Uz nedēļu anticiklona ietekmē

Uz nedēļu anticiklona ietekmē

Šodien Latvijā sagaidāms apmācies laiks, iespējams smidzinošs lietus ar lielāku iespējamību Vidzemē. Naktī, pateicoties mākoņu segai, gaisa temperatūra sagaidāma +5 ... +10 C. Arī svētdien būs daudz mākoņu, vakarpusē, iespējams, valsts DR rajonos cerība uz skaidrākām debesīm. Diena pārsvarā paies bez lietus, tomēr neliela iespējamība saglabājas valsts austrumos. Gaidāms neliels R puses, pēcpusdienā Kurzemē D puses vējš. Salīdzinājumā ar nakti, kļūs par kādu grādu siltāks, pārsvarā nedaudz virs vai zem +10 C.

Nākamā darba nedēļa iesāksies ar pārsvarā sausu laiku (nedēļai uz priekšu nekad nevar izslēgt, ka tomēr parādās arī kādi nokrišņi). Pirmdienas rītā Kurzemē zem skaidrākām debesīm gaiss varētu atdzist līdz +2 C. Šobrīd izskatās, ka vismaz lielāko nedēļas daļu dominēs DA puses vējš. Ja pirmdien un otrdien gaisa temperatūra dienā varētu pakāpties līdz +10 C, tad turpmākās dienās tā būs starp +4 ... +9 C, naktīs -2 ... +4 C.

Vēl ir grūti spriest, vai ir cerības arī uz saules parādīšanos. Lai gan prognozēs dominē anticiklona ietekme līdz pat nākamās nedēļas nogalei, nav izslēgta zemo mākoņu iespējamība, kā rezultātā laiks var būt visai drēgns. Tajā pašā laikā, oktobris tuvojas beigām un vidējā gaisa temperatūra neizbēgami pazemināsies.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 28.10.2011 21:31

    Pie manīs šodien pa dienu spīdeja saule,bet bija arī daudz augsto spalvu mākoņu un kas pa laicīņam pilnība aisedza sauli.Pa dienu pūta mērens Dvējš un max gradi bija +10.Pašlaik ir parsvara skaidrs un ir +4,1 grads. Tāda normāla

    Ielādē...
  2. 28.10.2011 23:49

    Aizvadītā diena pagāja mierīga, priekšpusdienā vairāk apmācies, pievakarē vairāk saules, dienas vidū +8, tagad ap pusnakti +6...

    Ielādē...
    1. 29.10.2011 10:48

      Labrīt, "pie manis" miglains. Naktī arī gaiss neatdzisa zemāk par +6, patreiz jau +8. Rīts gan iesācies pelēks.

      Ielādē...
  3. 29.10.2011 12:10

    Labdien,pie manīs pagajuša nakts sākuma bija skaidrs,bet tad pakapenīski apmācas un 7:00 +2 gradi.Un pašlaik ir joprojam apmācies un pēlecīgs un ir +5,2 gradi.Vēja gandrīz nav,bet ta tīri labs rīts.

    Ielādē...