1. 12.12.2016 21:25 Skatīt

    Nevis ziemīgākā, bet sniegotākā un tā tas mēdz būt teju katru ziemu vismaz uz dažām dienām. Kādas problēmas sniegam no jūras sagāzt kaut 20..25 cm kā Rīgā? Jūras tuvums nozīmē nestabilāku ziemu, nevis bezsniega un bezsala garantiju. Daudzviet LV vēl nav bijuši -15, kas jau ir bijuši Rucavā. Tāpat Vislatvijas 2014./15. ziemas sezonas minimums bija Rucavā! Tāpēc nevajag te stereotipus vairot!

    Ielādē...
  2. 12.12.2016 07:57 Skatīt

    Godīgi atzīšos, ka nav ne mazākās nojausmas, kas šonedēļ būs. Ilgstoši pētīju visas kartes, tomēr vēl joprojām nav skaidrības. Tāpēc raksta par jauno nedēļu nav. Ja kādam gribas, lai raksta! Es pagaidām gaidu ECMWF modeļa izlaidumu un vēlams ansambļa kartes līdz 11:00. Ja neviens cits neuzrakstīs, es uzrakstīšu.
    Galvenā problēma ir tajā, ka neviens modelis nerāda aukstumu, taču mana dvēsele pilnā balsī kliedz par solīdu salu tādā atmosfēras spiedienā, kas redzams nedēļas otrajā pusē (ciklonam piektdien lāgā neticu). Galu galā jau aizvadītā nedēļas nogale visā LV bija aukstāka kā pirms nedēļas modeļi rādīja. Modeļiem ir kaut kāda problēma ar augstu spiedienu un vēju ne no jūras puses. Pat HIRLAM netiek galā, lai gan modelis ir speciāli radīts, lai ņemtu vērā vietējās īpatnības.
    Turklāt modeļi pārvērtē jūras ietekmi R-LV. Attiecīgi vieglāk ir prognozēt A-LV, bet Rīgas reģions tur neatrodas, tāpēc iznāk tā, ka visvairāk apdzīvotajai LV teritorijai prognozes ir nekādas.

    Ielādē...
  3. 11.12.2016 15:19 Skatīt

    Pie A vēja nereti gan snieg, gan līst, turklāt bieži ir atšķirība starp vēja virzienu cilvēku līmenī un mākoņos. Šodien arī mākoņi smuki plūst no R uz A - pretēji piezemes vējam.

    Ielādē...
  4. 10.12.2016 22:35 Skatīt

    Es vispār uzskatu, ka mājas apstākļos nevajag uztraukties par termometru kļūdu uz auksto pusi, jo savu efektu (uz silto pusi) jau tā dod ēkas siltums. Rezultātā tie dati iznāk visnotaļ atbilstoši klajākām vietām (ir vērtīgāki lasītājiem, salīdzinot ar kādas mājas sienas siltumu). Vienīgā problēma ir vējainā, mākoņainā un lietainā laikā, kad neizskaidrojamā (pirmajā brīdī) veidā ir neparasti auksts. Visādi citādi jau OK - labāk kā siltie termometri pie siltajām sienām.
    Man ir viens spirta termometrs, kuram kļūda ir gandrīz -2 (-1,8 drīzāk). Nu neko - mēru un pati pielieku klāt. Bet pēdējam digitālajam ekrānā cipari defektīvi kļuvuši - vairs nevar saprast, vai ir 6, 5, 2, 8, 0. Arī mīnusus no plusiem neatšķirt. A tikai 8 gadi šim būs. Lai gan ilgi novilcis, jo citi dažkārt jau pēc dažiem mēnešiem šādi sabojājušies. Tuvākajā nākotnē nedomāju iegādāties elektroniku. Kaut kad jau vajadzēs, bet … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  5. 10.12.2016 20:25 Skatīt

    Kur tādi gaudojoši vīrieši rodas? Ja vēl būtu iemesls, bet taču NAV! Kur tieši Tu redzi lietu, ja nebeidzams sals augšā un lejā? Drīzāk būs sauss un pliks ar vidēju salu Rīgā un palielu salu laukos.
    Situācija, protams, ir dinamiska, jo dažādi modeļi un to ansambļi nespēj precīzi novietot AC, tomēr pagaidām izskatās, ka visa nākamā nedēļa būs mīnusos un gandrīz visur sausa. Trešdien kaut kāds simbolisks sniedziņš varbūt pat Rīgā.
    Perspektīvā gan nekādas ziemas, jo no Z-Amerikas Atlantijā gāzīsies liels aukstums, kas dzemdinās ciklonus, kuri savukārt nospiedīs AC uz D. Šāds scenārijs rādās ļoti sen un stabili.

    Ielādē...
  6. 10.12.2016 20:16 Skatīt

    Gadījumā neesi apreibinājies? Tad Tu ar putām uz lūpām visādi centies noliegt, ka šādi laikapstākļi ir tipiski ziemām Rīgā un uzreiz pats to apstiprini. Определись наконец-то! Un tieši Tev es jau atbildēju novembrī, ka man vienlīdz nepatīkams ir lietus, ne tikai sniegs, arī Īrijas stiprie vēji man riebjas, nemaz nerunājot par vasaras neesamību tur. Kopumā šoruden tur ir bijis pat aukstāks kā aukstajā rudenī Rīgā. Tad kāpēc man emigrēt no dzimtenes uz sliktāku vietu? Es neesmu ..., kas ceļo turp, kur biezāks maizes rieciens. Pat ja šeit kļūs aukstāks kā Antarktīdā, es nekur nedošos. Man nav tādas meteo vājības, ka laikapstākļi tā konkrēti bojātu noskaņojumu. Kādi ir, tādi ir - es tikai bezkaislīgi vēroju.

    Ielādē...
  7. 10.12.2016 19:08 Skatīt

    Не встревай, когда две дамы общаются!

    Ielādē...
  8. 10.12.2016 18:17 Skatīt

    Toties komfortabls staigāšanai - saule acīs nespīd, lietus vai sniegs negāž, ielas sausas, vētras nav. Manis pēc tāds laiks varētu ilgt no novembra līdz februārim vai pat martam (labāk kā 2013. martā būtu).

    Ielādē...