...putni krīt no debesīm...

...putni krīt no debesīm...

Rakstīts īpaši meteolapa.lv, 15.1.11.; 22:00

Vispār tāda savāda parādība tieši ap 2010-2011. gadu miju. Tad ASV, tad Eiropā, tad Austrālijā, tad Jaunzēlandē, tad vēl šur tur... jau kādus pāris mēnešus vērojam masveida putni bojā ejas gadījumus...


Un visās malās satraucas par par šiem savādiem gadījumiem. Izvirza visādas hipotēzes, dažreiz pat ļoti neticamas. "Vislabākās" no šās vāceles dzirdētās: ievads "2012. gada 21. decembrim", zemes poli sāk mainīties, drīz gaidāms "armgedons" jeb masīva debesa ķermeņa krišana uz zemes virsas. Un vēl un vēl...

Jāsaka – diemžēl – savas domas. Daba pati regulē pa zemes virsu staigātāju un lidojošo daudzumu. Tā teikt, neļaujot pārapdzīvoties. Reizēm gadās, kādi īpatņi kaut kādā teritorijā savairojas virs vidējā. Kā zināms, kādas dzīvo organismu skaita novirzes – rada daudzu citu pārmaiņu virteni. Dabas dzīvnieku, augu un vispār dzīvās "segas" attiecības ir sarežģītas daudzās ķēdēs. Turklāt mēs šīs saistības "uz šodienu" esam maz izpētījuši. Tad nu tad Daba, kas ir visgudrākā un ar visuniversālāko "domāšanu" apveltīta, pati padara darbu un atbrīvojas no daļas dzīvām būtnēm. Reizēm arī šādās masveida kapsētās.

Kaut kur dzirdēts par gadījumu kādā aizokeāna zoodārzā, laikam Kalifornijā. Nezināšanas dēļ vienā mēreni nelielā krātiņā tika savietoti ... 40 šimpanzes. Kuri paši par sevi mīl dzīvoties baros. Tikai ne šajā zoodārzā. Un tā – kādurītu zoodārza kopējs pamodās no nejēdzīga trokšņa ap sešiem rītā. Un bija spiests izsaukt gan apsardzi, gan ugunsdzēsējus. Jo: šimpanzes bija uzrīkojušas pēkšņu un pavisam asiņainu kautiņu. Kad nu ugunsdzēsēji ar ūdens šaltīm no šļutenēm šos bija atvēsinājuši, tad diemžēl no šiem 40mit pie dzīvības atlikās vien 18mit, kurus nu vajadzēja vēl ārstēt no sasitumiem un asiņainām skrambām.

Daudzās citās reizēs un ar apbrīnojamu regularitāti pienāk ziņas par vaļu un delfīnu baru izmešanos krastos. Retāk, bet tomēr – vēroti vāveru, žurku un susuru "ceļojumi". Ūdenī! Lai it kā tiktu uz otru krastu aiz jūras līča. Daudzi apslīkst, bet kādi pāris desmiti tiek līdz "apsolītajai zemei" un uz vairākiem desmitiem gadu tiek pie jaunas dzīvošanas. Kaut kāds mums neredzēts spēks liek šiem apņemties ar pēkšņu ceļošanas ažiotāžu, kas apvienotas ar nejēdzīgām bailēm. Arī "slavenie" siseņi, kas Āfrikas savannās, Amerikā un Āzijā – reizēm sprādzienveidīgi savairojas milzīgos baros, uzbarojas (pie tā paša postīdami arī cilvēku ierīkotos laukus), tad dodas uz okeāniem un uz tiešu "nāvi".

Mēs jau cilvēki, arī esam "labi"... pa reizei uzrīkojam kariņus, tostarp Pirmo un Otro pasaules ģenerālkautiņus. Tagad arīdzan "lokālākus pasākumus" no šās sērijas. Vecajā Eiropas galā – karš pārskatāmā nākotnē nebriest, mēs jau tā pēc skaita ejam mazumā... Cilvēku galā – it kā liekas, ka tādas vai citādas jaktes nāk no "saprāta". Bet saprats, tad no kurienes rodas? No Neredzamās pasaules, kur arī ir visu notikumu "virtuve".

Daba patiesībā ir pašregulējoša sistēma. Citādāk tas nevar būt. Ja "tai" nebūs tāda īpašība, tad tā pavisam ātri iznīks. Bet Daba nolemta ir miljardu gadu nākotnei. Meteo lietas šai reizē nepiesaucu, bet – manuprāt bija svarīgi par tādu tēmu izteikties. Vai ne?
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 16.01.2011 12:25

    Kā reiz šeit par to runāts...

    16.01.2011 12:30: Un te labi pateikts par Zemes pola izmaiņām...

    Ielādē...
  2. 19.01.2011 18:43

    Manuprāt, tas galvenokārt skaidrojams ar pūļa un "no mušas izpūsta ziloņa" efektu. Kad lielas cilvēku masas koncentrējas uz vienu problēmu un mediji tai pievērš pastiprinātu uzmanību, tad tas, ko ikdienā nepamana, pēkšņi kļūst par kaut ko svarīgu. Dzīvnieku masveida bojāeja bijusi vienmēr un visos laikos, nu var jau būt pēdējās nedēļas tas noticis vairāk, bet tik un tā diezin vai tas skaidrojams ar vienu globālu iemeslu, gan jau katrā gadījumā ir savs loģisks, dabisks izskaidrojums.

    Tieši tas pats bija ar cūku gripu, putnu gripu un citām modernajām slimībām - visās malās uzskaitīja katru upuri, lai gan no citām pierastām slimībām mirst simtreiz vairāk cilvēku un tieši tām būtu jāpievērš lielāka uzmanība. Arī šodien LV ziņu kanālos vēsta par pirmajiem šīs sezonas gripas upuriem, aicina visādi nu uzmanīties (un, protams, vakcinēties), bet no sirds un asinsvadu slimībām šajā pašā laikā gan … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  3. 19.01.2011 21:40

    ...kur nu bez medijiem...

    19.01.2011 22:38: Un man - mediju darbiniekam gandrīz ar 22 gadu stāžu- vienmēr priekšā ir šai cunftē labā apritē esošs teiciens "laba ziņa - vienmēr ir slikta ziņa" (offtopiks).

    20.01.2011 20:33: Arī Latvijas profesora viedoklis...

    Ielādē...
    1. 19.01.2011 22:19

      Bet medijiem NEKAD mums zināmajā vēsturē nav bijusi tik liela ietekme un loma dzīvē kā pašlaik! Un ar katru gadu, šķiet, tā arvien palielinās.
      It kā labi, bet ir arī daudz trūkumu - šāda situācija ļauj dažādiem lētu sensāciju ķērājiem visvisādus ziloņus uz ausīm karināt, atsevišķos gadījumos pat veicināt masu paniku, un, protams, pelnīt naudu dažādiem karteļiem, afēristiem utt.
      Man visvairāk mūsdienās medijos nepatīk tas, ka tiek īpaši izcelts viss NEGATĪVAIS - kaut vai kaut kādas apšaudes ASV skolās, teroristu uzbrukumi u.c. - tas viss šiem padibeņiem rada bezmaksas reklāmu!!!
      Dabas katastrofas ir cits stāsts, šādi kadri ataino reālo situāciju, kas ļauj gan pārliecināties par dabas varenību, gan varbūt arī ļauj saprast, kā rīkoties kritiskās situācijās utt. Taču - piekrītu Maiklam - daudzas no problēmām, kas IT KĀ parādījušās TAGAD, īstenībā bijušas jau sen, vienkārši agrāk neviens tādām lietām n… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

      Ielādē...