1. 09.12.2016 02:46 Skatīt

    Sākot ar 1999. decembri, tādi grādi ir ierasti. Tāpēc jau es rakstā nosaucu šo nedēļu par klasisku decembri - ar rudenīgu siltumu, kas mijas ar ziemīgu salu. Septembrī šāds laiks būtu anomāls aukstums. Vēl varētu runāt par novembri vai oktobra beigām.
    Bet nopietni. Cik reizes decembrī jābūt +7, lai vairs neliktos neticami? Ir bijušas vismaz 20 reizes (ar +7..+12) pārskatāmā pagātnē.

    Ielādē...
  2. 08.12.2016 20:36 Skatīt

    A kā mainās situācija! Pēc GFS arktiskā ielaušanās jau uz visu diennakti pirmdien (agrāk vien uz 6.. 8 h bija, ja vispār bija), tāpat turpmākās dienas aukstā gaisa masā ar augošu atm. spiedienu (trešdien izteikts Skandināvijas AC). Rezultātā visai negants kailsals. Turpretī spēcīgākais modelis ECMWF rāda pavisam ko citu - siltākas gaisa masas un AC trešdien uz D no LV!!! Mēs tā siltajā Z-daļā. Jā, varētu būt inversija, bet ne tuvu tam, ko rāda GFS.

    Ielādē...
  3. 08.12.2016 20:12 Skatīt

    Kāpēc tik nežēlīgi grūti saprast, ka uz sasalušas zemes lietus pat +5 grādos izraisīs apledošanu? Zemes un asfalta temperatūra bija krietni mīnusos.

    Ielādē...
  4. 08.12.2016 16:59 Skatīt

    Jau sen nav nekāda sniega pļavās - tā ir graudaina ledus masa kā pavasarī. Nē nu nopietni. Ja šo var nosaukt par sniegu, tad arī 100-gadīgu večiņu var nosaukt par padsmitgadīgu daiļavu.
    A slidenums bija sasaluma dēļ. Nebūtu sasaluma pirms tam, nebūtu slidenuma.
    Kā gan aukstums no pagraba var uzkāpt augšā? Vot tīri fiziski, kā tas ir iespējams?
    Vismaz Rīgā sestdien mīnusu vēl nebūs.

    Ielādē...
  5. 08.12.2016 14:36 Skatīt

    Pilnīgi pievienojos! Drīz jau vakars, a Rīgā tikai +7. Būtu vismaz +10 iedoti! Es gan ceru, ka nekāda sniega šeit nebūs, jo pēc dažām dienām tāpat viss nokusīs. Priekš kam ciest kārtējo putru, slidotavu?
    Es vairāk domāju, kāpēc tie mūsu slēpošanas kalni neko nepūta novembra pirmajā pusē, kad bija skaidrs ilgstošs sals, bet sāka pūst nesen, kad jau bija redzams nokusnis un perspektīvā NEziema... Un pēc tam žēlosies, ka sezona neizdevusies, ka teju zaudējumi.

    Ielādē...
  6. 08.12.2016 07:16 Skatīt

    Ja vien tas būtu tikai lietus! Tak ir kaut kāda putra uz jumtiem, ielām. Tālāk uz A vispār dzīvās šausmas. Un es neteiktu, ka +1 būtu BEIDZOT baigais siltums. Varētu padomāt, ka mēnesi nav bijis tāds ziemīgs pluss, kas taču ir norma Rīgai šodien.
    A tak klimatiski siltākajā Kaļiņingradā šonakt bija 6 grādu inversija!!! No pieejamajām meteozondēm reģionā aptuveni sapratu, kāpēc naktī tik aktīvi sniga. Taču tas viss bija uz robežas, lai snigšanas nebūtu, tāpēc Igaunijā tikai lija.

    Ielādē...
  7. 07.12.2016 22:30 Skatīt

    Man tas pats - par to lietu un sniegu. Pagaidām ceru uz sniega segas izveidošanos svētdien, varbūt vēl naktī uz pirmdienu, lai gan nokrišņu daudzums sarūk ar katru izlaidumu (ECMWF vispār tikai 6 mm sniega veidā atstājis), savukārt aukstais gaiss pirmdien ienāks ar ZA vēju visos līmeņos - tātad līcis neaplaimos ar sniegu Rīgas reģiona A-daļu.

    Ielādē...
  8. 07.12.2016 22:24 Skatīt

    "Beidziet gvelzt muļķības!"

    Varu pāradresēt Tev šo pašu aicinājumu. Un nekādas kartītes neesmu saņēmusi. Manuprāt, tauta lieliski redz, kurš ir trollis, kurš vajātājs un kurš - naiva meitene, kas tiecas izglītot tautu.

    Ielādē...