1. 06.12.2016 17:36 Skatīt

    2014. decembris bija normāls pret aktuālo WMO ieteikto normu. Lūk februāris gan jau sen ir silts, pat 2013. tas bija saulains un silts, nokausējot lielāko daļu sniega.

    Ielādē...
  2. 06.12.2016 17:33 Skatīt

    Nudien kaut kur (neminēšu iestādījumu) atvērto durvju diena...
    Nekādas ansambļu kartes ne reizi neesmu rādījusi. Tuvākajām 7 diennaktīm pietiek ar GFS galveno variantu. Es jau varētu rādīt citu modeļu kartes vai pati sazīmēt (tas prasītu n-tās stundas, jo neesmu zīmētāja un grafiskās programmas neizmantoju bez ļoti nopietnas vajadzības), bet man ir ērtāk parādīt svaigākās kartes, kas tobrīd ir pieejamas. Es gan skatos arī citu modeļu kartes un to ansambļus. Raksta izveidošana prasa aptuveni 90..120 minūtes, jo tur ir ļoti mazi burtiņi un nedarbojas automātiskā labošana Interneta pārlūkprogrammā.
    Ja Tev tik ļoti nepatīk, PATS RAKSTI! Es jau tā sagaidu vēlu pirmdienas rītu. Es vēl joprojām uzskatu, ka tādiem rakstiem nav jēgas, jo tas viss ir pārāk vispārināti (esmu spēcīga uz prognozēšanu tikai konkrētai vietai, kur dzīvoju - empīriski zinot kā realizējas modeļu prognozes visās iespējamās situācijās). Komentēšanai var taisīt iknedēļas tēmu bez raksta.

    Ielādē...
  3. 06.12.2016 17:25 Skatīt

    Bet es taču visu skaidri rakstu! No kurienes tādi pārpratumi? Atsaucos uz LPSR laiku, jo vairums šejieniešu ir uzauguši un skolā gājuši tajā laikā vai mācījušies no tā laika grāmatām. Bet pats galvenais!!! Andrejs ir ... un viņam tuva ir krievu pasaule, kas izpaužas alkās pēc ziemas, kas tipiska Krievijas ārēm. Tad lūk, ko teic Krievijas zinātnieki! "Соединяется с Атлантическим — через Норвежское море." Šeit arī karte.
    Tas ir būtiski, jo kāds tiek apvainots nepatiesi! Gada pēdējos mēnešos Norvēģu un Barenca jūras ir tik siltas, ka to cikloni nes tikai mitru siltumu. Tā kā siltums ir saistīts ar ciklonu apakšu (silto sektoru), tad cikloniem ir jāiet ap polāro loku vai pat aiz, lai mums būtu liels siltums. Savukārt īsteni Atlantijas cikloni ejot uz A ne tālāk uz Z par Poliju, Ukrainu, mums atnes auksto A vēju un visbiežāk sniegu, nevis lietu. Tātad Andrejam būtu dienu un nakti jālūdz Atlantijas ciklonu nākšanu, taču pa zemo trajektoriju! Tāda ir patiesība!

    Ielādē...
  4. 05.12.2016 10:36 Skatīt

    Vispār jau šis ciklons vēl vakardien bija pie Z-Norvēģijas, kas LPSR laikos skaitījās Ziemeļu ledus okeāns. Ja gribas apsaukāties, tad vismaz adresāts jānoskaidro!

    Ielādē...
  5. 05.12.2016 10:30 Skatīt

    Ventspilī ir parasts LV klimats (kontinentālā klimata nav pat Maskavā, tikai vairākus tūkstošus km uz A no Kuldīgas). Salnas gaisā septembrī pilnīgi noteikti nav piejūras klimata iezīme, a tieši tas notiek Ventspilī (lidostā). Padsmit grādu sals oktobrī noteikti nav piejūras klimats, kurā rudenī ir īpaši maigas naktis, bet tāds sals mēdz būt kā Ventspilī, tā Irbenē, tā Rucavā, Nīcā. Nu ja ne gaisā, tad uz zāles pat -13. Jūras ietekme burtiski beidzas ar pirmajām kāpām un tad vēl ir jautājums, cik bieži tā silda un un cik bieži dzesē, jo naktis pludmalē ir aukstas.

    Ielādē...
  6. 05.12.2016 10:25 Skatīt

    Tipisks smēķētājs - bez kārtējās narkotikas devas burtiski psiho... Nu ko, varbūt aizej uz uzsmēķē un tad atgriezies pie sarunu galda!
    Liels sals principā nemēdz būt pie R vēja (nekur Latvijā, arī Līvānos, jo R vējš aukstajā periodā ceļ deltu līdz max iespējamai - vētrains vējš spēj dot deltu pat +12!!! arī Līvānos, arī Balvos, arī Abrenē), kas R-Kurzemē ir vējš no jūras (R vējš spēj dot lielāku siltumu kā pati jūra - kad februārī jūrā ir +5..+2, šis vējš spēj uzraut temperatūru piekrastē pat līdz +16). Liels sals ir saistīts vai nu ar bezvēju, vai nu ar vēju no tās puses, kur ir sauszeme. Kurzemes piekrasti pie Rīgas līča šobrīd neskaru. Līdz ar to ir jautājums, kāda ir jūras ietekme, ja 17 km attālumā ir tikpat auksts kā 170 km attālumā? Turklāt vakardien nebija A vēja, bija D, brīžiem pat no jūras puses, taču Ēdole tā arī nesasila. Tas pats nereti vērojams Nīcā, Rucavā un Ventspils lidostā, kas pavisam tuvu jūrai - nieka daži km.

    Ielādē...
  7. 05.12.2016 10:15 Skatīt

    Tāda sajūta, ka atrodos bērnudārza pirmajā grupiņā...
    Gandrīz nekur pasaulē sezonas neiedala pēc vidējās temperatūras, bet pēc kalendāra. Šis ir LPSR laiku rudiments. Ko tādu praktizē Krievija un bijušās PSRS valstis, tāpat Somija. Par Skandināviju nezinu. Es šo minu, ja patiesībā nav vajadzības tik ļoti iespringt. Tomēr oriģinālā metodika ir vienkārša un es to esmu atkārtojusi n-tās reizes. Vot ko vajag lasīt un ņemt vērā, Tu banāli ignorē, bet pārējam piekasies, it kā es tiesas procesā atrastos, cīnoties par savu nevainību.
    Tātad runa ir par 30 dienu periodu, kura sākums ir 1. diennakts ar 0 vai negatīvu vidējo. Ja 30 dienu vidējā vēl joprojām ir 0 vai negatīva, LPSR uzskatīja, ka ziema ir notikusi. Šāda skaitīšana turpinās, kamēr, meklējot pavasari, pēc kāda atkušņa 30 dienu vidējā iznāk pozitīva. Manuprāt, šīs metodikas mīnuss ir tās virtuālisms jeb atrautība no realitātes, īpaši jau… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  8. 05.12.2016 08:03 Skatīt

    A ja mēs ieskatāmies gaisa masu plūsmā, tad skaidri redzam, ka gaiss nāk no neaizsalušās Ziemeļu ledus okeāna daļas. Es nepiekasos, vien precizēju. Man ir patoloģisks skolotājas sindroms.

    Ielādē...