1. 10.12.2016 00:19 Skatīt

    Kā, visu dienu mīnusi bija??? Varbūt tomēr +2..+3?

    Ielādē...
  2. 09.12.2016 22:25 Skatīt

    Stiprā vējā NO JŪRAS (ar identisku temperatūru visai plašā akvatorijā), kad ir apmācies un mitrs gaiss nav atšķirības starp visām zināmajām meteostacijām Jūsu tuvumā. Vai tad Jūs neredzat faktiskā laika karti tepat? Tur taču redzams, cik līdzīgi ir grādi visā valstī. Cita lieta skaidrā, bezvēja naktī zem liela atmosfēras spiediena.

    Ielādē...
  3. 09.12.2016 22:20 Skatīt

    Z-Igaunija aizgājusi mīnusā, netālu arī snigšana novērota. Tātad aukstuma gājiens ir sācies. ECMWF galvenais variants pilnībā atkārto GFS galvenā un ansambļa redzējumu nākamajai nedēļai. Gaidīšu ECMWF ansambli, jo tas līdz šim bijis vismaigākais no visiem redzējumiem. Tiesa, tradicionāli bargais Kanādas modelis vispār rāda pretēju tendenci - maigu, rudenīgu siltumu, nevis sveicienu no Mongolijas. Es gan lāgā neuzticos kanādiešiem.
    Nu lūk, ECMWF ansamblis ir maigāks, bet tāpat pāris dienas pārāk augstā spiedienā un pārāk tuvu AC centram. No liela sala tikai mākoņi var paglābt, bet ja nesen Viduseiropu neglāba (bija skaidrs), tad diez vai mūs glābs. Es teiktu, ka šis būs jau 3. aukstuma vilnis šoziem bez sniega daudzviet.

    Ielādē...
  4. 09.12.2016 20:45 Skatīt

    Nē, esmu es pati, nevis kāda klons. Es pati nerakstu nekur, pat ne komentāros zem rakstiem ziņu portālos, taču vienmēr atrodu komentārus, kuri ir kā manis rakstīti. Pasaulē ir daudz cilvēku, kas domā un jūt līdzīgi. Tāpēc jau nevajag to mākslīgi ierobežot, uzkarot visiem vienu birku, ka tas redz esot viens vienīgs cilvis.

    Ielādē...
  5. 09.12.2016 20:43 Skatīt

    "Siltākais" ir pareizākais, jo vēl joprojām R-Kurzemē ir vismaz +4.

    Ielādē...
  6. 09.12.2016 17:45 Skatīt

    "mani vairāk interesē tas "augstums", kurā staigāju pats"

    Tieši tā. Es neatbalstu 2 m augstumu. Pilnīgi pietiek ar 1,5 m kā Īrijā. Bet kas attiecas uz kastīti, manuprāt, par maz caurumu, jo īstajās kastītēs caurvējš ir spēcīgāks. Tāpat vai obligāti vajadzēja 2 kastītes? Pietiktu ar putuplasta plāksnīti pie griestiem un viss. Kastītes mērķis nav mērīt ēnā, bet gan saulē, tikai pašu termometru pasargājot no tiešas saules. Baidos, ka bez pietiekoša caurvēja termometrs lēnāk reaģēs uz temperatūras izmaiņām, nefiksējot ne Tmin, ne Tmax pilnā mērā. Bet varbūt nemaz nav tik būtiski tie temperatūras pīķi.

    Ielādē...
  7. 09.12.2016 15:05 Skatīt

    Atkodu Jūsu aukstuma noslēpumu. Termometrs rāda mazāk kā ir patiesībā. Vakardien vajadzēja būt +8 (tuvējā Ventspils lidostā visu dienu bija +8, šobrīd +7, Pāvilostā bija virs +8, Liepājas lidostā +9 - nav iemesla, lai Jums būtu bijuši tikai +7). Cita lieta, ja lietus lija virsū - tad ciešami (kļūda ap pus grādu), jo aptuveni tik daudz slapjš termometrs atdziest tādā vējā.

    Ielādē...
  8. 09.12.2016 02:57 Skatīt

    Cik savādi, ka Jums šis 8. decembris kļuvis par siltāko dienu, jo šāds laiks ir bijis n-tās reizes 6., 7., 8., 9. datumos. Toties es beidzot atkodu, kāpēc Jums tik neparasti vāji minimumi (es par mūsdienām, nevis vēsturiskajiem ierakstiem). Termometram ir kļūda uz augšu. Jo nebija Bauskas un Rundāles novados virs +9. Tas pats Šauļu lidostā.

    Ielādē...