Aktuālā situācija (nedēļa līdz 18.3.12.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 18.3.12.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdiena ar pavasarīgu siltumu kā dāvana no GULLIVER anticiklona. No otrdienas progresē aukstā fronte no ZR puses. Aukstāks gaiss virs Latvijas arī trešdien. Ceturtdiena- jau jauna siltā fronte virs Latvijas R daļas. Piektdien virs mums atkal pastiprinās GULLIVER anticiklons. Nekas īpaši nemainās arī sestdien. Svētdien no R puses aktivizējas neliels ciklons...

Attēlu (c) sat24.com un en.ilmatieteenlaitos.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

Paskaidrojumi:

Attēlā parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem, pulksten 14:00. Tajā ir ietverta situācijas analīze. Jāņem vērā, ka pats attēls atjaunojas vēlā pēcpusdienā, ap pulksten 17-19.

===============================

ATSKATS UZ IEPRIEKŠĒJĀM DIENĀM

Svētdiena, 18. marts

GULLIVER anticiklona Z-ZR malā. Bet mitrums pietiek - un līdz ar to arī zemā st mākoņainība, reizēm smidzina. Tur, kur spīd saule- tur arī silts līdz visiem +10 grādiem.

Sestdiena, 17. marts

GULLIVER anticiklona Z daļa pāri mums, tomēr lielā gaisa mitruma dēļ pie mums saglabājas zemā mākoņainība, naktīs pirms un pēc - arī daudzviet miglas. Kopumā silts laiks šajām dienām, lēnām kūst sniega paliekas uz zemes.

Piektdiena, 16. marts

Esam aiz siltās frontes, reizē arī anticiklona GULLIVER Z daļā. Tamdēļ - caur lielu gaisa mitrumu - silts, mākoņains, gandrīz bez nokrišņiem.

Ceturtdiena, 15. marts

Siltā fronte pāri Latvijai no R puses sākot. Priekšpusdienā Kurzemē, pēcpusdienā LV A daļā - nelieli nokrišņi. Dažas slapja sniega pārslas, kam seko lietus lāses. Pēcpusdienā pārsvarā Kurzemē skaidrojās, bet vakara ziemeļblāzmu- šķiet- pie zvaigžņotām debesīm vēroja centrā.

Trešdiena, 14. marts

Latvijā vēsāks gaiss aiz ciklona ANGELA aukstās frontes. Joprojām brāzmains vējš, un gaisa temperatūra tikai mazliet virs 0 grādu atzīmes.

Otrdiena, 13. marts

ANGELA ciklona attālināta aukstā fronte pāri Latvijai. Kurzemē un Z - Vidzemē brāzmaini vēji, austrumos arī slapja sniega un sniega nokrišņi. Kopumā gaiss aiz frontes atdzisa pēc pavasarīgā siltuma tuvu nullei.

Pirmdiena, 12. marts

Aiz siltās frontes- pavasarīgi silta diena visā Latvijā. Tāda kā dāvana no anticiklona GULLIVER. Pagaidām siltākā diena šajā pavasarī.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 16.03.2012 23:51

    (16.3.12., 23:30) Neņemsim ļaunā- man aizņemtība, vienu dienu attēli izpaliek... ;)

    Ielādē...
    1. 17.03.2012 09:06

      Attēlus ievietoju vakardienai un aizvakardienai. Vakardienai no tā, ko ielādējāt pirms pusnakts un Somu attēlu biju saglabājis. Ceturtdienas attēlus paņēmu no galerijas, manuprāt, viss ir pareizi.

      Ielādē...
      1. 17.03.2012 11:26

        Paldies:)

        Ielādē...