1. 13.09.2016 17:10 Skatīt

    Rūdis tomēr ir vislabākais šejienietis - tāds dikti labsirdīgs un orientējas tēmā. Man pat piebilst nav ko. Bet Raitis taču to nevarēja nezināt (ka AC septembrī un pat oktobrī ir tipiski, savukārt ŗudens vētras neattiecas uz septembra pirmo pusi), tātad nekrietni piekasījās, provocējot uz nevajadzīgu atbildi.

    Ielādē...
  2. 12.09.2016 21:19 Skatīt

    Ja vien Tu zinātu, kas mums te bija lielāko daļu dienas! Lai ātrāk tinas projām šis aukstais AC! Igauņi sev prognozēja līdz +6 šajā naktī, a šiem jau tagad ir zem +10. Tak salna būs... a turpmākajās naktīs šie jau paši prognozē salnas.

    Ielādē...
  3. 12.09.2016 20:22 Skatīt

    Augstā Debess! Ir taču salnains septembra vidus, nevis augusts! Godīgi sakot, šos iknedēļas rakstus nekad nelasu, bet šoreiz gribēju ielūkoties, vai pieredzējušie pieminēs baisās salnas, kas plosīs mūsu Tēvzemi teju ik nakti.
    Man šķiet, ka dienas grādi ir pārlieku optimistiski, jo cilvēks nespēj sajust 1 minūti ilgstošu maksimumu, bet termometri gan spēj. Es par šo vienmēr pukojos, kad jebkurās laika ziņās min maksimumu. Nu ja vasarā vēl kaut kā tie lielie grādi noturas pāris stundas, tad rudenī tas ir pīķis. Šodien pīķis bija knapi +20, bet pārsvarā pa dienu bija +15..+18. Un šī bija siltākā diena šonedēļ. Būs dienas, kad pīķis būs vien +15, a pārsvarā vēl mazāk. Bez pārspīlēšanas tas ir oktobris!

    Ielādē...
  4. 12.09.2016 14:01 Skatīt

    Runa nav par kliegšanu, bet par mājieniem, ka neparasts siltums. Kā tieši izpaužas neparastums, retums?
    Es taču šeit esmu tikai mēnesi! Ja reiz Jūsu draugi līdz šī gada augustam nedalījās savā subjektīvismā (piemēram, Andrejam 99,9% laika ir nebeidzama apokalipse un dvēseles ciešanas... neviļus var padomāt, ka vai nu laikapstākļi tiešām kā Viņsaulē, vai tomēr...), tad vaina ir pašā Meteolapā, kur patiešām vairums dalībnieku ir ļoti agresīvi. Vairāki mani jau pielīdzinājuši kaut kādām nezināmām personām. Te jau jebkuram būs bail izteikties, jo uzreiz tiks pielīdzināts kādai personai no pagātnes. A varbūt Jūs neesat Jūs, bet Maija vai vēl kaut kas? Tas ir murgaini. Un ne jau es esmu tā visa cēlonis. Bet laikam ir nežēlīgi patīkami atrast grēkāzi, pat ja tie grēki uz viņu neattiecas.

    Ielādē...
  5. 12.09.2016 11:42 Skatīt

    Savukārt es neatceros, kad Latvijā sienu vāktu septembra vidū. Lūk visas sajūtas! Kurām ar meteoroloģiju ir visai vājš sakars. Manuprāt, pietiek ka WMO, LVĢMC un visa nodokļu, akcīžu politika pilnā balsī kliedz, ka mēs pārkarstam, ka ar katru dienu arvien vairāk līdzināmies Venērai. Sevī jūtu pienākumu atgādināt dezinformācijā noklīdušajiem, ka nekāda baisa siltuma nav - ir bijis arī siltāk un vairākkārt, un iespaidīgāk. Tas arī viss.

    Ielādē...
  6. 12.09.2016 11:38 Skatīt

    Jā, vakardiena bija aizejošā vasarīgā perioda gulbja dziesma.

    Ielādē...
  7. 12.09.2016 01:04 Skatīt

    Arī irsis ir lapsene un vispār Latvijā ir daudz lapseņu sugu. Tāpēc bildē vienkārši lapsene bez sugas konkretizācijas. Bet visas lapsenes kāpurus baro ar olbaltumu - tātad ir plēsīgas un nesmādē īstu gaļu, ne tikai citus posmkājus.

    Ielādē...
  8. 12.09.2016 00:09 Skatīt

    Toties naktis apskaužami siltas un rezultātā Liepājā turpinās meteoroloģiskā vasara, kas vietām A-Latvijā beigusies jau 29. augustā.

    Ielādē...