Starp ziemu un rudeni

Starp ziemu un rudeni

Tuvākajās dienās, šķiet, būs piepildījies viens no iespējamajiem scenārijiem - līdz ar Z, ZA vēja iegriežanos pie mums nonāks temperatūras ziņā nu jau ilgadējai normai atbilstoši laika apstākļi, t.i. kļūs aukstāks. Izteikti nokrišņi gan joprojām nav prognozēti. Visumā joprojām norisināsies cīņa starp ziemu un rudeni.

Šodien debesis būs pārsvarā pelēkas, daudzviet dūmaka un neliela migla, kas Kurzemes pusē saglabāsies arī naktī uz trešdienu (līdz ar to gaisa temperatūra +2 ... +6 C, Kurzemes piekrastē līdz pat +9 C). Trešdien, pūšot Z, ZA vējam saule gaisu centīsies iesildīt līdz +4 ... +8 C.

Nakts uz ceturtdienu varētu būt aukstākā šajā rudenī, LHMT prognozē gaisa temperatūru 0 ... -6 C. Tā būs skaidra, pamatā bezvēja nakts. Dienā daudzviet spīdēs saule, bet gaisa temperatūra jau vairs +1 ... +4 C robežās, nedaudz siltāks Kurzemes piekrastē. Līdzīgas temperatūras saglabāsies arī piektdien.

Pēcāk debesīs atkal būs daudz mākoņu, un nakts uz sestdienu jau būs siltāka, pārsvarā visā valstī temperatūra turēsies ap nulli. Dienās gan temperatūrā īpašas izmaiņas neredz. Nākamās nedēļas pirmajā pusē gaisa temperatūra varbūt par dažiem grādiem paaugstināsies, būs pārsvarā mainīgs mākoņu daudzums - bet par to visu nākamreiz!
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 14.11.2011 13:55

    Patlaban Rīgā 9 grādi un spīd saule.

    Ielādē...
  2. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    14.11.2011 15:32

    Arī pie mums +8 gr.Jauka,arī pa pusei saulaina diena.

    Ielādē...