Nedēļas vidū atgriezīsies mērens siltums

Nedēļas vidū atgriezīsies mērens siltums

Oktobra otrās dekādes izskaņā un trešās dekādes sākumā Latvijā gaidāmi mainīgi laika apstākļi. Nākamās nedēļas sākumā vēl saglabāsies auksts laiks, vietām līs un snigs, taču nedēļas vidū at dienvidu, dienvidrietumu vēju Baltijā un Skandināvijā ieplūdīs siltāks gaiss, gaidāms brāzmains vējš un regulāri nokrišņi. Brīvdienās, atbilstoši pašreizējām prognozēm, nonāksim augsta spiediena apgabala ietekmē, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Iespējams nedēļas izskaņā gaisa temperatūra uz pāris dienām no jauna pazemināsies, taču tālākās prognozes līdz mēneša izskaņai kopumā nosliecas par labu mērena siltuma turpinājumam.

Pirmdien un daļēji arī otrdien laika apstākļus ietekmēs no Skandināvijas uz Krieviju aizejošs ciklons. Tā ietekmē gaidāms mērens un brāzmains R, ZR puses vējš. No jūras nākoši mākoņi un šauras nokrišņu joslas šķērsos praktiski visu valsti, vairāk nokrišņu gaidāms Vidzemē un Sēlijā. Pirmdien Vidzemē var īslaicīgi veidoties arī neliela sniega sega.

Otrdien debesis aizklās mākoņi un dienas otrajā pusē, kā arī naktī uz trešdienu mūs šķērsos nākamā plašā nokrišņu zona, kas lielākoties būs neliels un sīks lietus. Vējš būs iegriezies no dienvidiem un pie mums ieplūdīs siltāks gaiss. Trešdien visdrīzāk vietām vēl uzlīs, taču nokrišņi nebūs spēcīgi.

Ceturtdien un piektdien mūs šķērsos vēl vairākas nokrišņu zonas, vietām līs spēcīgi. Atbilstoši pašreizējām prognozēm, vairāk līs naktī uz ceturtdienu, ceturtdien dienas otrajā pusē, kā arī naktī uz piektdienu. Brīvdienās pāri Skandināvijai uz DA no jauna dosies aukstā gaisa masa, kas, iespējams, īslaicīgi ieplūdīs arī Latvijā, taču būtiski nokrišņi šobrīd netiek prognozēti.

Kopējais prognozētais nokrišņu daudzums līdz nākamajai svētdienai svārstās no aptuveni 20 mm valsts dienvidos līdz pat 60 mm vietām Vidzemes piekrastē (skatīt attēlus zemāk, weather.us).

  19.10. 20.10. 21.10. 22.10. 23.10. 24.10.
Nakts -1 ... +5,
piekrastē
līdz +8
-2 ... +5,
piekrastē
līdz +8
0 ... +8 +6 ... +11 +6 ... +12 -1 ... +7
Diena +3 ... +8 +4 ... +11 +6 ... +12 +9 ... +14 +9 ... +14 +6 ... +11

 

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 25.10.2020 09:49

    Vakar pirmo reizi novēroju Mēness (ceturdaļmēness) apspīdēta gubu mākoņa pārvietošanos:) Tieši zem Mēness. Un tas tik forši apspīdēja gubaiņa augšējo maliņu:) Skaisti.
    Un šorīt- sen neredzēta migla. Ļoti lēni tā ceļas augšup. Vēl nav pilnībā zudusi. +8*C, pagalam drēgns laukā. Vēja nav.

    Ielādē...
  2. 24.10.2020 12:30

    Saule mēģina izlīst caur mākoņiem, bet pagaidām samērā nesekmīgi, jācer, ka mākoņi tomēr izklīdīs un izdosies pavērot košākas rudens krāsas, +12°C

    Ielādē...
    1. 24.10.2020 22:07

      Nav bijis izdevības pa mežu pastaigāt? Interesanti, kā klājas sēņu karaļvalstī, apstākļi tā kā būtu labvēlīgi...

      Ielādē...
      1. 25.10.2020 09:43

        Visas sēnes apsalušas un apdrupušas. Un lapu klājiens. Varbūt tīros priežu mežos ir savādāk....

        Ielādē...
        1. 25.10.2020 13:51

          Rīta pusē nedaudz pastaigāju pa mežu (paldies Aglimam par ierosinājumu :)), jaunu sēņu maz - pa kādai gailenītei un viena maza apšu beciņa, bet atradu kādas sešas lielas apšu bekas, uz kurām labā laikā pat neskatītos (kā par brīnumu bija tīras no kāpuriem), stipri palielas gailenes un liels daudzums vēršmēļu, kuras vēl neesmu iemācījusies sagatavot, tāpēc neņēmu. Salasīji svaigu bērza čagu, nu jāmaļ un jākaltē, tagad ar visiem iespējamiem dabas līdzekļiem jācenšas sevi turēt pie veselības, jo skaitļi pabaisi. Bet mežā labi- šodien tāds miers un klusums, tik pa laikam tik kāda zīlīte vai dzenis nočivina.

          Ielādē...
  3. 25.10.2020 22:09

    25. okt. no rīta saulains. Daži mākoņi apkārtnē klīst. T. +6°C. Spiediens 760 mm. Dienā zemie gubu mākoņi bez nokrišņiem. T. +12°C. Lēns, grozīgs vējš. Vakarā skaidrojās. Dūmaka. Pašlaik t. +9°C. Spiediens 762 mm.

    Ielādē...