1. 01.12.2016 14:48 Skatīt

    Jā, Migliņ, cik ieskatos Siguldas webkamerās, sirds ietrīsas priekā - tik skaisti un maigi sniegs apklāj šo zemīti. Ne jau vienmēr domāju pragmatiski (kā cilvēkiem jātīra tas viss). Un kaut kā pamatīga snieggāze izskatās iespaidīgāk par lietusgāzi. Novembra sākumā Rīgā tā sniga - pilnīgā bezvējā balta siena ar vertikālu kustību no debesīm. Skats kā ne no šīs zemes, bet kādas pasaku valstības.
    Nez vai Siguldā tikpat, cik Allažos?
    Un kas mums Mālpilī notiek?

    Ielādē...
  2. 30.11.2016 23:34 Skatīt

    Jā, siltums viennozīmīgi ir spēcīgāks kā prognozēts, jo īpaši iekšzemē. It kā jau viss ir atbilstoši pieticīgajai temperatūrai 850 hPa augstumā, tomēr iepriekšējais atkusnis sākās vājāk, tāpēc šoreiz es neticēju siltumam. Beigās iznāks, ka nedēļas nogales saltumu pārcietīsim ar pliku zemi. Vot kaut kā pēdējos gados tas kailsals ir kļuvis par tradīciju.

    Ielādē...
  3. 30.11.2016 20:33 Skatīt

    Ничего она не накаркала! Es atkusni masīvu gaidīju vien pēc nedēļas, nevis šodien. Visi mani plāni par skrējienu velteņos izčibējuši kā rīta rasa karstā vasaras dienā. A par ziemu sen viss ir zināms.

    Ielādē...
  4. 30.11.2016 18:35 Skatīt

    Mēs taču nezinām, kāda ir gaisa masa. Temperatūra 850 hPa augstumā ir tikpat maznozīmīga kā piezemes temperatūra tur, no kurienes nāk ciklons vai AC. Lai dabūtu lietu pie 850 hPa -5 apakšējam km jābūt plusos vai vismaz apakšējiem 800..700 m. Tas pats ar grādiem. Ja biezā slānī ir solīdi plusi, tad nekāds sniegs netraucē, jo nav jau gluži bezvējš, lai sniega dēļ pirmie m virs zemes būtu ap 0.
    Man ir neviennozīmīga attieksme pret šo man negaidīti spēcīgo atkusni. Es jau biju nobriedusi ziemai vismaz nedēļas garumā un ziemas pozīciju nostiprināšanai A-LV, bet tagad sāku vēlēties, lai visa šī parodija nokustu un tad jau kaut kad vēlāk atgrieztos. Bet tam vajag lielāku vai ilgstošāku siltumu, kura nebūs, attiecīgi mēs te muļļāsimies šādā putrā nedēļām ilgi. Skumji...

    Ielādē...
  5. 30.11.2016 17:28 Skatīt

    Tātad "bedrē" neesat, bet tāpat pamatīgi atdziestat. Nu jauki vispār. Vot to es arī gribēju noskaidrot, jo mani te meteo profesionāļi regulāri nomoka, visur piesaucot "bedres", a es arvien vairāk pārliecinos, ka izcili labi izsalst gan līdzeni klajumi, gan pauguru virsotnes. Vot neesmu pārliecinājusies, ka paugura virsotnē būtu -20, kad turpat lejā -25. Ja atšķirība ir, tad pāris grādi + vējš virsotnē, kas anulē atšķirību ar leju. A upju palieņu pļavās, pašu upju krastos ir tāds sals, par kādu neviens neraksta. Vot Jums bija -6, tad gan jau tuvējās upes krastā bija visi -16. Ja ne gaisā, tad uz zemes. Tās nepārprotami zemās ieplakas, kas slēgtas no visām pusēm, nežēlīgi atdziest.

    Ielādē...
  6. 30.11.2016 15:39 Skatīt

    Starp citu, nesen gāza lietus arī Urālos... pēc pavisam nesenajiem -30..-36. A pēc klimata tur ir nesalīdzināmi bargākas ziemas kā Līvānos, tomēr lietus mēdz gāzt arī janvārī, februārī, kur nu novembrī. Attiecīgi viss notiekošais tikai vēlreiz atgādina, ka stabila sala ziemas var meklēt vien Antarktīdas vidienē, nevis cilvēku apdzīvotajās teritorijās. Tāpēc es dodu priekšroku bezsniega un bezsala ziemām - riebjas tā ūdeņainā sniegledus putra. Viena lieta, kad lietus līst un ir vienkārši peļķes, bet vietām var balles kurpēs staigāt, taču Rīgā un gan jau citviet LV netīrītas ietves ar sprīdi dziļu sniegu pārvēršas par necaurbrienamu putru, kas mērcē līdz potītēm vai pat dziļāk. Vot es pirmdien skatījos uz sniedziņu zālājos un bija jauki, taču skats uz ietvēm atgādināja, kas notiks neizbēgamā atkusnī. Tas ir kā tīksmināties par visstiprāko tornado. No malas jau smuki, iespaidīgi, bet kādam būs jāsakopj pēc tā iziešanas cauri apdzīvotai vietai.

    Ielādē...
  7. 30.11.2016 15:23 Skatīt

    Tas tikai kārtējo reizi pierāda, cik neziemīgi ir Līvāni, jo Siguldā visu dienu snieg lielām pikām. Kartēm ir ierobežojums ar 6 h. Kas notiek pa vidu, tās nerāda. Un nevis manas kartes, bet visu lielāko modeļu kartes jeb varbūt arī Latvijas Dzelzceļš ir mans, ja es to izmantoju?
    Kad es pirms pusdienām ieraudzīju lietu Lietuvas Biržos, jau sapratu, ka Sēlija izmirks, bet ko tad es skriešu un rakstīšu par to. Interesantāk vērot, kā Siguldā sniga, tad kusa ar visu snigšanu, tad piesala un turpina snigt. Neapskaužu turieniešus, jo, pat ja sniega daudzums nekāds baisais, tas sniegs ir slapjš un ļoti smags tīrīšanai.

    Ielādē...
  8. 30.11.2016 14:18 Skatīt

    Drūmi... Veseli +3. Vot ja būtu +10 un viss nokustu, es vēl saprastu, a tā... tas viss taču drīz sasals. Atliek cerēt, ka nākamnedēļ nokusīs. Labāk vispār nebūtu sasnidzis, tad arī neizbēgamie atkušņi neradītu problēmas! Un tak šis slapjdraņķis ir dziļi iekšzemē iekļuvis.

    Ielādē...