Aktuālā situācija (nedēļa līdz 11.12.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 11.12.11.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdiena - esam BOB ciklona D malā, atkal masīva mākoņainība, daudzviet sniega nokrišņi. Nokrišņus palīdzēja radīt arī no D puses ienākošais CHRISTOPH ciklons. Otrdienā- neliels pirms-ciklona virpulis atnesa masīvus sniega nokrišņus lielā daļā Latvijas. Trešdien- nelielu nokrišņu zona no ciklona DANILO. Ceturtdiena - nu jau EKHARD ciklona Z daļā, bet laiks samērā mierīgs. Piektdien FRIENDHELM ciklons - nokrišņi un vētra ar "uzsvaru" Latvijas R daļā. Sestdiens šis ciklons daudzviet nes īslaicīgus lietus un slapja sniega nokrišņus. Svētdien- ciklons pabeidz savu ietekmi virs Latvijas. Mums atelpa pirms nākamās vētrainās nedēļas.

Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

====================

Svētdiena, 11.decembris



FRIEDHELM ciklons aizpildās uz ZA no Latvijas. Valstī mākoņainība samazinās, pēdējie nokrišņi dienas laikā. Pašā vakarā daudzviet skaidrojas un ir neliels sals.

Sestdiena, 10.decembris



FRIEDHELM ciklona D malā - pie mums turpinājās sniega, slapja sniega nopkrišņu brāzmas. Līdz pašam vakaram brāzmains DR-R vējš. Kas vēl iepriekšējā naktī DR krastos sasniedza vētras spēku līdz 28m/s. R krastos arī dažs skaļš pērkons naktī bija...

Piektdiena, 9.decembris



FRIEDHELM ciklons maksimālās aktivitātes fāzē- ar pārsvaru Kurzemē deva masīvus sniegputenus un vētras brāzienu. Bet dienas garumā visā valstī atnesa atkusni pēc pirmās "mini-ziemas" (kas bija iestājusies vismaz dažos rajonos).

Ceturtdiena, 8.decembris



Neliels augsta spiediena atzars aiz DANILO ciklona. Latvijā apmācies, bet samērā mierīgs laiks. Vien nelieli nokrišņi DA rajonos.

Trešdiena, 7.decembris



DANILO ciklons līdz Latvijai atnāca jau iziršanas stadijā. Tomēr mākoņainība virs Latvijas pietika, dažādos (pārsvarā Z-ZR rajonos) nokrišņi slapja sniega un sniega veidā bija.

Otrdiena, 6.decembris



Virs Latvijas R daļas dienā saveidojās mākoņu virpulis jeb "konvektīvā rotējošā sistēma", kas Kurzemē, Zemgalē un arī daļā Vidzemes nesa masīvus sniega nokrišņus. Sniegotās kārtas teritorija Latvijā paplašinājās.

Pirmdiena, 5.decembris



No DA puses pastiprinājās CHRISTOPH ciklons, kas ātri arīdzan aizgāja prom no Latvijas. Bet arī ar to pašu pietika, lai Zemgalā un dažviet citur radītu masīvus sniega nokrišņus. Un dažviet arī nelielu sniega kārtu uz zemes. 

Turpinājums no  iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 04.12.2011 18:58

    nu jā! Cerams ka kas mainās un sniegs paliek uz paliksanu! Bet loti maz ticams! JĀCER! :)

    Ielādē...
  2. 04.12.2011 19:18

    Pie mums tās ziemas reti nāk tā ar pirmo pavilcienu, iepriekšējā - gan... bet tas tāds izņēmuma "gadījums".

    Ielādē...
  3. 05.12.2011 14:13

    (5.12.11., 14:10) Izskatās- uz ziemeļiem nedaudz pavirzījies CHRISTOPH ciklons, kas dod masīvus nokrišņus arī Latvijā, pamatrakstu nokoriģēšu vakarā...

    14:21: Lietuviešu radars- 5.12.11. pusdienās rāda: no DR puses stepjas gara nokrišņu fronte no Lietuvas ZR daļas uz Rīgu, uz austrumiem no tās bez nokrišņiem, uz R pusi- lokāli gāzieni (?), kur varētu zibeņošanu sagaidīt vēl joprojām...

    Ielādē...
  4. 07.12.2011 17:22

    "pavisam vēlīni rudens skati" ne tikai piekrastēs vien...

    Ielādē...
    1. 07.12.2011 18:22

      Protams, ir vēl teritorijas ar "melnu" zemi. Turklāt- kā liecina tālākas un reizē nekonkrētākas prognozes, patreizējais sniegs uz zemes (kur tas ir...) vēl kusīs.

      Ielādē...