Aktuālā situācija (nedēļa līdz 21.8.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 21.8.11.)

Nedēļa bija: pirmdiena karsta, bet no dienas vakara aukstā fronte virs Kurzemes. Divās nākamās dienās līdz trešdienai: fronte pāri Latvijai ar dažāda rakstura nokrišņiem. Ceturtdien - epizodiski nokrišņi anticiklona LIANE Z malā. Bet piektdienas pievakarē - ciklons XAVER jau "uzbrūk" ar silto fronti, kam seko negaisi un masīvs lietus daudzviet. Lietus turpinās arī sestdienas naktī, īslaicīgi nokrišņi sekojošā dienā. Svētdien: MORVEN anticiklona Z malā, un laiks uz brīdi nomierinās.

Turpinājums nākamajā nedēļā.
Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi.
=========================

Svētdiena, 21.augusts
Ciklons XAVER aiziet no Latvijas, tā aizmugurē mākoņainība un nelieli nokrišņi Latvijā...




Sestdiena, 20.augusts
Rītā pusē - ciklona XAVER ietekme. Naktī ilgstoši nokrišņi daudzviet, rītā tie ZA rajonos. Dienas laikā samazinās, lai gan lietus īslaicīgajā formātā saglabājās daudzviet. Vakarā iegriezās ZR vējš, kas R krastos bija brāzmains līdz 19m/s.




Piektdiena, 19.augusts
Dienas garumā ar savu mākoņu segu Latviju noklāja ciklons XAVER, dienā neizteikta siltā fronte ar nelieliem nokrišņiem, kam jau tās pašas dienas izskaņa - sekoja aukstā fronte ar pērkoniem vispirms Kurzemē, tad centrā. Un jau naktī uz 20.8.11. masīvs lietus daudzviet Latvijā, vietām dodot nokrišņus vairāk kā 1/2 no mēneša normas.




Ceturtdiena, 18.augusts
Latvijā, lai arī "formāli" bijām anticiklona LIANE Z malā, tomŗt dažādās vietās veidojās īslaicīgi lietus brāzieni ar dažiem pērkoniem. Gaiss taču joprojām mitrs...




15 -17.augusts
Latvijā silts un pat maz-mākoņains teritorijas lielākā daļā, taču VOLKER aukstā fronte jau bija Kurzemē.Pirmdiena- trešdiena: aukstā fronte nesas pāri Latvijai. Gan nenesot kādus smagus laika pavērsienus, vien dažādas intensitātes lietus nokrišņus, dažviet samērā ilglaicīgus. Un noslēdzot karstā laika sezonu šajā vasarā (varbūt arī šajā gadā kopumā).




Turpinājums no iepriekšējās nedēļas
Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.