1. 15.09.2016 12:12 Skatīt

    Nav jau zināms, kur tās mašīnas atradās, bet ar +3..+1 grādiem apkārt Rīgai neizbēgami šur tu Pierīgā salna uz zāles bija gan.
    Iepriekšējā naktī dzirdēju laikam zosis. Bet tas bija tikai viens bars un pēc kliedzieniem ne pārāk liels. Pagaidām gan Somijā un Krievijas ZR nav īpaši aukstāks kā pie mums.

    Ielādē...
  2. 15.09.2016 12:08 Skatīt

    Pēc Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centra un Latvijas Valsts Ceļi datiem Siguldā bija aukstāks. Tātad Jums ir neparasti silts mikroklimats, ko vēroju jau gadiem. Dīvainākais ir tas, ka es pati nekad neesmu saskārusies ar savu novērojumu neatbilstību tuvējiem profesionāliem datiem. Man viss vienmēr sakrīt. Tāpat savādi, ka amatieru novērojumi kā likums ir "siltāki" par pārējiem. Un tieši tā sabiedrībā rodas ilūzija par Latvijas fenomenālo pārkaršanu, kamēr patiesībā viss mierīgi izsalst. Piemēram, daudzi cilvēki pat Vidzemē apgalvo, ka ziemas nebija... nu tur dažas salnas janvārī esot bijušas. Lai gan, ja decembra beigu lielo salu pieliktu janvārim, bet janvāra beigu atkusni izņemtu, tas būtu viens no aukstākajiem janvāriem vēsturē. Es par to, ka sala periods patiesībā bija visai spēcīgs, bet dažiem liekas, ka valdīja teju vasara.

    Ielādē...
  3. 15.09.2016 10:49 Skatīt

    Varu galvot, ka tajās pļavās tālumā pat aukstāks uz zāles.
    Aizvadītajā naktī mani visvairāk pārsteidza Ventspils ar saviem +3! Lidosta atrodas pilsētas dienvidos vien dažus km no jūras, tātad nereti vismaz daļēji pilsēta glābj no sala, kas nāk no ZA, bet šie zemie grādi, kas tur nav gluži retums, liecina, ka arī citviet pašā jūras krastā ir auksts. Jūras ietekme beidzas ar pirmajām kāpām. Tātad visā Latvijā ir auksts.

    Ielādē...
  4. 14.09.2016 21:13 Skatīt

    Vakardien Liepājas meteostacijas laukumiņā uz zālītes bija tikai +1. Skaidrs, ka tālāk no pilsētvides bija salna! Vasara turpinās, bet tomēr ir visai salta.
    Tālāk par ūdeni. Situācija pirmdien. Augusta beigās, vidū un sākumā. Es par to, ka ūdens temperatūra LV piekrastē šobrīd nav augstāka kā augustā, neskaitot apvelinga mirkļus.

    Ielādē...
  5. 14.09.2016 21:04 Skatīt

    Nu, man Dreiliņi vispār neaktuāli, bet tas neliedz būt lietas kursā. Es pētu Latvijas (un vispār visas planētas) patieso klimatu, ko nu nekādi neatspoguļo novērojumu stacijas un to datu ekstrapolēšana.

    Ielādē...
  6. 14.09.2016 19:43 Skatīt

    Dreiliņu pļavās 100% būs.

    Ielādē...
  7. 14.09.2016 15:48 Skatīt

    Man sejas līmenī bija +8, uz zāles +4. Lai gan vējš ik pa laikam uzpūta visu nakti - rasa parādījās vien pēc pusnakts. Starp citu, Ventspilī abas pēdējās naktis dikti aukstas. Nekāda labuma no siltās jūras. A pagājušās piektdienas naktī es pamanījos ciest no salnas. domāju, ka arī pagājušajā naktī TUR plosījās sals. Sen atpakaļ septembra pirmās 2 dekādes nepazina salu, bet mūsdienās sals ņemas visu vasaru, bet maijā un rudens sākumā imitē ziemu. Vot Tu reiz vasarā minēji, ka viss vēl augšot drēgnā laikā. Tad lūk tas pats "lielais" pa otrdienu ne mm nepastiepās, lai gan nakts un diena bija tik siltas, ka pat diennakts vidējā iznāca +14.5, turklāt diena bija visnotaļ saulaina. Skumji, jo tik agru augšanas beigšanos neesmu novērojusi. Agrāk tā ievilkās līdz oktobrim. Nu atdziest mūsu Latvija ar paātrinājumu, kamēr Vecā Eiropa bauda tropus septembra vidū.

    Ielādē...
  8. 13.09.2016 17:18 Skatīt

    Es to zinu, jo tieši es Z-vidzemniekam rakstīju, ka salnas jūlijā ir regulāra parādība. Nu ja reiz jūlijā salnas plosās, tad septembrī vēl jo vairāk. Bet viena lieta ir salnas uz zāles un pavisam cita lieta - gaisā. Pēdējā parādība mūsdienās tomēr ir reta septembrī. Arī pats septembris šajā gadsimtā ne reizi nav bijis auksts uz pagājušā gadsimta septembru fona. Un ja reiz planēta pārkarst, Baltijas jūra teju uzvārīsies, tad ir savādi, ja septembris nekļūst siltāks. Viena no klimata sasilšanas pazīmēm (bet GS ir zinātniska aksioma, kuru ir nereāli apstrīdēt) - bezsalnu perioda pagarināšanās. Vispār, pēc 1999., 2005. un 2006. sasniegtā septembris tomēr neprogresē siltumā. Es pat teiktu, ka līdzīgi augustam tam ir tendence atdzist no sasniegtā agrāk. Tomēr visvairāk atdziest oktobris un aprīlis. Mēneši starp silto sezonu un ziemu. Ja klimats sasilstu, tieši šie abi mēneši kļūtu līdzīgāki vasarai, nevis ziemai, bet notiek otrādi. Un tas pats ar septembri.

    Ielādē...