Saulainā septembra izskaņa

Saulainā septembra izskaņa

Septembra pirmās divas dekādes Latvijā bijušas izteikti slapjas. Atbilstoši LVĢMC informācijai, pirmajās mēneša 20 dienās visās valsts novērojumu stacijās nokrišņu daudzums ir pārsniedzis mēneša normu. Turpat vai visā valstī piedzīvojām lielākus un mazākus plūdus. Taču nu par pozitīvo - līdzīgi kā aizvadītajās brīvdienās, līdz mēneša nogalei laikapstākļus Latvijā noteiks plašs anticiklons.

Svētdiena, 24.09. - Baltijā laikapstākļus nosaka anticiklons

Pēdējā septembra nedēļa iesāksies ar skaidru un saulainu laiku un lēnu līdz mērenu A puses vēju. Šobrīd līdzīgi laikapstākļi ir prognozēti līdz pat nedēļas vidum, kad caurmērā valstī naktī termometra stabiņš atdzisīs līdz +4 ... +9 grādiem, taču saulainās pēcpusdienās pakāpsies līdz +15 ... +18 grādiem.

GFS prognozētā maksimālā gaisa t. 25.09.

Nedēļas otrajā pusē, iespējams, būs vairāk mākoņu, taču šajā jautājumā esošajos apstākļos prognozes ir pretrunīgas. Attiecīgi pastāv divas iespējas - ja arī nedēļas otrajā pusē dominēs skaidrs laiks, naktīs gaidāmas salnas, taču dienā laiks varētu saglabāties vēl nosacīti mēreni silts, lai gan par dažiem grādiem aukstāks, salīdzinot ar pirmdienu. Ja dominēs mākoņi, naktīs būtisks sals nav gaidāms, taču dienas kļūs jūtami vēsākas. Jebkurā gadījumā atcerēsimies - tūdaļ aiz loga jau klauvē oktobris. Sekojam līdzi visām aktualitātēm! 

LVĢMC prognoze Saldus pilsētai

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 01.10.2017 23:50

    Rietumkrastā šorīt agri pirms 7:00 ārpus pilsētas bija pat +2*C. Bet kopumā aizgājusī diena bija silta un saulaina max +15.6*C , bet visu izbojājā dzēlīgais DA puses vējš dzestrs.. šodien bija "īstā migrējošo putnu diena " Liepājas pludmalē pāri piekrastes kāpu joslai laikā posmā no 8:00 līdz 11:00 no rīta puses simtiem sīkputnu pārvietojās. Kaut kas sen neredzēts.. patreizs dzestrs +5*C .. skaidrs..

    Ielādē...
  2. 02.10.2017 04:25

    Visu dienu nomācies, +9...+11 robežās, nakts vai diena, max.t. +11,4°C. Vēlākā pēcpusdienā galīgi tumšs palika, labi, ka lietus nesākās. Vējš pārsvarā minimāls, labi, ka tā, bet tāpat dienā vēss, nepatīkams laiks, Saule tā arī neparādījās. Gaismas bads sākas, labi, ka pašiem savas ieslēdzamas "saulītes" ir. :)) Vakarā gan savs labums no mākoņiem, nebija strauja t. krituma, turējās pie +10...+9°C.
    Šobrīd +8,5°C, aizvien apmācies, spiediens dienā bija pakāpies līdz 774 mm, bet pašlaik 772,5 mm.

    Ielādē...
  3. 05.10.2017 22:28

    RietumKrastā +12*C vakarpusē ap 18:00 sāka skaidroties un zemie cb mākoņi izklīda, no rīta puses R vējelis pūta līdz 18m/s.. Starpcitu Ilgonis Vilks apkopoja Latvijas iedzīvotāju 30.09.2017. virs debess juma..

    Ielādē...