārt bieza migla.

    Ielādē...
  4. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    17.01.2011 09:41

    o gr.,pa nakti piesnidzis ap 5-7 cm sniega.Pa virsu,protams ,neliela atkala.Gaiss ir mitrs,miglains.Neapskaužu pilsētniekus...

    Ielādē...