Aktuālā situācija (nedēļa līdz 6.11.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 6.11.11.)

Nedēla aizgājusi: pirmdien - vēl ciklona MEENO iedarbība. No otrdienas pastiprinās anticiklona ietekme, trešdiena līdz piektdiena - masīvas miglas. Bet anticiklons VIOLA turpina darboties līdz svētdienai.
Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi Turpinājums nākamajā nedēļā.
===================

Svētdiena, 6.novembris



Anticiklons arī otrajā brīvdienā virs Latvijas teritorijas. Miglas gan mazāk, bet dažāda mākoņainība šur tur klejo. Lielāki padebeši no Z puses tuvojas kā QUINN ciklona attāla D daļa. Tie noklāj Latvijas ZA-A malas, pagaidām gan bez nokrišņiem.

Sestdiena, 5.novembris



Anticiklons - kas jau pavisam "iestrēdzis" netālu no Latvijas, dod attiecīgos apstākļus. Rudenī miglas, dienas otrajā pusē gan skaidrojās. Un daudzviet vēlīns rudens siltums - nedaudz zem+10 pie bāliem saules stariem.

Piektdiena, 4.novembris



Joprojām anticiklons - kas caur samērā mitru gaisu un uz paaugstināta spiediena fona producē miglas. Vietām biezas. Miglas rada drēgnus laika apstākļus. Dažos rajonos tomēr laiks skaidrojās, un tad dienā gaiss iesila jau gandrīz +10 grādos.

Ceturtdiena, 3.novembris



VIOLA anticiklons turpina savu dzīvi ar centru netrālu no Latvias. Taču tai pašā laikā mitrs gaiss, kas pie grādu atdzišanas dod masīvas biezas miglas daudzviet Latvijā. Vairāk valsts R daļā.

Trešdiena, 2.novembris



VIOLA anticiklons jau pavisam noteikti ir ar centru tuvu Latvijai. Attiecīgi klasiski anticiklonāli laika apstākļi pie mums. Lai arī antivirpuļa Z malā ir mākoņainība, kopējā noskaņa ir mierīga. Piedevām arī vēlīnā rudens siltums turpina uzturēties mūsu ārēs caur nelieliem D-DR vējiem.

Otrdiena, 1.novembris



VIOLA anticiklons pastiprinās no DR puses. Lai arī mākoņainība saglabājas visā Latvijā, tomēr nokrišņi vairs nav. Anticiklona Z malā pie mums turpina ieplūst silts gaiss no Rietumeirpas.


Pirmdiena, 31.oktobris



MEENO ciklona nosacītā aukstā fronte ar nokrišņiem dienas pirmajā pusē vairāk Latvijas A daļā. Visā valstī saglabājas mākoņainība, vien skaidrojas uz dažām stundām Kurzemes Z daļā.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 05.11.2011 11:07

    Izskatas ka AC Walli var mums vēsas gaisa maisas.Un interesanti Latviju tas vēsais gaiss sasniegs Latviju?

    Ielādē...
    1. 05.11.2011 11:35

      Varbūtība 50:50 patreiz...

      Ielādē...