1. 27.11.2016 23:14 Skatīt

    Nez vai kādreiz administrācija pieliks punktu šī rupekļa bezjēdzīgajiem tekstiem? Nekā informatīva, tikai apvainojumi un pretenzijas pret visiem meteolapiešiem - no paša sākuma, kopš rupeklis raksta.

    Kas attiecas uz Kolku, tad pastāvīgo vēju dēļ efektīvā temperatūra tur ir pat zemāka kā klusā meža aizvējā citviet Kurzemē.

    Ielādē...
  2. 27.11.2016 22:57 Skatīt

    Jūs neatbildējāt, kādā apkārtnē atrodaties? Lejā vai augšā? Atkārtoju jautājumu, jo mani nobiedēja tie -4 grādi. Līdz šim domāju, ka Ēdoles un Alsungas apkārtnē jābūt ļoti siltam - teju vissiltākajai vietai LV, vismaz rudenī un ziemā.

    Ielādē...
  3. 27.11.2016 21:40 Skatīt

    Ne tikai tur. Rīgas pašā sirdī starp Satekles un E. Birznieka-Upīša ielām ir pļava, kurā noteikti ir aukstāks kā citviet Centrā. Vēl ļoti aukstas ir Zaķu sala un Lucavsala. Es par skaidrām bezvēja naktīm pat vasarā.

    Ielādē...
  4. 27.11.2016 20:33 Skatīt

    Jā, Rīga ir tik mežonīga un ar milzīgām pļavām, ka oficiālos datus var klozetpodā noskalot. Es savulaik līdz asinīm strīdējos ar ļaudīm Krasnodarā, kas ir lielpilsēta D-Krievijā. Turienieši nu nekādi nepieļāva salnas faktu pat zāles līmenī nekur pilsētā, lai gan visapkārt pilsētai pat 2 m augstumā bija -5..-7. Galu galā visklajākā vieta pat visblīvākajā pilsētā ir stadions. Nu tur tas antropogēns ir mazāks. Mierīgā laikā starp daudzstāvenēm ir siltāks kā starp zemajām privātmājām, toties Rīgas centra apbūve ir vislabāk siltumu glabājošā - tā ir ļoti blīva ar slēgtiem pagalmiem, savukārt guļamrajonos veidojas caurvējš, ja kaut nedaudz gaiss sakustas. Visai bieži esmu redzējusi sniega segu vai lielu salnu uzreiz ārpus Centra, kamēr šeit stabili plusi. Varbūt tāpēc es tik ļoti neticu ziemai šeit. Gan jau Zolitūdē ir krietni aukstāks klimats, vismaz naktīs. No otras puses - pie Z vēja Zolitūdē ir siltāks kā kontinentālākajā Centrā.

    Ielādē...
  5. 27.11.2016 19:19 Skatīt

    Jā, īstā Rīga vēsturiski ir bijusi labajā krastā.

    Ielādē...
  6. 27.11.2016 19:18 Skatīt

    Ja vien latvijieši būtu tik kristīgi ļaudis, lai tos sveiktu ar mūsu kultūrai svešiem svētkiem.

    Ielādē...
  7. 27.11.2016 19:16 Skatīt

    Puisīt, Tu taču man rādi vakardienas vakara izlaidumu! A es rakstīju, vadoties pēc izlaidumiem, kas sekoja pēc. Tūlīt būs jauns dienas izlaidums. Pagaidām pēc jebkura modeļa meteo ziema Rīgā ir apšaubāma. Iespējams, ka DA būs, bet ne lielākajā daļā Rīgas.
    Starp citu, ja visu klimatisko modeļu algoritmos ir iekļauta GS, tad laikapstākļu modeļos nav ne tās, ne antropogēnās ietekmes. Attiecīgi Rīgas prognoze ir domāta lauku vietai šajās koordinātēs. Pieliekam pāris grādus un no ziemas ne smakas!

    Ielādē...
  8. 27.11.2016 17:37 Skatīt

    Sniega sega pat Rīgā var izveidoties septembrī un maijā, taču ziema tajos mēnešos nekad nav novērota. Jo sniega sega nav obligāta ziemas esamībai. To nosaka tikai temperatūra. Un šādā kontekstā meteoroloģiskā ziema tuvākajās nedēļās ir maz ticama.

    Ielādē...