1. 18.12.2016 08:55 Skatīt

    Pēc LVĢMC siltās Siguldas stacijas tur sals ilga vismaz 13 h bez pārtraukuma, pēc siltās Ceļu stacijas sals ilga vēl ilgāk. Ne Allaži, ne Mālpils nav siltāki par Siguldas abām neadekvāti siltajām stacijām. Es vēl saprastu, ja būtu skaidra debess, kas radītu kaut kādu atšķirību, bet šādā laikā grādi ir visai viendabīgi plašā teritorijā.
    Nu jā, tagad ir maziņš pluss iestājies.

    Ielādē...
  2. 18.12.2016 08:41 Skatīt

    Jau vakarā piesala un vēl joprojām ir mīnusā, arī Allažos.

    Ielādē...
  3. 18.12.2016 02:04 Skatīt

    Pierobežas dati ir no mājas sienas. Ja dati būtu no pagraba vai aizkrāsnes, būtu vēl siltāks un ne mājiena uz ziemu. Es uzskatu, ka ziema tur turpinās, taču es nebūt neuzspiežu savu redzējumu un nebūt nekacinu nevienu (netroļļoju), tāpēc uzsveru, ka DA-Latgalē (lai max maz meteolapiešu aizskartu, kuri uzskata, ka piejūras klimata LV ziemai jābūt kā Krasnojarskā, kur nupat lietus gāza).
    Negatīvas emocijas ir tikai tiem, kam roķeles trīc, sniedzoties pēc kārtējās cigaretes un spirtotās dziras pudeles. Visiem pārējiem viss ir OK. Ja jau Jums un vēl dažiem īdētājiem tā riebjos, tak "cepiet" paši tos nedēļas rakstus, kuru novērtējums pēdējos mēnešos ir fenomenāls visā Meteolapas vēsturē!

    Ielādē...
  4. 18.12.2016 01:56 Skatīt

    Bet protams, ka zeme ir sasalusi un vēl ilgi saldēs no ārpuses nākošo mitrumu. Tā jau arī ir ziema, ka sals visur iekļuvis neatlaiž. A kā Jūs domājat, kā aprīlī ziema var turpināties? Tikai diennakts vidējās dēļ, pat ja katru dienu plusos un pat ja bez sniega. A kā nosaukt aprīli ar mēneša vidējo zem 0? Par ziemas mēnesi.

    Ielādē...
  5. 17.12.2016 19:43 Skatīt

    Krievu valodai ir savs alfabēts. Tu vēl ar latīņu burtiem pamēģini ķīniešu valodā rakstīt!
    Un es nevienu nespīdzinu, tikai norādu uz sausiem faktiem. Meteoziema DA-Latgalē visticamāk sasniegs nepilnu 6 mēnešu ilgumu, kamēr Rīgā un Kursas piekrastē ziemas nebūs.

    Ielādē...
  6. 17.12.2016 15:59 Skatīt

    Briesmu lietas darās - pat netālu no jūras pie vissiltākā R vēja un zem blīvas mākoņu seģenes pat dienā mīnusos. Lūk, ko nozīmē augsts spiediens! Ja būtu zems spiediens šajā gaisa masā pie zemes varētu dabūt pat +10!!! A dabūt 0 dienā var pat arktiskā gaisa masā ar ZR vēju, taču tad vismaz snigtu, nevis lītu, kā šādā siltā gaisa masā.

    Ielādē...
  7. 17.12.2016 15:20 Skatīt

    "bez papildu apgaismojuma"

    Decembrim tas ir absolūti normāli. Daudz sliktāk, kad tas notiek jūnija vidū, kad formāli diena ir visgarākā. Jā, pēdējos gados tik tumšs mēdz būt pat tad.

    A ziema patiešām turpinās un galu tai neredz.

    Ielādē...
  8. 17.12.2016 08:12 Skatīt

    Neraugoties uz teju tropisku gaisa masu, R vēju no krietni siltās jūras un mākoņiem, pat R-Kurzemes piekrastē ļoti pieticīgi grādi. Tas viss ļoti augstā atmosfēras spiediena dēļ. Pietiek noskaidroties vai iegriezties vējam no iekšzemes, krietni mīnusi parādītos. Tāpēc vien ir ļoti dīvaina sajūta, ka patiesībā sals burtiski karājas virs galvas - aiz zemajiem mākoņiem (jo mākoņi jau ir inversija - Visbijā 500..580 m augstumā ir aukstāks kā 850 hPa jeb 1560 m augstumā, taču vissiltākais ir 670..700 m augstumā). Ļoti spēcīga inversija ir virs visas Polijas.

    Ielādē...