Oktobra sākumā kļūs aukstāks

Oktobra sākumā kļūs aukstāks

Nākamās nedēļas pirmajās dienās ciklonu ietekmē daudzviet līs, taču gaiss vēl būs mēreni silts, savukārt nedēļas gaitā pie mums ieplūdīs dzestrs gaiss un nokrišņu daudzums mazināsies.

Pirmdien brīžam līs, vairāk nokrišņu valsts dienvidos. Otrdien debesis skaidrosies, taču dienas otrajā pusē mūs sasniegs nākamais ciklons, nokrišņi prognozēti galvenokārt Zemgalē, valsts centrālajos un austrumu rajonos. Būs iegriezies mērens rietumu, piekrastē ziemeļrietumu puses vējš, kas brāzmās sasniegs 14 - 19 m/s

Arī nedēļas vidū, jau cita ciklona ietekmē daudzviet līs, taču nokrišņu daudzums kopumā būs mazāks kā nedēļas sākumā. Vējš joprojām pūtīs mēreni no DR > ZR puses.

Nedēļas otrajā pusē Skandināvijā tiek prognozēti vairāki mazaktīvi cikloni, bet nedēļas izskaņā - anticiklons, kas sev līdzi būs iesūcis arī arktisko gaisu. Prognozes joprojām ir dažādas, taču vairums sliecas par labu mākoņainām debesīm un īslaicīgiem nokrišņiem (t.sk. līča efekta nokrišņiem ceturtdien un piektdien), kā arī kopumā nelielai anticiklona ietekmei. Brīvdienās vējš būs lēns, tas pūtīs galvenokārt no austrumiem. 

  30.09. 01.10. 02.10. 03.10. 04.10. 05.10.
Nakts +8 ... +12 +5 ... +10 +3 ... +8 +2 ... +7 0 ... +5 0 ... +5
Diena +11 ... +15 +9 ... +14 +9 ... +14 +9 ... +14 +7 ... +12 +6 ... +12

Prognozētā maksimālā gaisa temperatūra Eiropā pirmdien un nākamajā sestdienā (weather.us)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 06.10.2019 14:36

    Šonakt mīnusi noturējās visu nakti, plūškoka ogas kā novārītas, pats labākais laiks to vākšanai un sīrupa gatavošanai. Lieku pusi uz pusi ar cidonijām, tad nav tik pliekana garša. Zīlītes jau vairākas dienas grabinās ap pakšiem, vēl jau dārzā vākt ko būtu pietiekami, bet izliku laukā pāris aizķērušās saulespuķu galvas, kas sākušas bojāties, tūdaļ arī žubīšu bariņš klāt, visi grib panašķēties pie kopgalda.
    P.s. nupat viens nekaitīga izskata mākonis nobirdināja nelielu krusas devu, laukā palika drēgni un neomulīgi.

    Ielādē...
    1. 06.10.2019 19:57

      A man visas plūškoka ogas strazdi aprija. Un pēc tam nelabi bļaustījās un strīdējās:))Tā kā- ne sīrupa, ne kā cita man nebūs. Šodien novācu (un apēdu) spinātus, atlikušos sasedzu ar agroplēvi, cerot, ka rudenīgs siltums vēl atgriezīsies....
      Naktī bija piesalis. Zālē spīdēja sasalušie lietus pilieni. Jumti vēl 9-os bija ledaini. Dienā vairāk par +4*C nebij'.
      Visu laiku apmācies, nopietns lietus nelija, tik tāda migliņa. Par krāsaino rudeni izvēlos priecāties, skatoties citu bildes:))

      Ielādē...
  2. 06.10.2019 21:54

    6. okt. no rīta mākoņains. T. +0°C. Spiediens 767 mm. Dienas laikā daudz vidējās zonas gubu-slāņu mākoņi. Vējš lēns, brīžiem mērens no ZR-Z puses. T. līdz +5°C. Vakarā gandrīz apmācies. Pašlaik t. +2°C. Spiediens 765 mm.

    Ielādē...