Aktuālā situācija (nedēļa līdz 30.10.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 30.10.11.)

Nedēla aizgājusi: no pirmdienas pie mums ir ULLA anticiklons. Bet no ceturtdienas līdz svētdienai: pavāja cikloniskā darbība. Pirmajās dienās - skaidrs laiks, pa reizei miglas. Nedēļas izskaņā: nelieli nokrišņi pāri Latvijai...
Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi
Turpinājums nākamajā nedēļā.
===================

Svētdiena, 30.oktobris



MEENO ciklons joprojām uz Z-ZA no Latvijas. Tamdēļ valstī apmācies, un naktī uz 31.oktobri - R daļā "uz" frontes nedaudz līst. Kopumā esam tā siltajā sektorā, tamdēļ arī siltums aizkavējies. Atkal daudzviet +10 un nedaudz vairāk grādu.

Sestdiena, 29.oktobris



MEENO ciklons ātri aiziet gar Latvijas ziemeļiem. Pie mums tamdēļ ir siltais gaiss, dienā atkal daudzviet +10 un nedaudz vairāk grādi. Šur tur naktī un rītā smidzinoši nokrišņi, vairāk pie ziemeļu robežām. Daudzviet atkal miglas, kā jau pie mitra gaisa.

Piektdiena, 28.oktobris



Latvijā pamazām pēc anticiklona ULLA skaidrajām dienām - sākas cikloniska ietekme. Attiecīgi palielinās mākoņainība nu jau visā Latvijā. Ar D-DR vējiem pie mums ienāk silts un mitrs gaiss. Un vēlīnais un lēnais rudens turpinās.

Ceturtdiena, 27.oktobris



Latvijas A daļā vairāk jūtam ULLA ancitiklona ietekmi- skaidras debesis, naktī neliels sals. R pusē vairāk mākoņainība no frontālās sistēmas, kas pašos Kurzemes jūras krastos vietām nes arī nelielu lietu.

Trešdiena, 26.oktobris



Frontālā mākoņu sistēma no DR-R puses spiež anticiklonu ULLA prom uz DA no Latvijas, kur tas vēl saglabāsies vismaz vairākas dienas. R daļā debesis jau daļēji nomācas, kamēr austrumos vēl tipisks "lēns" rudens ar sauli... Miglas gan izpalika, un par to priecāsimies.

Otrdiena, 25.oktobris



Anticiklons ULLA ar centru virs Latvijas Z robežām. Laiks mierīgs, bet valsts A daļā apmācies. Pārsvarā centrā - migla, tostarp Rīgā līdz pēcpusdienai tā bieza un traucēja galvaspilsētas lidostas darbu dienas pirmajā pusē un dažās stundās vakarā.

Pirmdiena, 24.oktobris



Anticiklona ULLA centrs netālu no Latvijas R krastiem. Attiecīgi visā valstī mierīgs laiks. R daļā - saulaināks, kamēr austrumu rajonos vairāk mākoņi. Nākamās nakts sākumā jau sabiezē migla. Bet vēlākā naktī virs Latvijas vērojama ziemeļblāzma.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 26.10.2011 02:05

    Nu nezinu, vai tā migla patiešām bija noklājusi "daudzus Latvijas apvidus visas aizvadītās dienas garumā", jeb galveno "triecienu" dabūja Rīga un centrālie apvidi vispār? No tik daudzām vietām it kā tādu ziņu nav... Pie manis no miglas, piemēram, nebija ne smakas visas DIENNAKTS garumā!

    Ielādē...
    1. 26.10.2011 09:46

      Pieļauju, ka daudzviet bija zemā slāņu mākoņainība, kas atsevišķās vietās miglas veidā nolaižas līdz zemei, kā, piem., man vakarvakarā... (mākoņu radars no kosmiskajiem augstumiem to neatšķir).

      Ielādē...