Aktuālā situācija (nedēļa līdz 25.12.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 25.12.11.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdiena - JOACHIM ciklons aizpildās netālu uz ZR no mums. Mums brāzmaini vēji un dažviet arī masīvi lietus, slapja sniega nokrišņi. Ciklona ietekme jūtama arī otrdien - turpinās mākoņainība un nokrišņi. Otrdienas vakarā, trešdien un arī ceturtdien - neliels anticiklons Baltijas jūras D daļā. No piektdienas un visas sestdienas garumā aizvien lielāku ietekmi dod NORBERT ciklona siltā fronte. Siltā fronte vēl svētdien ir virs Latvijas, bet vakarā sagaidām jaunas vētras tuvošanos.

Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā. 

=================

Svētdiena, 25.decembris



Jauna vētra - PATRICK: sāk no rietumu puses "uzmākties" Latvijai. Atkal apmācas, atkal jau R daļā pastiprinās vējš.

Sestdiena, 24.decembris



Siltā fronte- samērā mazkustīga virs Latvijas. Austrumos joprojām neliels sals un nelieli sniega nokrišņi, bet Kurzemē daži grādi plusā un lietus. Centrā ledains lietus un slapjš sniegs, kas uz zemes daudzviet veido izteiktu atkalu.

Piektdiena, 23.decembris



Siltā fronte nāk no rietumiem. Jau vakarā nomācas Kurzemē - R rajonos un centrā sākas nelieli sniega, slapja sniega un lietus nokrišņi. Kam seko - atkala daudzviet uz zemes.

Ceturtdiena, 22.decembris



Mini-anticiklons virs Zviedrijas D daļas. Tomēr no R puses - palēnām tuvojas siltā fronte. Kas pagaidām izpaužas kā epizodiski sniega nokrišņi šur tur Kurzemē un varbūt citur.

Trešdiena, 21.decembris



Mini-anticiklons virs Zviedrijas D daļas. Tamdēļ arī Latvijā- mierīgs laiks. Pārsvarā apmācies, daudzviet miglas. Un neliels sals visā Latvijā, izņemot šauras piekrastes joslas.

Otrdiena, 20.decembris



JOACHIM pavisam aiziet no Latvijas, virs mums pastiprinās augsta spiediena - minianticiklons. Laiks dienas otrajā pusē nomierinās pavisam: nokrišņi izbeidzas, vējš norimst.

Pirmdiena, 19.decembris



JOACHIM joprojām netālu uz ZR no Latvijas. Tamdēļ pie mums lielā daļā teritorijas - spēcīgi nokrišņi, arīdzan brāzmaini DR vēji Latvijas lielākā daļā. Piekrastēs līdz 24m/s.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 25.12.2011 21:35

    (25.12.11., 21:00) Brīdinājums par mani- ja pirmdienas rītā "neizeju ēterā"-> tad man vētras dēļ ir norauta elektrība. Un tad es tradicionāli gaidu labākus laikus ;)

    Ielādē...