1. 08.09.2016 16:50 Skatīt

    Ja godīgi, peldei septembrī ir īpašs valdzinājums. Nezinu, kāpēc, bet sajūtas ir neparakstāmas. Droši vien vēl satraucošāk to darīt oktobra atvasarā pēc silta septembra. Nu vismaz jūrā ūdens mēdz ilgāk saglabāties tik silts, lai peldētos.

    Ielādē...
  2. 08.09.2016 16:06 Skatīt

    Šodien Zemgalē +24 - kā īstā šejienes vasarā. A +29 pie Vidusjūras, kad Ibērijā virs +40... tā kā pavāji. Starp citu, naktis kādas? Lūk naktis dienvidos esot siltas!

    Ielādē...
  3. 07.09.2016 11:49 Skatīt

    Nu tak putniņi arī līksmo, priecīgi sarunājas savā starpā. Ne jau tikai cilvēki pulcējas, lai kopīgi priecātos.

    Ielādē...
  4. 07.09.2016 11:45 Skatīt

    Kurā vietā es apgalvoju, ka Jūs esat krievs? Jūs, нацозабоченный, piekasījāties pie kartes ar krievu vārdiem. Jūs interesē valodas lietojums, nevis saturs. Tagad Jūs piekasījāties pie autortiesībām. Nācās izņemt karti, lai Jūs, uzpūsti taisnīgais, kas, mājās nevienam neredzot, izmanto pirātiskos labumus, neuzsūtītu man represīvo iestāžu pulkus. Jūs esat pilnīgi un neglābjami slims (piekasīgums līdz tādam līmenim ir patoloģisks), savulaik tādu "latviešu" dēļ uz Sibīriju izsūtīja desmitiem tūkstošu latviešu). Jo kā es varu iedot atsauci uz neeksistējošu resursu? Cilvēks ir likvidējis kontu. Varbūt tieši tāpēc, ka viņš kā LNB darbinieks ik pa laikam nopludināja aizvēsturiskus materiālus, uz kuriem lāgā neattiecas autortiesības, kurām ir ilgums (70 gadi laikam). Un kurš tieši ir tādas kartes autortiesību turētājs? Man jau pašai žēl, ka nesaglabāju tekstu uz vairākām lapām, ku… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  5. 07.09.2016 00:42 Skatīt

    Autorei, jo esmu autore, nevis autors. Saprotu, ka krieviem ir tikai vīriešu dzimtē, bet esmu latviete un atrodos Latvijā.
    Pēdējā janvārī šeit Twittera sadaļā bija redzama, tāpat Trallis vai kas tur to pārpublicēja. Baidos samuldēties, taču šķiet, ka visādas labas lietiņas no pagātnes publicēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas kaut kāds pārstāvis Arturs Zogla no sava konta Twitterī (nesen izdzēsās). Tur ne tikai karte bija, bet vispār interesants teksts no tā laika meteobiroja vadītāja. Esot nosaluši pat vietējie koki (pat ozoli) - pliki bijuši vasarā, visas ābeles izsalušas. Ja vien toreiz kāds zinātu, ka 1942. janvāris pārspēs to visu! Žēl, ka nav kartes par ziemu 1941./42.

    Ielādē...
  6. 06.09.2016 07:51 Skatīt

    A kur meteorologs no Garkalnes? Cik atceros, tad viņam par 2 grādiem aukstāks kā uz šosejas. Jebkurā gadījumā šonakt salna ir bijusi kaut kur. Vispār, es te tā parēķināju un man iznāk, ka Vidzemes plašumos meteoroloģiskais rudens sākās jau pirms nedēļas 30. augustā. Šis siltums, kas ne tuvu vēl nav sācies, jau būs atvasara. Protams Rīgā un pat tās lidostā vasara turpinās. Kā tas bija 2013. gadā, kad arī ārpus Rīgas un Liepājas rudens valdīja jau no augusta.

    Ielādē...
  7. 05.09.2016 17:04 Skatīt

    Mani šad tad izbrīna, cik ātri pazūd raksti... kas laikam ir nevēlami varai.

    Ielādē...
  8. 05.09.2016 17:03 Skatīt

    Diena Rīgā izpurgāta, jo gāza lietus, kad gribēju aizstaigāt līdz vienai vietai... tā arī nokavēju. Un tak likās, ka beigušies tie grēku plūdi. Tad vēl tie pieticīgie grādi ar stipro vēju - likās aukstāk kā citkārt oktobrī.
    Kas attiecas uz AC, tad spiediens jau trešdien nokritīs. Tātad šonedēļ tikai 1 diena zem patiesas AC ietekmes. Tomēr zemākais spiediens naktis siltākas padarīs, tāpat gan jau konvekcija darbosies, jo zeme taču slapja.

    Ielādē...