Nedēļas nogalē iespējams sals

Nedēļas nogalē iespējams sals

Esam iesoļojuši miglainajā 2018.gada pirmajā dienā. Ja vēl vecā gada rītā un pēcpusdienā daudzviet uzkrita pavisam simbolisks baltums, 1.janvāris, ciklona ietekmē, nācis ar siltāku gaisa masu. Pēcpusdienā Kurzemes DR gaisa temperatūra var paaugstināties pat līdz +8 grādiem.

Gaisa temperatūra 01.01. pēcpusdienā (weather.us)

Šīs nedēļas pirmajā pusē laikapstākļus pārsvarā noteiks ciklonu darbība virs Skandināvijas. Tas joprojām nozīmē gaisa temperatūras virs klimatiskās normas un nelielus nokrišņus, kā arī brīžam brāzmainākus vējus. Darba dienās gaisa temperatūra dienas laikā pārsvarā prognozēta -1 .. +4 grādi, nedaudz siltāks otrdien un ceturtdien Kurzemē. Gandrīz katru dienu kādā Latvijas reģionā iespējami nelieli nokrišņi, vairāk to varētu būt šopēcpusdien, kā arī no ceturtdienas līdz sestdienai. Pārsvarā tas būs slapjš sniegs, nedēļas pirmajās dienās arī lietus.

Pa kreisi - ciklonu darbība Baltijā un Skandināvijā 03.01. vakarpusē (GFS)
Pa labi - ciklona ietekmē prognozētie nokrišņi 04.01. (GFS)

Par nedēļas nogali vēl nav pilnīgas skaidrības, taču pastāv varbūtība, ka sākot ar sestdienu pastiprināsies augsta spiediena apgabals, kas nozīmē skaidrākas debesis un jūtamāku salu, it īpaši nakts laikā. Pēc pašreizējās GFS prognozes, jau sākot ar svētdienu vairākas dienas gaisa temperatūra turēsies zem nulles, nākamās nedēļas pirmajās dienās naktī tuvojoties arī -10 grādiem. Taču viss vēl var mainīties, tāpēc sekojam līdzi jaunākajai informācijai!

Pa kreisi - augsta spiediena apgabals pēc nedēļas, 8.01. (GFS)
Pa labi - gaisa temperatūras prognoze naktī uz 8.01. (GFS, weather.us)

Vēlam veselību, veiksmi un izdošanos 2018.gadā!

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 07.01.2018 18:04

    No rīta neliela sniega kārtiņa, kas uz ceļa jau paspējusi radīt slidenas vietas. Diena saulaina, bet pēcpusdienā nejauks vējš. Rītā bija -4, tagad -2. Paliek siltāks? Man tas patiktu. Un netaisos tāpēc justies vainīga. Ja kas, lightning, tad te katrs ir egoists ar saviem ideāliem laikapstākļiem, Jūs ieskaitot. :)

    Ielādē...
    1. 07.01.2018 23:52

      Nenoliegšu, ka bez egoisma arī es neiztieku, jo tas ir jebkura cilvēka dabā - vispirms domāt par sevi un savām vēlmēm + vajadzībām, un pēc tam par pārējiem. Ir, protams, reti izņēmumi, bet ne starp mums. Vairāk strīdēties netaisos, sen zināms, ka mūsu laikapstākļu gaumes ir diametrāli pretējas. Tādēļ neiešu cīnīties ar vējdzirnavām un mēģināt kaut ko vēl pierādīt, un labāk diviem antipodiem netikties, jo sadursmes gadījumā notiks anihilācija. :)
      Varat vien bērt sāli uz citu brūcēm un tīksmināties par riebīgu laiku un citu ciešanām, tikai rēķinieties, ka tādā gadījumā noteikti nāksies izbaudīt to pašu sev netīkamu laikapstākļu laikā, kas citiem šķitīs kā Dieva dāvana. Jo laiks ir mainīgs, un visu laiku Jūsu iecienītais nesaglabāsies. :)

      Ielādē...
      1. 08.01.2018 10:12

        Es netīksminos par to, ka Jums ir rudens depresija, vienkārši izbaudu tādu laiku, kāds man patīk - rāmu un mierīgu.

        Ielādē...
        1. 08.01.2018 23:32

          Man nav rudens vai kāda cita depresija, pret riebīgu laiku man ir savas zāles. ) Turklāt laiks grasās mainīties, drīz vien, izskatās, izbaudīt laiku būs lemts arī man un citiem ar līdzīgu gaumi. :))

          Ielādē...
  2. 08.01.2018 23:56

    8.01. Nakts gaitā lēnām siltāks, no rīta jau dažas desmitdaļas virs nulles. Ap 8.30 uznāca neilgs, bet pamatīgs slapja sniega putenis, uzkritušais sniegs daudzviet tūlīt piesala klāt. Ilgi gan šī izrāde neturpinājās, nepilnu pusstundu, nekas daudz arī nepiesniga, bet savs 1 cm vismaz ir, vietām varbūt nedaudz vairāk. Uzreiz gaišāks un simpātiskāks skats uz zemīti. :) Pēc tam arvien vairāk skaidrojās, un atlikušajā dienas daļā MMD ar Sauli un diezgan stipru, asu vēju, kas gan pamazām pierima, bet vakarā norimis pavisam.
    Temperatūra dienas laikā minimālos plusos, lielākoties dažas desmitdaļas, max. līdz +1, bet vēlākā pēcpusdienā vēsāks, ātri mīnusos, agrā vakarā līdz -2,3°C. Taču vēlāk apmācās, siltāks, t. pakāpās līdz -1°C. Šobrīd apmācies, zvaigznes neredz, bet bez nokrišņiem, arī jūtama vēja nav, t. -0,7°C, spiediens 772,5 mm. Patīkami, ka beidzot viss liekais ūdens sasalis, un daudz gaišākas dienas. :)

    Ielādē...