1. 16.12.2016 23:22 Skatīt

    Pētu Internetā amatieru risinājumus sniega ražošanā. It kā vienkārši.
    Sāku domāt, ka lielā salā neviens slēpošanas kalns neiznomās tehniku. Tātad būs vien pašai jāiegādājas. Pagaidām izskatās padārgi, bet gan jau kaut ko izdomāšu. Bez sniega dzīves nav.

    Ielādē...
  2. 16.12.2016 22:13 Skatīt

    Cilvēks bezkaunīgi melo. Visi KLIMATISKIE modeļi (arī ECMWF, ko vecis minēja) rāda siltumu vai tuvu siltumam, jo tie fiziski nespēj ģenerēt citus scenārijus progresējošā globālajā sasilšanā (oficiāli melīgajos datos), kas ir ielikta visu klimatisko modeļu algoritmā. Aukstumu cilvēki izdomājuši paši, interpretējot netiešu informāciju. Tieši tāpēc nevienam nav pārliecības - modeļi mulsina, bet empīriskā pieredze (balstīta uz arhīviem) brīdina par ko nelāgu.
    Tīri subjektīvi es tomēr sliecos gaidīt siltu janvāri un aukstu februāri + martu. Starp citu, šausminošais janvāris 2006. ar pēdējiem -27 Rīgas centrā lielāko daļu bija drīzāk silts. Tāpēc nevar izslēgt aukstuma periodu janvāra un februāra mijā, ko grūti pamanīt katra mēneša vidējā temperatūrā.

    Ielādē...
  3. 16.12.2016 19:41 Skatīt

    Es ne vārda nebildu par Rīgu - mūžīgās bezziemas pilsētu ar garantētu vasaru 4..5 mēnešu garumā. Ne šeit sals kārtīgs mēdz būt, ne vispār kaut kas ievērības cienīgs. Runa ir par laukiem A-LV.
    Kailsals pats par sevi varbūt arī nav nekas rets (es nāku no Vidzemes un ilgstošs kailsals tur ir bijis vien dažas reizes visā manā garajā mūžā), bet ne jau nedēļām ilgs, turklāt runa nav par nelieliem mīnusiem, bet par -5..-15, a perspektīvā jau janvārī tas viss var izvērsties -20..-25 kā 2014. janvārī. Ar VĒTRAINU vēju.
    Atkārtoju vēlreiz - runa nav par Rīgu. Tāpēc vari nemaz neiesaistīties sarunā!

    Ielādē...
  4. 16.12.2016 17:44 Skatīt

    Nez vai zem modeļa tiek domāts tas, ko visi skatās? Vai tomēr ansamblis? Ansamblis ir tas pats, kas visa automašīna, savukārt tas galvenais, ko visur rāda, ir tikai detaļa - piemēram, korpuss jeb šķietamība, kuram NAV jēgas bez iekšām.
    Un ja reiz runa ir ansambli, tad tieši GFS jau šodienai ilgi rādīja prātam neaptverami augstu atmosfēras spiedienu ar šausminošu AC. Zinot šo liktenīgo GFS (ansambļa un visa, kas iznāk ārā no modeļa) vājību, es jau laicīgi to ignorēju, vēršot uzmanību uz ECMWF ansambli, kurš beigu beigās izrādījās adekvātāks. Tad lūk, ņemot vērā abu lielo modeļu ansambļus, priekšā ir redzams bezgalīgs kailsals ar iespējamu lietu varbūt pat 0 grādos gada beigās. Turklāt ir redzama aukstuma atkāpšanās no Kanādas, attiecīgi cikloni var izsīkt Z-Atlantijā un tad iestāsies mega blokāde, jo arī virs Grenlandes aukstuma nebūs (a bez aukstuma tur cikloni nespēj rasties vir… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  5. 16.12.2016 14:07 Skatīt

    Nekas nekur nemainās. Jau 2 nedēļas 4 reizes diennaktī redzu priekšā bezgalīgu AC dominanci. Piezemes grādu prognozes varat nemaz neskatīties, jo modeļi nekad nav pratuši pareizi aprēķināt to zem liela atmosfēras spiediena, turklāt pie aukstā D vēja (uz D ir plaša inversijās atdzisusi sauszeme).
    Vēl joprojām ir spēkā nebeidzams kailsals. No nākamās nedēļas vidus (orientējoši - ceturtdienas). Tas ir vislabākajā gadījumā, jo sals var sākties arī agrāk - liela spiediena dēļ. Pat ja būs apmācies, tāpat neko daudz virs 0 nebūs.
    Meteolapieši klusēja, kā partizāni, taču webkamerās bija redzams vismaz kaut kāds sniegs Siguldā, kurš šodien tiek nežēlīgi nokausēts. Nu skumji, ka atkal zemīte tiek atkailināta salam. A tā prasījās sniega papildinājumu pirms ilgstošā sala...

    Ielādē...
  6. 16.12.2016 13:57 Skatīt

    Diez vai mīnusus ar stipru vēju var nosaukt par siltumu. Efektīvā temperatūra būs tālu aiz -10.

    Ielādē...
  7. 16.12.2016 06:52 Skatīt

    Nu Grieķijā pat ārpus kalniem vietām mīnusi. Un pat salās Egejas jūrā. Tikmēr ziemeļi sildās.

    Ielādē...
  8. 15.12.2016 23:53 Skatīt

    Līdz piejūras Rucavas salam vēl tālu.

    Ielādē...