Līgo naktī, visticamāk, nelīs!

Līgo naktī, visticamāk, nelīs!

Zemāk ieskats prognozēs par laiku svētkos. Lai gan Līgo naktī lietus izpaliks, Kurzemē visai spēcīgi līs agrā Līgo dienas rītā, mazāk arī Jāņu dienā. Pūtīs pārsvarā DR (Latgalē daždien DA) vējš.

Prognoze papildināta 23.06., to ievietojot slīprakstā


Trešdiena, 22.jūnijs:
Kopumā diena varētu paiet bez ievērojamiem nokrišņiem. LHMT dienā prognozē nelielu lietu, galvenokārt iespējamu Kurzemē un Zemgalē. Tajā pašā laikā NMM nelielu lietu prognozē uz austrumiem no Rīgas, pārējā teritorijā diezgan saulains. ECMWF nokrišņus neprognozē, tālab ir visai ticams, ka diena pārsvarā paies bez nokrišņiem.
Gaisa temperatūra +18 ... +22 C.

Nakts uz 23.jūniju:
Prognozēs vēl atšķiras par laiku, kad jauni nokrišņu mākoņi sasniegs Kurzemes piekrasti. LHMT prognozē spēcīgus nokrišņus valsts DR un ZR, attiecīgi ap 8-9 no rīta. Pēc NMM prognozēm, lietus piekrasti sasniegs ap 5 naktī. Ko līdzīgu, proti, ka nokrišņi sāksies jau naktī, paredz arī ECMWF.
Gaisa temperatūra +10 ... +14 C.

Līgo diena, 23.jūnijs:
Kopumā nokrišņi visai ātri virzīsies pāri Latvijas teritorijai, visvairāk saliedējot Kurzemi, Ventspils apkārtni. Poļu modelis paredz nokrišņus galvenokārt tikai Kurzemē un Vidzemes ZR no pl. 3 - pl. 9. Prognozes par to, vai nokrišņi sasniegs arī valsts A daļu, ir pretrunīgas (visticamāk, kāda nokrišņu "aste" apsekos arī citus valsts reģionus), bet jebkurā gadījumā pievakarē tie valsts teritoriju būs atstājuši.
Gaisa temperatūra: +15 ... +22 C.

Sākotnēji prognozēto ļoti spēcīgo nokrišņu prognozes, kā jau vakar minēts, tika mīkstinātas. Šonakt un no rīta lielākajā daļā Kurzemes lija visai spēcīgi, nu nokrišņu mākoņi jau aizvirzījušies uz valsts A daļu. Pa dienu vēl pāsvarā Latgalē var būt spēcīgi nokrišņi, iespējams negaiss. Šajā ziņā prognozes nav mainījušās - vakarā Latvijas teritorijā lietus vairs nav gaidāms.
Visu dienu pūtīs brāzmains vējš, Kurzemē brāzmu spēks var pārsniegt 20 m/s.


Nakts uz 24.jūniju:
Līgotājiem laiks būs visai labvēlīgs. Lai gan grūti pateikt, vai debesis būs skaidras (visticamāk mainīgs mākoņu daudzums), naktī lietus netiek prognozēts. Noderēs gan siltāks apģērba gabals.
Gaisa temperatūra: +8 ... +15 C.

Nakts uz 24.jūniju paies bez nokrišņiem, pārsvarā neliels mākoņu daudzums līdz skaidrs laiks, gaisa temperatūra pirms saullēkta no +8 līdz +14.
Vējš būs neliels, vienīgi Kurzemes piekrastē tas var būt mērens.


Jāņu diena, 24.jūnijs:
Lai kā tas pēdējās dienās varētu būt apnicis, vietām atkal līs. NMM, kā arī ECMWF modelis nokrišņus paredz Kurzemē, Vidzemes piekrastē. Pārējā valsts daļā bez nokrišņiem varētu iztikt, līdz ar ko svētkiu svinības varēs turpināties.
Gaisa temperatūra: +17 ... +20 C.

Arī šobrīd šķiet, ka debesis būs visai apmākušās, daudzviet dienā līs. Spēcīgākie nokrišņi gaidāmi vietām Kurzemē un Zemgalē, vakarā vai naktī Vidzemē, pamazām atstājot Latvijas teritoriju. Gaisa temperatūra +15 ... +20 C.

Vietām līs arī sestdien un svētdien, gaisa temperatūra zem +20 C. Toties nākamā nedēļa varētu iesākties ar skaidru un saulainu laiku, gaisa temperatūra ap +20 C.

P.S. Sveiciens ar vasaras iestāšanos šovakar! :)

Svētku nedēļā mums būs nepieciešams arī Jūsu viedoklis par faktisko laika apstākļu karti. Anketa tiks publicēta tuvākajās dienās.

