1. 14.12.2016 18:56 Skatīt

    Es vispār nesaprotu nevienu tavu teikumu.

    Ielādē...
  2. 14.12.2016 17:14 Skatīt

    Starp citu, šie nebeidzamie AC iztērēs to iespējamību nākamajā vasarā, kas rādās aukstākā šajā desmitgadē vai pat šajā gadsimtā, atpaliekot vien no 1998. Mēs neatrodamies ne tuksnesī, ne stepēs, lai lielāko daļu gada atrastos tiešā AC ietekmē. Sniegotu ziemu var dabūt arī bez tādiem AC. Arī sauli var dabūt ciklonu aukstajos sektoros.

    Ielādē...
  3. 14.12.2016 17:09 Skatīt

    Tā nu gan nav. Es jau novembra sākumā uzskatīju, ka ziema sākusies lielākajā daļā LV - negaidīju tik pārliecinošu siltumu. Pirmdien es ilgi kavējos ar rakstu, jo nespēju izlemt, ko rakstīt - par vājprātīgu kailsalu vai tomēr tipisku decembri. GFS ansamblis pārliecinoši rādīju šausminošu AC, kurā neizbēgt no spēcīgas inversijas. Arī ECMWF galvenais variants lika domāt par apokalipsi vismaz man. Taču es paļāvos uz ECMWF ansambli, kas līdz pēdējam bija vissiltākais. Tomēr es vēl joprojām domāju, ka esmu kļūdījusies, jo nekāda siltuma nav un nebūs, laiks drīzāk ap normu, kas, protams, ir "siltāka" kā Magadanā. Tas ir, Rīgā laiks būs OK, bet vot laukos bez pienācīgas sniega segas zeme turpinās sasalt arvien dziļāk.
    Un es vienmēr baidos no aukstuma prognozēs, tāpēc, ka visai viegli no +10 nokrist uz -30. Tomēr bailes un priekšnojauta ir viena lieta (es gaidīju bargu ziemu un … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  4. 14.12.2016 16:59 Skatīt

    Ziema sen ir sākusies, taču ne Rīgā. Tu atrodies Latvijas galvaspilsētā, nevis Sverdlovskā, tiesa, pat Tomskā nesen gāza lietus plusos, a tā ir dziļa Sibīrija ar normu tik "aukstu", kas šeit vispār nekad nav realizējusies. Pārdaugavā diennakts maksimālās temperatūras norma decembra abas pirmās 2 dekādes ir plusos!!! Tu saproti tekstu latviešu valodā? Pēc normas (1981.-2010.) visas 20 dienas jābūt atkusnim. Tāda ir tā realitāte, nevis fantāzijas par nez kādu sasalumu. Nu un Tu padomā, kā var dabūt tik "siltu" normu, ja šajā periodā ir bijis gana daudz ziemīgu decembru? Tāpēc ka siltums tāpat ir dominējis.

    Ielādē...
  5. 14.12.2016 16:51 Skatīt

    Vispār nē, viņš aktīvi aizpilda ēteru ar jebkādām sensācijām. Gan ziemā, bet īpaši jau vasarā, lai tauta paspētu nošausmināties par gaidāmo Persijas līča "pekli" un rezultātā nekāda vasarīga siltuma nebūtu. Tādā ziņā man pat patiktu, ka šis baidītu ar aukstumu, kuram tāpat nav nekādu izredžu, bet lūk tas ir balagāns, kurā mani šejienieši cītīgi apvaino. Tad vajag būt konsekventiem!

    Ielādē...
  6. 14.12.2016 10:44 Skatīt

    Atkal jau Trallis taisa sensāciju ne no kā. Tā vietā, lai pagaidītu max 1 stundu līdz ECMWF ansamblim, viņš izbazūnējis nez kādu aukstumu. Priekš kam tas jādara? Ansamblis ne tuvu neko tādu nerāda - ne tādu AC, ne tādu arktisko gaisa masu. Un viņš taču lieliski zina, ka ansambļa vienīgais uzdevums ir pārbaudīt, cik ticams ir galvenais redzējums. Kaut kāda tukša, bezjēdzīga gaisa tricināšana un ētera piesārņošana ar nevajadzīgu informāciju.

    Ielādē...
  7. 14.12.2016 08:47 Skatīt

    Iekšā vai ārā tas mitrums? Patiesībā vakar teju visu dienu rasas punkts bija mīnusā, a šodien plusā - tātad gaiss ir krietni mitrāks. Kā par laimi Bieriņiem tuvumā ir lidosta, kuras dati ir visiem pieejami.

    Ielādē...
  8. 13.12.2016 23:53 Skatīt

    Rīgā līst, stiprais vējš lāses sit logā un uz palodzes. Šonakt negulēšu, jo nereāli aizmigt tādā troksnī. Tāpēc man pa lielam vienalga - līst vai snieg, jo miega tāpat nav.

    Ielādē...