Starp taureņiem un sniega kupenām

Starp taureņiem un sniega kupenām

Jaunā darba nedēļa Latvijā iesākusies ar aukstu, brāzmainu vēju un cīruļputeni, kas nakts laikā skars lielāko daļu valsts. Vēl dažas dienas atpakaļ manījām pirmos taureņus un izbaudījām siltos saules starus, pēc pēc mirkļa attapāmies cīruļputenī, kā jau pavasarī ierasts. Arī šīs nedēļas prognoze nerāda stabilu siltuma iestāšanos.

Nedēļas ietvaros dienās gaisa temperatūra prognozēta +1 ... +5 grādu robežās, labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā siltāks varētu būt piektdien, īpaši valsts dienvidu rajonos, kad tā varētu sasniegt arī +7 grādus. Par temperatūru dienas laikā nedēļas izskaņā īstas skaidrības gan nav, jo prognozēs iezīmējas arī sals.

Naktīs, it sevišķi nedēļas pirmajā pusē, piesals. Pārsvarā gaisa temperatūra svārstīsies 0 ... -4 grādu robežās, vēl par dažiem grādiem aukstāks varētu būt ceturtdienas rīts. Šobrīd izskatās, ka augstākā gaisa temperatūra naktī būs 0 ... +3 grādi naktī uz piektdienu.

Būtiskākie nokrišņi prognozēti šonakt visā valsts teritorijā un otrdien valsts austrumu daļā. Daļā valsts var būt izveidojusies 4 - 10 centrimetrus bieza sniega sega. Nākamie nokrišņu mākoņi, kas nesīs pārsvarā lietu, Latvijas teritoriju varētu sasniegt ceturtdien. Spēcīgs un brāzmains vējš gaidāms lielākoties naktī uz otrdienu, pēc tam tas norims, atsevišķās dienās mērenāks tas būs vien jūras piekrastē. Jauna vēja pastiprināšanās iespējama svētdien.

Vēja brāzmu prognoze pirmdienas vakaram (GFS) Nokrišņu prognoze otrdienai (GFS) Gaisa temperatūras prognoze piektdienai (GFS)
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 13.03.2017 13:31

    Vakar no rīta tāds apmācies, bet dienas vidū un pēcpusdienā pamazām skaidrojās (Juglas pusē), saulē pavisam patīkami un temperatūra ap +5. Ap pieciem no Dreiliņu pļavām tālumā bija redzami zemi mākoņu vāli (pie TV torņa). Ulbrokā vakars ar zemiem mākoņiem, saulrietā vienu brīdi debesis kļuva ugunīgi oranžas, bet jau pēc 5 min viss bija beidzies. Iebraucot Rīgā, kas turpat vien pāris km tālāk, uzreiz sekoja migla un pēc jūras smaržojošs gaiss. Imantā vakarā pamazām viss apledoja, no rīta sarmas kārtiņa, ap -1.
    Šobrīd ap 0, mākoņains, bet ar zilas debess laukumiem kā vakar. Daži īslaicīgi saules (gaišuma) stari vēl pilnībā nav izkausējuši vieglo sarmiņu visos koku zaros. Sniegs naktī diezgan pamatīgi piesala, bet pēc ilgstošiem maziem plusiem no tā nekas daudz nav saglabājies, vairāk mežos un nomaļākās pļavās, arī dārzos, citur kaila zeme.

    Ielādē...
  2. 13.03.2017 16:16

    Rīts apmācies, bet bez miglas, t. mazos plusos, min.t. +1. Ap 11.00 skaidrojās, drīz arī Saule uzspīdēja, un vēlāk neliels/mainīgs mākoņu daudzums, saulains laiks, arvien siltāks, gaiss izteikti pavasarīgs, agrā pēcpusdienā t. līdz +7°C. Plus vēl bezvējš, varēja murrāt no patikas. :))
    Pēc 15.00 no R rodas vairāk mākoņu, tagad Saule pārsvarā noslēpusies, vien paretam pabāž degunu pa mākoņu šķirbām. Z-ZA-A pusē debesis vēl gandrīz skaidras, kurpretī R pusi klāj diezgan blīva zemo mākoņu sega ar atsevišķiem caurumiem. Es te uz robežas. :)) Pamazām kļūst vēsāks, bet vēl joprojām patīkams laiks, t. +5,7°C, spiediens 769,5 mm. Sniegs turpina kust, plikās zemes laukumu arvien vairāk. Taču vietām tādas čupas sagreiderētas, ka nezin, vai līdz maijam nokusīs... ;)

    Ielādē...
  3. 13.03.2017 20:23

    Šorīt ap plkst.5-iem rītā beidzot mākoņi atkāpjas DA.virzienā,noskaidrojas.No rīta uzaust saule,skaidra saulaina diena,bet diemžēl jau pēcpusdienā no D,DR.puses atkal pietuvojas spalvu-gubu mākoņu josla,samācies,vien Z.pusē skaidra debess.Vienīgais labi,ka bez nokrišņiem.Pašlaik caur mākoņiem mēģina spīdēt mēness.Šorīt -4 grādi,dienā gan tikai +3,3 grādi,17:00 +1 grāds,uz sniega jau piesalst.No rīta lēns A.,ZA.vējš,dienā Z.,vakarpusē ZR.vējš.Šodien un vakar krietni pakusis sniegs,daudzviet nokusuša sniega laukumiņi.Šodien redzēju pirmo ķīvīti.Ļoti aktīvi šodien klaigā vārnas.Sniega vēl pietiekami.

    Ielādē...
  4. 14.03.2017 00:53

    13. martā no rīta bieza migla, bet augšā mākoņus varēja redzēt. T. -2*. Spiediens 772 mm. Priekšpusdienā migla izklīda. Debesis DR-ZA virzienā dalījās uz pusi. DA pusē mākoņains, pat apmācies. ZR pusē maz mākoņu, gandrīz skaidrs. Tāds dalījums saglabājās gandrīz visu dienu. Pēcpusdienā t. pacēlās līdz +5*. Vakarā, saulrieta gaismā DA pusē izveidojās it kā frontes mākonis ar sarkanīgu valni uz leju. Bet nekādi vēji nebija manāmi. Pašlaik t. -1,1*. Spiediens 772 mm, drusku krīt. Mēness bez mākoņiem vai ar vieglu dūmaku.
    SILTĀKĀ DIENA 2007.g. No rīta +1,AC,apmācies,migla. Pēcpusdienā +11,saulains. Vakarā mākoņains. Nākošā rītā +2,mākoņains.
    AUKSTĀKĀ DIENA 2005.g. No rīta -11,C>AC,mākoņains. Pēcpusdienā -5,mākoņains,snieg. Vakarā skaidrojās. Nākošā rītā -15,saulains.

    Ielādē...
  5. 17.03.2017 11:49

    Šodien vēss un lietains, no rīta uz mašīnas stikla bija mitrs sniegs, pa dienu gan tik lietus. Pēdējās trīs dienas bija liela zosu migrācija, un tā kā zosu kāši lidoja dažādos virzienos, izskatījās, ka tie meklē atpūtas vietas.Šorīt pie pagastmājas svilpoja melno strazdu pāris, manīti pāris gulbju un it kā esot redzētas dzērves, bet man nav šīs dienas sanācis pabraukāt un pameklēt. Daži runā, ka dzirdējuši cīruli, bet es pati vēl nē, tā kā nevaru apstiprināt.

    Ielādē...