Meteolapa.lv novēl visiem veiksmīgi nolīgot un atrast savu papardes ziedu, neaizmirstot pasekot līdzi laika apstākļiem!



Attēls: Grobiņas novads. Pilskalnu zeme.


Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 24.06.2011 23:40

    Galerija - no pa-pelēkiem mākoņiem, kas tomēr pa malām rībēja. Cerējos uz ko fotogeniskāku, bet tomēr...

    Ielādē...
  2. 25.06.2011 20:19

    Liepājā šodien mēreni stiprs un pavēss vējš, mainīgs mākoņu daudzums. Saulē karsts, ēnā un vējā nepieciešama jaka.

    Ielādē...
  3. 25.06.2011 21:33

    Labvakar, pēc nelielas atelpas atkal gaidāmi interesanti laika apstākļi... pēc jaunākajām prognozēm- apmēram uz nākamo trešdienu/ceturtdienu mēs sagaidīsim ciklonu no dienvidiem (no Melnās jūras apvidus), kas ar Z malu mums nesīs gāzienus un pērkonus pēc 1-2 karstām dienām (austrumos līdz +30 prignozējas...).

    Ielādē...
  4. 26.06.2011 00:36

    Sveicieni visiem, atgriezies virtuālajā tīmeklī beidzot esmu arī es. :)
    Līgo vakars bija vējains, bet skaidrs, jo mākoņi vakarpusē izklīda pavisam. Vējš gan rimās tikai ap 22.00, un arī tad ne pilnīgi, pavisam pazuda pēc 23.00. Nakts gan ātri atnesa vēsumu, jau ap pusnakti palika stipri vēss, neraugoties uz diezgan biezu saģērbšanos. Noteikti to stimulēja arī atrašanās uz salas klajā laukā starp 2 upēm (notika pasākums Latgale līgo Līvānos)... :) Vēlāk sāka pat rokas nedaudz salt, un jau ap 1.00 devos mājās (interesantākais pasākumā arī bija aiz muguras), saullēktu sagaidīju, dzerot aliņu - kā tam Līgo svētkos būt! Tiesa, mājās un pie TV, bet - ne vienmēr viskautkur aizskriet var... Un ap 5.30 varēja likties arī uz ausi. :) Ap saullēktu grādi zem +11 bija noslīdējuši pat pilsētā pie loga, domāju, ka citur (uz tās pašas salas, piemēram) varēja būt vēl par 2-3 mazāk.
    Jāņu dienas pirmā puse bij… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  5. 26.06.2011 19:14

    Manā pusē šodien viss mierīgs, nekādu lietus mākoņu, vien parastie gubu mākonīši (kurš mazāks, baltāks, kurš lielāks, ar iepelēku pakaļu, bet ne vairāk... :D ), kas mijās ar Sauli. Vējelis arī ne tik stiprs un nepatīkams, grādi pēcpusdienā +20...+22*C robežās, šobrīd +19,1*C.
    Aizvadītā nakts gan bija auksta, min t +9,1*C, tomēr ne tik traki kā Mērsragā, kur, kā lasu, pat +3,5*C tikai bijis... Bet nu drīz arī naktis siltākas kļūs! :)

    Ielādē...
  6. 26.06.2011 15:12

    Manā tuvumā jūtami sāk attīstīties pagaidām nelielie cb, vienu mērenu lietusgāzi jau dabuju virs galvas... jāiet uz brīdi offlainā, bet gatavojas fotogalerija...

    Ielādē...
    1. 26.06.2011 19:32

      Huu- esmu atkal onlainā. Atslēgt strāvu uz brīdi mājai- kā izrādījās- nepavisam nebija lieks darbs! Kad aizgāju offlainā- ap 15:30 pārlaidu pirmo mēreno lietus brīzīti (spainī kādus 3mm iemērīju, daudzums nekas nopietns), izgāju mākoņa ēnā ar parasto izkapti nopļaut kārtējo pļavas stūri... tad bija pamatīgs blieziens zemē, zibens strēle 2s attālumā no manis. Viens vienīgs spērīens no mākoņa, bet bīstams...! Drusku tālāk un drusku vēlāk - 8 rūcieni no tālāka mākoņa R-DR pusē. Visumā dabūju 2 lietus brīzes... Un ir arī gara fotogalerija no šiem mākoņiem. Cb mākoņi grozījās līdz apmēram 19:00 tiem, "atliekas" vēl tagad redzamas DA pusē... Jā, priekš manis pēcpusdiena pavisam neslikta sanāca... :)

      Ielādē...