Īpaši koši sudrabainie mākoņi 2019 vasaras saulgriežos. Experti uzskata, ka šī gada mākoņu intensitāti ietekmē saules vājā intensitāte un meteori, kuri mezosfērā atstājuši putekļus uz kuriem kondesējas ūdens tvaiks (zem -120C)

 ·   ·   ·   ·   ·   ·  nav  ·  lietusviirs  ·  Pilnā izmērā
Attēls #1:
  1. 25.06.2019 20:50

    Baigais ekperts atradies :) Tie visi ir teorētiski minējumi neviens pētījums oficiāls akadēmiski zinātniskais pētījums vidē neapstiprina un izskaidro šīs sezonas "Noctulucent Cloud"" intensititāti un novērojuma amplitūta pie debesīm iemeslus..!!

    Ielādē...
    1. 25.06.2019 21:33

      Kādu laiku šeit nebiju. Šķiet kultūra ir pamainījusies. Vienīgā mana kļūda, bija netīšām mozosfēru/mezopauzi nosaucot par stratosfēru. Bet to tu laikam nepamanīji.
      Un ne jau es esmu eksperts. Man lauciņš ir cits. Experta loma lai paliek tev.

      Par NCLs mehānismu ( atmosfēras mitruma kondensēšanās uz meteoru putekliem) jau kādu laiku tākā būtu zināms. Par kondesācijas temperatūru zem -120°C ar tākā būtu zināms.
      Saistība ar saules aktivitāti arī jau kādu laiku tiek pētīta Piem (vecs bet tomēr). www.sciencedirect.com
      Bez meteoru putekļiem (kristalizācijas centri) mitruman ir ļoti grūti kondesēties.

      Tas, ka tev nav zināmi akadēmiski darbi, nenozīmē, ka to nav. Kaut vai darbs ko augstāk minēju, parāda būtisku korelāciju starp saules aktivitāti un NLCs.

      Nedaudz tā kā mulsina apgalvojums "neapstiprina bet izskaidro". Tad kāds ir tev zināmais oficiāli akadēmiskais skaidrojums ? Vai ir arī neoficāli akadēmiskais ?


      Ielādē...
      1. 25.06.2019 22:24

        Minētais kritizētājs ar īpašu kultūras līmeni neizceļas, bieži mēdz kritizēt citus, viņu viedokļus, komentārus, mērījumus utt. bez pamata un vajadzības. Par viņa tekstu valodu, gramatiku un milzīgo drukas kļūdu skaitu labāk pat neizteikšos.
        Taču tas nenozīmē, ka līdzīgi rīkojas arī pārējie, un ka Meteolapas kultūra būtu mainījusies uz slikto pusi. :)
        Manuprāt, bildes ir ļoti labas, un skaidrojums atbilstošs.

        Ielādē...
        1. 26.06.2019 13:04

          Un Tu Mums esi viskulturālaikais meteolapas dirnētājs Alvi kas tup četrās sienās.. Tu jau izteicies .Pamata es kritizēju neobjektivitāti jeb precizēju lietas būtību.

          Ielādē...
          1. 26.06.2019 14:48

            Nu, nu, Mārča... Atradies objektīvais jauneklis, kas tik apkārt skraida un iedomājies, ka par visiem gudrāks, kaut nevienu teikumu pareizi uzrakstīt nemāk... :D
            Vari palikt ar saviem uzskatiem, kamēr pieaugsi un kaut ko patiešām iemācīsies. Vismaz dzīves skolā.

            Ielādē...